https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Klicni center za covid-19 vprašanja ponovno vzpostavljen

26.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala tudi prof. dr. Mojca Matičič z Infekcijske klinike UKC Ljubljana in strokovna mentorica študentom v vladnem klicnem centru.


Dr. Matičič je predstavila delovanje klicnega centra za Covid-19. Tudi tokrat so vnovič zagnali delovanje vladnega klicnega centra za informacije o koronavirusu. Klicni center je dosegljiv na številki 080 14 04 (za klic iz tujine: +38614787550) deluje vsak dan med 8. in 20. uro.

"V petek smo v klicnem centru dosegli rekord, prejeli smo kar 1326 klicev. Klicni center deluje za vas, nobeno vprašanje ni neumno. Vsako vprašanje vzamemo resno in na vsako vprašanje vam odgovorimo." pojasnjuje Matičičeva.

Klicni center je začel delovati 5 dni po odkritju prvega bolnika s covid okužbo. Osnovni namen klicnega centra je, da prenesemo ljudem zanesljive, preverjene informcije in kvalitetne informacije. Še zadnji dan delovanja klicnega centra v spomladanskem času smo prejeli preko 400 klicev.  

"Poznamo tudi vrsto dejavnikov, ki vplivajo na to, ali bo potek bolezni težak", je dejala Mojca Matičič. Prva je starost, moški so bolj podvrženi težkemu poteku bolezni, slabo vplivajo alkoholizem, kajenje, kronične bolezni, tudi dedna zasnova. Krvna skupina 0  denimo varuje, čeprav še ne vedo natančno zakaj. Matičičeva je opozorila še na dovolj pitja (1,5 litra vode na dan) in vitamine, od D do C. Dodala je še, da stres negativno vpliva na zdravje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.