https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V domu starejših v Kuzmi skupno že 64 okuženih

27.10.2020  

V ponedeljek so v domu za starejša v Kuzmi potrdili 18 novih okužb. Skupno število okuženih je v tem domu doseglo 64, od teh je 19 zaposlenih.

V domu starejših v Kuzmi, ki je zasebni socialnovarstveni zavod, so na ponedeljkovih testiranjih pri stanovalcih na sivem območju potrdili trinajst novih okužb, na novo je okuženih tudi pet zaposlenih.

"Skupno število vseh okuženih v Domu Kuzma je tako naraslo na 64, od tega je okuženih devetnajst zaposlenih. Zaposleni, ki ne kažejo znakov bolezni, prihajajo na delo in skrbijo za stanovalce na rdečem območju, preostali okuženi zaposleni ostajajo v osamitvi. Stanovalce s sivega območja, pri katerih je bila na ponedeljkovem testiranju potrjena okužba, so iz sive preselili na rdeče območje," poroča STA.

Kot je za STA povedala direktorica doma Jožica Baša, je največja težava velika kadrovska stiska, tako da delo načrtujejo iz dneva v dan, na pomoč pa so jim priskočili iz drugih domov, tako da položaj še nekako obvladujejo.

Med obolelimi stanovalci, vseh je 85, za zdaj ni večjih zapletov in se dobro počutijo, trije dihajo z dodajanjem kisika, drugi imajo samo povišano temperaturo. Nobeden ni šel v bolnišnico, po besedah direktorice pa bo za vse pomemben še teden do novega testiranja prvih, ki so se okužili. "Upam, da bodo testi negativni in da bomo začeli postavljati belo območje," je še dodala za STA.

V domu so prvi okužbi potrdili 20. oktobra. Okužbo so takrat potrdili pri enem zaposlenem in enem varovancu. 

*Naslovna fotografija: FB Dom Kuzma

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.10.2020 ob 17:41 gost

      BAJE JE OKUŽEN TUDI ŽUPAN OBČINE KUZMA GOSPOD ŠKALIČ.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.10.2020 ob 17:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Vse zasebne socialno varstvene ustanove takoj ukiniti,tudi vsem zasebnim zdravnikom odvzeti koncesije,zasebno lahko delajo le zobozdravniki in psihiči,ki pa itak niso stroka.ŽIVEL SOCIALIZEM,DOL Z IVANOM,DOL Z SDS,DOL Z KLEROM.ŽIVEL KOMUNIZEM.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.10.2020 ob 18:41 gost

      To mora biti neka huda bolezen, da lahko bolni delajo in starejših ni potrebno peljati v bolnišnico. Res hudo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.10.2020 ob 19:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tisti,ki prepusti svoje stare v privatne domove,si želi,da bi hitro hin bili,isto kot v Ustašiji,v Murskem Središču.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.10.2020 ob 20:09 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Direktorica,kao,da je tvoj dom...HIRALNICA....Aha,kadrovska stiska,pejnezi...Pred sodišče ljudsko te postaviti,te pa postopek hitri....Sam pri sebi si mislim,povojni časi so bili ....dezinfekcijski....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.10.2020 ob 20:40 gost

      Ta vlada in ta NIJZ sta izgubila kompas. Okužene delavce pošiljata delati med najbolj ogroženo skupino - starostnike z več težkimi kroničnimi boleznimi. Zdaj bi pa res rad prebral mnenje enega Janševega častilca, ki ves čas paničarijo kako nevaren je ta virus.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2020 ob 22:09 lili gost

      Pa ste dobro prebrali? Delat bodo šli med bolane, okužene!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.10.2020 ob 9:54 trump melanija gost

      Kadrovska stiska je tu že bila prlej kak se je sploj dom odpro. Delavce nejso vrejden nikaj. Določene nite minimalne plače nemajo. dom ne izpoljnjujeu kadrovskih normativov od začetka obratovanja. Glavno da se direktoricama žepi punijo ka delavcon se sigurno nej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.10.2020 ob 13:25 Pepi 220 gost

      Kader be una mela, samo plače nebe zdignela, ovačik pa se jebte vse poprek z ten viruson, neven zakoj mešate tiste keri nemajo simptomov?? Če mo že betežen, eno je gvušno, testerate se ne dan pa če fčasek veznen

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.