https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Rekordne številke! V Pomurju potrdili kar 179 novih okužb

28.10.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 7471 testov, potrjenih je bilo 2605 okužb.

Največji delež prebivalcev je okužen v občinah Kuzma (4,320 %), Odranci (3,528 %), Železniki (3,030 %) in Škofja Loka (2,330 %).

V torek v Pomurju potrdili 179 novih okužb

V torek so potrdili okužbo v 23 pomurskih občinah. 47 v občini Murska Sobota, 15 v občini Lendava, 13 v občini Moravske Toplice, 12 v občini Beltinci in Puconci, 10 v občini Gornji Petrovci, 9 v občini Ljutomer, 7 v občini Križevci in Rogašovci, 6 v občini Gornja Radgona, Kuzma in Črenšovci, 5 v občini Odranci, 4 v občini Velika Polana, 3 v občini Apače, Grad, Sveti Jurij ob Ščavnici in Šalovci, 2 v občini Radenci, Cankova in Hodoš, po eno okužbo pa v občinah Tišina in Razkrižje.

V Pomurju 1002 aktivnih primerov

V Pomurju je 1002 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. 219 v občini Murska Sobota, 87 v občini Puconci, 68 v občini Kuzma in Beltinci60 v občini Ljutomer, 58 v občini Odranci, 56 v občini Moravske Toplice, 51 v občini Lendava, 39 v občini Tišina, 37 v občini Črenšovci, 36 v občini Gornja Radgona, 30 v občini Križevci, 23 v občini Gornji Petrovci, 22 v občini Grad, 21 v občini Radenci, 20 v občini Rogašovci, 19 v občini Turnišče, 18 v občini Veržej, 15 v občini Šalovci, 12 v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, 11 v občini Cankova in Velika Polana, 7 v občini Hodoš in Apače, 4 v občini Razkrižje. Dva aktivna primera v občini Dobrovnik, en aktiven primer je še v občini Kobilje.

V ponedeljek v Pomurju potrdili 89 novih okužb

V ponedeljek so potrdili okužbo v 19 pomurskih občinah. 20 v občini Murska Sobota, 10 v občini Ljutomer, 8 v občini Moravske Toplice, 6 v občini Gornja Radgona, 5 v občini Beltinci, Puconci, Lendava in Tišina, 4 v občini Križevci in Grad, 3 v občini Radenci, Črenšovci in Odranci, 2 v občini Turnišče in Veržej, po eno okužbo pa v občinah Cankova, Kuzma, Šalovci in Rogašovci.

V nedeljo v Pomurju potrdili 68 novih okužb

V nedeljo so potrdili okužbo v 21 pomurskih občinah. 13 v občini Murska Sobota, 7 v občini Ljutomer, 6 v občini Puconci, 5 v občini Rogašovci, 4 v občini Veržej, Lendava, Tišina in Moravske Toplice, 3 v občini Križevci, 2 v občini Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Beltinci, Odranci, Črenšovci in Hodoš, po eno okužbo pa v občinah Velika Polana, Cankova, Kuzma, Gornji Petrovci, Šalovci in Radenci.

V soboto v Pomurju potrdili 102 novih okužb

V soboto so potrdili okužbo v 21 pomurskih občinah. 29 v občini Murska Sobota, 12 v občini Beltinci, 8 v občini Tišina, 7 v občini Moravske Toplice, 6 v občini Črenšovci, 5 v občini Puconci in Gornja Radgona, 4 v občini Kuzma in Grad, 3 v občini Odranci, Lendava, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici. 2 okužbi sta bili potrjeni v občinah Turnišče in Veržej, ena okužba pa v občinah Rogašovci, Gornji Petrovci, Šalovci, Ljutomer, Križevci in Apače. 

V petek v Pomurju potrdili 76 novih okužb

V petek so potrdili okužbo v devetnajstih pomurskih občinah. 18 v občini Murska Sobota, 10 v občini Puconci, 7 v občini Beltinci in Ljutomer, 4 v občini Križevci, Grad in Tišina, 3 v občini Turnišče, Moravske Toplice in Gornji Petrovci, 2 v občini Cankova, Kuzma, Odranci in Veržej, 1 v občinah Šalovci, Rogašovci, Lendava, Gornja Radgona in Radenci.

V četrtek v Pomurju potrdili 81 novih okužb

V četrtek so potrdili okužbo v 19 pomurskih občinah. 21 v občini Murska Sobota, 13 v občini Puconci, 7 v občini Odranci, 5 v občini Ljutomer, 4 v občinah Moravske Toplice, Beltinci in Lendava, 3 v občinah Križevci in Radenci, 2 v občinah Kuzma, Cankova, Tišina, Turnišče, Črenšovci, Veržej in Gornja Radgona. Po ena okužba je bila potrjena v občinah Grad, Gornji Petrovci in Dobrovnik.

V sredo v Pomurju potrdili 99 novih okužb

V sredo so potrdili okužbo v 20 pomurskih občinah. 14 v občini Puconci, 11 v občini Kuzma in Murska Sobota, 8 v občini Grad in Beltinci, 7 v občini Moravske Toplice, 6 v občini Lendava, 5 v občini Rogašovci, 4 v občini Odranci, Gornja Radgona, Ljutomer in Tišina, 3 v občini Turnišče, 2 v občini Veržej, Šalovci in Velika Polana, po ena v občinah Gornji Petrovci, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Križevci.

V torek v Pomurju potrdili 79 novih okužb

V torek so potrdili okužbo v 19 pomurskih občinah. 15 v občini Murska Sobota, 8 v občini Odranci, 7 v občini Ljutomer in Puconci, 6 v občini Moravske Toplice, 5 v občini Tišina, Beltinci in Črenšovci, 4 v občini Gornja Radgona, po tri v občinah Kuzma in Turnišče. Dve v občinah Lendava, Veržej in Apače ter po ena v občinah Gornji Petrovci, Kobilje, Šalovci, Velika Polana in Radenci.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2020 ob 17:03 gost

      Nenehno novi ukrepi ne bodo nič pomagali, če jih tisti, ki bijih morali najbolj spoštovati ne spoštujejo. Mislim, da bo za preprečitev okužbe potreben večji nadzor, saj se tisti, ki bi morali biti v karanteni lepo sprehajajo okoli, prav tako njihovi družinski člani, po vikendih se še zmeraj odvijajo žurke (saj se tja pride pred 21.00 in se tam prespi, tako da policijska ura je tudi brez veze)......

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2020 ob 18:36 gost gost

      Ti podatki niso verodostojni. Navedene so tudi občine,kjer so bile okužbe v prvem valu,sedaj jih ni. Kako potem naj verjamemo številkam? Tu nekaj ne štima,to je jasno vsakemu.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.