https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Soboška bolnišnica z dvema dodatnima enotama za zdravljenje bolnikov s covidom-19

29.10.2020  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so odprli dve dodatni enoti za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer še v eni etaži na Infekcijskem oddelku, preurejajo in urejajo pa tudi Pljučni oddelek. Zasedenih imajo vseh 61 postelj, od tega 10 bolnikov na intenzivni terapiji.


Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota sporočajo, da: "glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljamo dodatne postelje. Do 12. novembra jih bomo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje zagotovili 95 za bolnike z akutno boleznijo in 12 postelj za intenzivno zdravljenje. Ker število obolelih strmo narašča in bomo imeli ob zbolevanju zdravstvenega osebja velike težave zaradi pomanjkanje kadra, znova vabimo zdravstvene delavce, da se nam pridružijo pri premagovanju zelo zahtevnih razmer."

Na osnovi poziva so pridobili že 5 diplomiranih medicinskih sester (dve iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, eno iz Zdravstvenega doma Lendava in eno iz Psihiatrične bolnišnice Ormož), predvidoma se bo vključil še en koncesionar.

"Po navodilu ministrstva za zdravje smo sicer odpovedali vse nenujne posege, vendar bomo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro ter ambulantne storitve pod enako stopnjo nujnosti. Isto velja za vse storitve, za katere zdravnik meni, da bi ob opustitvi pomenile hudo poslabšanje zdravstvenega stanja pacienta.

Paciente, ki na pregled ne bodo mogli, o tem obvešča naša naročniška služba, po telefonu ali s sporočili pa obveščajo tudi tiste, ki naj pridejo v bolnišnico po odločitvi zdravnika.

Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu.

Svojim zaposlenim odsvetujejo obiske pokopališč in jim priporočajo, da se svojcev spomnijo v ožjem domačem krogu oziroma v molitvi. Enako svetujejo tudi drugim.

Ker se razmere izrazito poslabšujejo, nas znova prosijo, da upoštevate vse priporočene preventivne ukrepe, kar velja tudi za praznike, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas," sporočajo iz bolnišnice.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2020 ob 14:46 gost

      Kaj boste zdaj vsak dan napisali članek o tej bolnišnici. Ti ljudje v bolnišnici so dobro plačani za to, da zdravijo ljudi. Ne vem zakaj jim je potrebno vsak dan napisati neki slavospev. Opravljajo pač delo, za katero jih je država BREZPLAČNO šolala in za svoje delo dobijo plačo z dobrimi dodatki.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2020 ob 15:00 pol gost

      Ka pa poziv notranjim sestram v bolnici, štere ne delajo sesterskega dela ampak vse drujgo, pa mijslijo ka so najpomembnejše? mogoče pa ne vejo več opravljati tega dela???

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2020 ob 15:25 gost

      V Diani je mesto vsaj nekaj do zaslužili .Ali spet ni denarja ?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.