https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Število okuženih v Domu starejših Rakičan upada

30.10.2020  

Kot smo že obveščali, se je v  Domu starejših Rakičan pojavila okužba s covid-19, tako v Centru za starejše v Murski Soboti, kot tudi v matični enoti v Rakičanu. 


V sredo so potekala nova testiranja in sicer je bilo opravljenih 48 testov. Pri stanovalcih, ki so bili okuženi je bilo 6 testov negativnih, vsi testi pri zaposlenih v rdeči coni so bili prav tako negativni, rezultate testov pri 2 zaposlenih še čakajo.

Trenutno stanje v Domu starejših glede števila okuženih je naslednje:
⦁ pozitivnih je še 11 stanovalcev, ki so nameščeni v rdeči coni v Centru za starejše v Murski Soboti (od tega je 1 oseba iz matične enote v Rakičanu, ki je bila premeščena v Center za starejše M. Sobota), od teh 11 stanovalcev, je 5 stanovalcev v bolnišnici Murska Sobota,
⦁ pozitivni so še 4 zaposleni v enoti Centra za starejše v M. Soboti (od teh še čakamo na rezultate testov pri 2 zaposlenih)
⦁ poleg tega beležimo še 4 okužbe pri zaposlenih, ki pa niso bili v stiku z ostalimi, vir okužb pa ni povezan z okužbami v Domu (ti zaposleni so v karanteni v domačem okolju).

"Število okuženih v CS MS tako še naprej upada, v matični enoti v Rakičanu pa so bili vsi opravljeni testi negativni," sporoča direktor Zoran Hoblaj.

Glede na navedeno, da so vsi sprejeti ukrepi in protokoli, ki jih izvajajo v Domu starejših uspešni, za to pa se morajo zahvaliti svojim zaposlenim, ki so v teh časih nadpovprečno obremenjeni, ter vlagajo veliko truda, da oskrbijo svoje stanovalce v teh težkih pogojih dela.

O vseh nadaljnjih informacijah nas bodo sproti obveščali, predvsem pa bodo več vedeli, ko bodo dobili rezultate testiranj.

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2020 ob 9:04 gost

      Direktor Hoblaj si sploh kdaj pomislil, da imaš v v domovih premalo zaposlenih ( čeprav so te lansko leto na to vseskozi opozarjali svojci stanovalcev - ti si jih pa ignoriral ) in, da so zaposleni po nepotrebnem prekomerno obremenjeni. Minister pa ves čas po televiziji razlaga kako država daje denar za dodatne zaposlitve v DSO. Zresni se že enkrat in ukrepaj.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2020 ob 13:04 Gost 1. gost

      Masa plač je določena, potem pa direktor in ostali ne bi mogli imeti takih plač, kot sedaj.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2020 ob 13:42 gost

        Minister Cigler je večkrat po televiziji povedal, da je država za dodatne zaposlitve v DSO namenila 29 milijonov evrov. Zdaj ne vem, če je minister lagal ali pa to do župana Jevška in podžupana in direktorja DSO Hoblaja še ni prišlo ali pa ne gledata televizije in o tem nista obveščena. Morala bi pa biti o tem prva obveščena. Ali pa minister Cigler na debelo laže????!!! V tem primeru se opravičujem županu Jevšku in podžupanu Hoblaju.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.11.2020 ob 7:47 Gajdar gost

      Direktor Hoblaj zelo dobro opravlja svoje delo. Vsi koristni ki Doma starejših v Rakičanu smo z njegovim delom zadovoljni. Tudi kadrovsko je rakičanski dom dobro zaseden posebej če se primerja z ostalimi domovi starostnikov v Pomurju. To kar si pa gornji pisci želijo pa je avstrijski model, kjer oskrbovanih plačujejo od 1500 EUR pa do 2000 EUR in več na mesec, pa tudi tam so zaposleni podobno obremenjeni plača pa za avstrijske razmere ni velika. Upam, da zgornji pisci do direktorja, ki vodi dom profesionalno in zahteva od zaposlenih potrebno delovno disciplino in odgovornost niso na osebni ravni zlonamerno in da gre le za neuke komentatorje.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2020 ob 8:43 gost

        Ti živiš v oblakih ne pa domu. Nimaš pojma kakšne so razmere v domovih, zato pišeš nekaj na pamet. Nikoli še nisi bil na negovalnih oddelkih domov. Nimaš pojma kako dolgo nekateri stanovalci čakajo na nego, ker ni dovolj negovalnega kadra. Dober direktor bi vzel denar, ki ga država ponuja, in zaposlil dodaten kader. Nihče ni kritiziral zaposlenih, ker si ti zaslužijo vso pohvalo za svoje delo. Ko prebereš neki komentar, ga razumi, če je v tvoji moči. Imam sorodnika v domu, dobro poznam razmere tam, bil sem na sestankih direktorja s svojci, tako da ne pretiravaj. Kdo je pisal tvoj komentar, se pa vidi iz aviona. Tista primerjava z Avstrijo je pa čisto mimo. Tudi v DSO Rakičan nekateri stanovalci plačajo do 1 400 evrov mesečno. V Avstriji je je v povprečju vse veliko dražje kot pri nas, zato so tudi cene v DSO višje kot pri nas. Zelo pomemben podatek je pa v tem ( o čemer se tebi ne sanja ), da je pri nas povprečna pokojnina 665 evrov, v Avstriji pa 1800 evrov. Ste pa eni res pritisnjeni. Niti razmer v DSO, ne samo v Rakičanu, ki so vse prej kot dobre, ne smeš kritizirati. Če kritiziraš si takoj v sporu z direktorjem?? Kaj ne gledaš kakšnih oddaj na televiziji, ne prebiraš časopisov, kakšnih portalov, kjer pogosto kritizirajo, kažejo razmere v DSO in tudi neprimerno delo direktorjev. Na koncu še vprašanje zate osebno: kako dolgo je Hoblaj direktor DSO in kaj dobrega za stanovalce in zaposlene ter za samo obnovo in boljše razmere za bivanje v domovih je v tem času napravil. Pa ves čas njegovega direktovanja je bila na oblasti njegova politična stranka. Če si stanovalec doma, v kar pa dvomim, boš takoj lahko odgovoril.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.11.2020 ob 10:20 gost

      Jaz mislim, da je gospod Zoran Hoblaj genij. Že vrsto let je direktor treh domov za starejše, podžupan velike občine z 20.000 prebivalci in vrsto let je vodil Skupnost domov za starejše - ali kako se to imenuje. To zmore samo nadčlovek.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.