https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Ukrepi so prijeli, podaljšanje jesenskih počitnic ne pomeni podaljšanja šolskega leta

30.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, minister za notranje zadeve Aleš Hojs, državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje dr. Tina Bregant in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin. 


Včeraj je bilo ob opravljenih 6368 testih potrjenih 1798 okužb. Število okužb je manjše, a bolj pomembno je, da je delež pozitivnih testov nekoliko nižji kot pretekle dni, nižji je za več kot 6 %, saj je znašal 28 %.

Na intenzivni negi se zdravi že 122 oseb, kar je 13 več kot dan prej. 23 oseb je žal umrlo.

Cepivo najverjetneje šele spomladi 

"Cepivo bo najverjetneje na voljo šele spomladi. Do takrat pa še naprej velja, da je edini učinkovit način preprečevanja okužbe striktno upoštevanje samozaščitnih ukrepov – maske, redno umivanje rok in razkuževanje rok, držanje medsebojne razdalje," je dejal Kacin.  

V osnovnih šolah se s posebnim sklepom ministrice podaljšajo jesenske počitnice za en teden, torej do 8. 11. 2020. Enako velja za glasbene šole.

V srednjih šolah, torej v nižjem poklicnem izobraževanju v srednjem poklicnem izobraževanju, v srednjem strokovnem izobraževanju in v gimnazijah na podlagi sklepa ministrice poteka pouk na daljavo.

Ukrepi prijeli 

Dr. Tina Bregant je povedala, da je epidemiološka situacija resna. "Nakazuje se trend, da so ukrepi prijeli, zato bi se rada zahvalila državljankam in državljanom, ki se ukrepov držijo."

 "Ukrepi seveda ostajajo, ker sama upočasnitev ni dovolj. Naši zdravstveni delavci garajo, na tem mestu se jim zahvaljujem. Če bomo sledili ukrepom in pri tem vztrajali dovolj dolgo, bomo lahko skupaj zmogli," je še dejala.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2020 ob 14:49 sokol gost

      Prijeli ste me vi vsi za moj k***c da ga potegnen iz pijzde .Banda

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2020 ob 15:05 gost

      Kako je lahko takšna ženska postala ministrica na zelo pomembnem področju ni Einstein ne bi razvozlal.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2020 ob 15:31 gost

      Zaradi vas levih telebanov je stanje takšno kakršno je v p m zginite v mukah"""""

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2020 ob 15:35 gost

        Kaj niso na vladi na vseh pomembnih položajih najbolj zagreti desničarji že sedem mesecev? Ti si samo še eden od tistih 30 % Janševih volivcev z nepopolno osnovno šolo. Revše eno zabito.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2020 ob 16:07 gost gost

      Večina jajojovih ovc je z nedokončano os., to je dokazano, sicer mu ne bi sledili kot tumpeki. Sicer pa, ti neki govorci do gučali, ka smemo in ka nej. Što normalen jih pa še sploj posluša? Naj se že enouk spravijo v svoje jazbine, nas pa pistijo pri meri. Naj si poglednejo okrog, kak se dela, nej ka se iz njih pa njihovih ukrepov cela Evropa norca dela. Samo ovce se strinjajo, bedno .

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.10.2020 ob 16:34 Nenad gost

      Pravilna odločitev vlade ,vsakem primeru.Nas zdravstveni sistem je v slabem stanju.Nikakor se mi ne moremo privoščiti bit švedska.V času jugoslavije smo imeli dober šolski in zdravstveni sistem probajmo ga uzivet na novih temeljih.Drzimo se pravil in se nam bo godilo dobro.Nikoli ni nič brez razloga.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2020 ob 17:15 gost

        Kdo nam je pokvaril ta dober šolski in zdravstveni sistem? Najbolj ravno ti, ki so sedaj na oblasti in tisti, ki se za nagrado za uničenje socializma pasejo po Evropi na dobrih plačah in pokojninah. DESNIČARJI!!!!

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.10.2020 ob 17:33 gost

      Levojaji bili ste na oblasti, kako dolgo????? Odstopili pizdeki nesposobni!!!! Zaj pa gobce stegujete KRETENI !!!!! Vij ste visokoizobraženi mij ovce pa nej?? Vij ste v Pijzdi maternoj gnoji

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.10.2020 ob 18:41 Dddeee gost

      Ta situacija s kovidom je še en dokaz ka je osnovnošolski sistem pri nas čisto fuč. Sistem funkcionejra v svojem balončku, daleč od realnosti in predvsem sam sebi zadosten.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.10.2020 ob 18:58 gost gost

      Tale ob 17.33 je pa rejsan budalo. Kak je beden, groza. Je tisti, ka vedno piše bedarije. Desno budalo, ka je plačani za to?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.10.2020 ob 19:05 gost gost

      Podaljšanje počitnih in šolanje na daljavo, ki ne deluje, je samo dokaz, da vladajoči načrtno tako delajo. Tako bodo zdajšnje generacije dosti slabše izobražene, kar pa godi JJ; z lahkoto si bo podrejal neizobražene ovčke.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.