https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Grabar: V soboški bolnišnici hospitaliziranih nekaj čez 80 bolnikov s covid-19

30.10.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota prim. asist. Daniel Grabar, izredni profesor dr. Robert Masten iz Oddelka za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


"V Murski Soboti so včeraj potrdili 20 novih okužb. V Pomurski regiji sicer trenutno 14-dnevna incidenca znaša 1031, kar jo po številu okuženih na 100.000 prebivalcev uvršča na 5. mesto med slovenskimi statističnimi regijami," je povedal Kacin.

Prim. asist. Daniel Grabar: V Splošni bolnišnici Murska Sobota imamo v tem trenutku hospitaliziranih nekaj čez 80 bolnikov s koronavirusom.

"Številka preko 80 je za nas presenetljiva. Dogajanje nas je prehitelo. 70 postelj imamo že zasedenih, intenzivno pripravljamo tudi ostale. Res si prizadevamo poiskati rešitve in zagotoviti ustrezno zdravljenje vsem pacientom.

Ob dobrih usmeritvah smo sproti sledili vsem potrebam in bili pred dnevi pripravljeni sprejemati paciente iz drugih regij. Preko poletja smo spremljali dogajanje in izpeljali vse priprave, da lahko v naši bolnišnici pokrivamo vse potrebe," je dejal Grabar.

"S strahom in skrbmi vedno hodi tudi pogum. Skrbi nas varujejo, da s pogumom ne pretiravamo. Ni problem strah, niso problem skrbi. Pomembno je, kaj z njimi naredimo. Pri tem je ključno, da najdemo nek cilj, ki je za nas osebno pomemben," je dejal dr. Robert Masten.  

"Kriza je vedno lahko tudi priložnost za lepšo prihodnost. Že desetletja, z izjemo nekaterih uspehov, ki se jih veselimo kot skupnih, nismo doživeli občutka velike enotnosti, občutka skupnosti," je dejal Masten.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2020 ob 17:39 ne nas basat gost

      povej narodu, da lažeš, če ne pa jih povej poimensko, saj od tega nihče ne bo umrl. Da vidimo, gdo so ti bolniki, , če maš raka vsi vedo, pa kaj potem. Če maš to sranje, ki ni nikakršno, pa da te vidimo, kdo te bo linčal, ali ti- ki so zapisani kot koronavirusniki ali svojci prevaranih bolnikov, . Laž ima kratke noge, bo prišla nkrat resnica na dan, samo potem vam lažnivcem ne bo pomogel ni sam arpad korona 20.

      17 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2020 ob 20:15 Ne na pamet gost

        Povej ti prvo svoje ime!! Da vidimo no... Gnoj!! Delam tam, se trudimo v toj gužvi. Ne na pamet...

        10 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2020 ob 18:01 gost

      Zdaj pa s tem Grabarjem in s to bolnišnico redno pretiravate. Kaj boste vsak dan en članek napisali o tej bolnišnici? Tega samovšečneža raje vprašajte zakaj spomladi ni sprejel težkih bolnikov iz DSO Ljutomer.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2020 ob 20:50 gost

      Človek po sedmih mesecih epidemije pove, da jih je dogajanje prehitelo. Ljudje pa naj potem zaupamo taki " STROKI ". Totalno nesposobni ali se pa iz nas namenoma norca delajo. Imajo dovolj svojih ovc in si upajo, pa mastne dodatke kasirajo.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2020 ob 23:17 gost

      Če delaš tam pa je še bolj žalostno in še bolj žalostno DA LAŽEŠ .Daj se ti imenuj z imenom in priimkom.Takoj bomo imeli ZAVAJALCA IN LAŽNIVCA:sigurno nimaš jajc.levuharski lažnivec.Kot so ti želeli pred menoj ti tudi jaz želim Da CRKNEŠ,in nehaj zavajati smrad levuharski.Še enkrat CRKNI:

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2020 ob 13:01 gost

        Ne nas basat... Pridi pa boš vido kak je... Mama ti je levuhar, ti CRKNI, gnoj... Levi se samo bunite... Gamad pokvarjena

        15 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.10.2020 ob 16:42 .......... gost

      rabijo pomoč, ko pošlješ prošnjo te zavrnejo, da je ne rabijo, kdo koga drka u tom sistemu. Ne nas basat še enkrat, zaradi takih umetnikov zdravsta nas tišči na školjko.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.11.2020 ob 13:01 jarem gost

      Jutri bo 100 % spet pijsalo o bolnišnici to je garant .Verjetno bo svoje izjavil kaj tudi Maček

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.