https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Zaradi okužbe s covid-19 zaprli Dom Danijela Halasa

1.11.2020  

V Domu Danijela Halasa je bila potrjena okužba s koronavirusom.

"Želimo vas seznaniti, kaj se je v Domu Danijela Halasa dogajalo od torka zvečer, ko smo dobili informacijo, da je bila pri naši sodelavki potrjena prisotnosti virusa SARS-CoV-2.

Takoj, ko smo dobili informacijo o prvi potrjeni prisotnosti virusa SARS-CoV-2 pri naši sodelavki, smo začeli postopke, s katerimi lahko preprečujemo širjenje okužb med stanovalci. Stanovalci se od srede naprej zadržujejo po svojih sobah v svojih gospodinjskih skupinah. Formirali smo stalne ekipe zaposlenih po gospodinjskih skupinah, kolikor je le možno glede na kadrovske normative, ki veljajo v domovih za starejše. Zaposleni smo takoj začeli uporabljati dodatno osebno varovalno opremo, s čimer smo zaščitili stanovalce in sebe.

o posvetu s pristojno enoto Nacionalnega inštituta za javno zdravje in v sodelovanju z Zdravstvenim domom Lendava smo bili v sredo in četrtek na prisotnost virusa SARS-CoV-2 testirani vsi stanovalci in vsi zaposleni. V petek dopoldan smo prejeli rezultate testiranja vseh stanovalcev. Izvidi so pokazali, da so trije stanovalci okuženi z virusom.

V petek zvečer smo dobili še rezultate vseh zaposlenih, ki so pokazali, da so z virusom okuženi 4 naši sodelavci. 2 sodelavki nista bili na delu že od prejšnjega tedna, ena že od naslednjega dne, ko smo izvedeli za okužbo pri prvi sodelavki, eden pa je ostal doma takoj, ko smo izvedeli, da je bilo njegovo testiranje pozitivno.

Stanovalce z okužbo smo preselili v izolacijo v mansardne prostore, kjer so popolnoma ločeni od ostalih stanovalcev in zaposlenih po gospodinjskih enotah v pritličju ter na I. in II. nadstropju in trenutno nimajo težjega poteka bolezni.

Iz preventivnih razlogov bomo delo in življenje po celem domu še najpozneje do sobote (7.11.2020) organizirali tako, da bomo upoštevali posebne varnostne pristope, s čimer želimo v največji možni meri ustaviti morebitno širitev okužbe na stanovalce, ki so bili na testu negativni. Ob tem bomo zelo pozorno spremljali zdravstveno stanje slehernega stanovalca in zaposlenega, da preprečimo morebitno širjenje virusa po domu.

Zaradi teh ukrepov bo dom popolnoma zaprt najmanj do sobote, 7.11.2020.

Stanovalci razumejo nastalo situacijo, spoštujejo navodila, da ostajajo po sobah in se ne družijo. Vsi sodelavci Doma Danijela Halasa jim v največji možni meri poskušamo z individualnimi pristopi s pogovorom, delovno terapijo in fizioterapijo pomagati, da teh nekaj dni kljub vsemu ne bodo preživeli v popolni osamljenosti.

Vabimo vas, da uporabljate sodobna komunikacijska orodja in se z vašimi svojci in prijatelji srečate prek video klicev na tel. št. 064-152-365, med 10.30 in 11.00 uro za I. in II. nadstropje ter med 11.00 in 11.30 uro za varovano gospodinjsko skupnost. To so termini, ki ste jih lahko uporabljali že doslej.

Lahko tudi pokličete na tel. št. 030-643-240 (varovana gospodinjska skupnost) oz. 030-643-243 (dežurni sestrski telefon I. in II. nadstropja). V kolikor vaš prvi klic ne bo uspešen, vas bodo naši sodelavci poklicali nazaj takoj, ko bo mogoče. Prosimo za vaše razumevanje, saj zaposleni v 13 urnih dnevnih izmenah vlagajo veliko truda, da izvedejo vse delovne naloge nege in oskrbe stanovalcev v skladu z vsemi preventivnimi ukrepi. Glede na dnevni proces dela je najprimernejši čas za telefonski klic za informacije med 13.30 in 14.30 uro ter med 19.00 in 19.30 uro.

Stanovalci in zaposleni v Domu Danijela Halasa gremo pogumno in srčno novemu dnevu naproti," so zapisali v Domu Danijela Halasa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2020 ob 9:11 Pametnjakoviči gost

      Ste vidli kaj se zgodi, će imate razgovore za delovno mesto pa prisilite, da kandidati morajo biti pri mizi z vami na razgovoru brez maske.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.