https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Ljutomeru od danes deluje COVID-ambulanta

2.11.2020  

Danes, 2. novembra, v Zdravstvenem domu Ljutomer prične delovati »COVID-ambulanta« in odvzem brisov po načinu »drive in«, so sporočili iz ZD Ljutomer.

Z vzpostavitvijo COVID-ambulante želijo v ZD Ljutomer zagotoviti čimprejšnjo in čimbolj kakovostno oskrbo vseh, za katere skrbijo in ki njihovo pomoč v času epidemije še bolj potrebujejo.

»Z uvedbo teh dejavnosti želimo domačinom te storitve, ki so v času epidemije najbolj potrebne, čimbolj približati. Hkrati s tem razbremenjujemo COVID ambulanto v Murski Soboti in želimo si, da opravimo čim večjo in čim boljšo zdravstveno oskrbo že pri nas – na primarnem nivoju. Kajti od naše oskrbe in triaže je odvisno nadaljnje zdravstveno stanje obolelih ali poškodovanih. S tem pa tudi razbremenjujemo sekundarni nivo – bolnišnice,« so zapisali.

Delo v ambulantah bo sicer potekalo kot do sedaj: to pomeni, da se še naprej naročate v času uradnih ur ambulante osebnega zdravnika, če je le ta odsoten, pa dobite vse potrebne informacije pri informatorju, kjer so dostopnost še povečali tako, da so vzpostavili še eno telefonsko linijo in v pomoč dali eno medicinsko sestro. Lahko pa pišete tudi na elektronsko pošto ambulante vašega zdravnika, ki je objavljena na spletni strani ZD Ljutomer.

Na željo pacientov bodo nudili tudi izvedbo samoplačniških brisov s potrdilom. Cena le tega je 80 evrov, račun boste dobili domov preko položnice. Potrdilo bo lahko izdano v slovenskem ali angleškem jeziku.

Začasno pa v ZD Ljutomer prekinjajo cepljenje proti gripi, ker se je zaustavila dobava cepiva v Sloveniji. »Trenutno smo pocepili že več kot 700 ljudi. Cepivo smo že naročili zraven, a so nam žal iz NIJZ- a sporočili, da cepiva trenutno v Sloveniji ni na voljo. Tako da trenutno ne moremo več izvajati cepljenja priti gripi,« so še sporočili in dodali, da vas bodo ko prejmejo nove količine cepiva proti gripi, o tem tudi obvestili.

Foto: ZD Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.