https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Na voljo je telefon za psihološko podporo ob epidemiji covida-19

8.11.2020  

Zaživel je tudi Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji covida-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 bodo strokovno pomoč nudili strokovnjaki s področja duševnega zdravja, je zapisano na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Za blaženje stisk so na voljo tudi spletne delavnice.


Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 bodo 24 ur na dan, vse dni v tednu strokovno pomoč nudili izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom želimo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami. Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija – TOM telefon.


Aktualna dogajanja in negotove razmere, ki jih s seboj prinaša drugi val epidemije, v mnogih ljudeh krepijo občutke negotovosti, nemoči in izgube nadzora. Nekateri ljudje se lažje soočajo z izzivi, nekaterim pa predstavlja aktualna situacija realno grožnjo z vidika izgube zdravja, zaposlitve, socialno-ekonomskega preživetja. Že obstoječe težave lahko postanejo za posameznike v prihodnje še težje obvladljive.

Z namenom razbremenitve ter psihosocialne podpore posameznikom, ki so se znašli v stiski zaradi sedanjih razmer, so se številne organizacije, ki so že v prvem valu nudile telefonsko pomoč, povezale v telefon s skupno številko.

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov, podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19, podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19, podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od doma, priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja, podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije in podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2020 ob 9:17 gost

      Df nujno pokliči, vsaj poskusi morda ti pa lahko pomagajo. Zaupaj jim, kake travme in bolečine ti povzroča Janša.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 9:59 gost

        Travmo boš doživel ti, ko boš šel v penzijo. Zaradi Janše, ki ga tako zagovarjaš, boš imel penzijo v višini največ 63 % plače. Tisti, ki so se upokojili med leti 2013 in 2018 jo imajo v višini 57 % plače po zaslugi Ivana Janeza Janše. Jaz in moja generacija imamo po zaslugi Antona Ropa penzije v višini 79 % plače. Opaziš veliko razliko? A tebi je pomembno, da hvališ Janšo, ki je kot politik napravil med vsemi politiki največjo škodo Sloveniji in slovenskim državljanom, 25.000 tujih so pa dobesedno izbrisali kot, da ne bi nikoli obstajali.

        11 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 10:54 Kilonja gost

        Klinac,of jih bo zovaro pa jim gucal ka sploj nega virusa..baje ka debeli se signar nikuga ne pozna ka bi imel virus. Znamo pa fsi ka ma debeli virusne mozgane, hepatitis c ma v glavej.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2020 ob 10:03 gost

      Ne bluzi in ne ponavljaj iste stvari ne izgubljaj časa in pokliči dokler še ni prepozno, ne pa da tu kracaš en in isti drek, kar že vsak mali otrok ve na pamet.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 10:55 Kilonja gost

        Pa to so placanci,pod komentarji na 24ur,mmc,siol ponavljajo ene in iste fraze. Kot da bi bral enega ta istega...organizirani masovni manipulatorji.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2020 ob 10:25 G. O. S. T. gost

      Ta linija najbolj prav pride tviterašu bolnemu JJ. Kajti bo vsaj vedel komu bo moral čestitke poslati da nebo Slovence sramotil v svetu. Pa ti njegovi bulozni bedni bolniki kere je vtrans spravo da mu tako slepo sledijo. Kajti že so v zadnjem stadiju pred totalno blaznostjo.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 10:57 Kilonja gost

        Z jansevimi twiti se ukvarjate samo leve tuzibabe,mislim da v evropi in po zda glij ne berejo jansevih tvitov,to delate levuharji in potem ga tozarite po svetu,kak budale..

        8 10 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.11.2020 ob 10:35 gost

      Ne razumem kako velik bolnik moraš biti, da ti nekdo vzame dodatek za rekreacijo, ti letno odvzame dve pokojnini, tvojim otrokom štipendije, te zapre v občine, ne dovoli druženja, počne s tabo kot svinja z mehom, na veliko zadolži državo, katere dolg bodo odplačevali tvoji sinovi in vnuki, otrokom prepove normalno šolanje in izobraževanje, normalno otroštvo in mladost, ....................... ti ga še pa vedno hvališ in obožuješ kot boga ter ga na vsakih volitvah voliš in voliš. Bolj te bije in muči, raje ga imaš in ne moreš živeti brez njega. Hudo, hudo, medicina še ni našla zdravila za take hude bolnike. Edino narava počasi poskrbi za vas.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 10:47 Gost gost

        Ka po celon sveti to Janša dela? Vse tej omejitve, zapiranja? Mamico njemi, velko moč ma, z celin svetom že manipulejra😀 Ti pacient si čim prlej pomoč najdi, ka se ti od toga Janše ne zmeša, če že nej prekesno. Gonis svoje brez veze, niti nikse debate nemre na portalu biti, ka se vsi zaradi taksnoga norca aknejo. Zdaj pa navali, duška si daj, grdo piši, lezej de ti

        12 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 11:07 gost

        Saj vem, da živiš v enem malem ogračeki obdan z visoko ograjo, zato ne vidiš ven iz nega. Edino kar lahko vidiš je Nova24TV, zato so tvoji komentarji dobesedno prepisi od tam. Blagor ubogim v glavi. Za Švedsko, Japonsko, Korejo, Kitajsko, Belorusijo, Tajvan, ..................... pa vem , da še nikoli nisi slišal. Pač mali ograček.

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 12:14 Kilonja gost

        Cmerar je vzel del nagrade zaposlenim invaludom,vzel je pogrebnino drzavljanim..drzave pi vsem Svetu se zapirajo majmun ed3n,policijske ure so prakticno povsod,tvoja opevana Svedska pa vrsi gebocid nad ostarelim prebivalstvom in jih iztreblja! To je tvoja bolna politia za svinja rdeca.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.11.2020 ob 10:36 gost

      Budalo ne obračaj teme, Janša me ne zanima, tema si ti, za tebe se gre pusti zdaj Janšo, njemu več ni pomoči, za tebe pa še mogoče je, da te rešijo črne magije imenovana Janša. Pokliči že pizda ne zavlačuj, misliš da bodo cel dan čakali nate????????

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.11.2020 ob 10:48 gost

      Nihče ni večji Janšist od tebe še celo sam Janša ne. Edino ti si obseden z njim in mu vsak dan delaš veliko reklamo in pišeš hvalospeve. Navadni Janšev plačanec si, upam, da te vsaj dobro plačuje, da mu ne delaš za drobiž.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.11.2020 ob 11:12 suljo gost

      Če nemamo janše nihče nebi sploh znal za nas! On je bil predsednik kda smo predsedovali EU in on bo zdaj ko bomo spet predsedovali!! drugi pizdiči nemajo pojma o teh zadevah kaj šele da bi vodili pogovore med voditelji ki se bodo v teh časih mudili pri nas! spomnite se šarca da si ni upal pred bino da bi spregovoril v jeziku da ga ljudje razumejo, tudi drugi psihopati niso noč pred njim zato najprej v šole in študiratim se učiti in nazadnje še beden svet zapustiti

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 11:56 gost

        IQ MRZLE VODE. TUDI TAKŠNI IMATE PRAVICO ŽIVETI, MORA PA VAŠE ŽIVLJENJE BITI PRECEJ BEDNO IN TEŽKO.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.11.2020 ob 12:02 gost

      Kakšno je šele potem tvoje življenje, ko si nonstop zaprt v sobi in cel dan na netu in pišeš hvalospeve o Janši. Povej mi, kako je to življenje????????' Raje si dam častni metek v glavo, kot da mam tako brezvezno enolično življenje kot ti.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.11.2020 ob 13:41 gost

      Čakam, da se vstreliš, to ti je očitno edina rešitev. nihče ne more imeti bolj bednega življenja od tebe.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.11.2020 ob 13:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ko vidim,slišim Ivana,obvezno vzamem Linex,kar je treba je pač treba,cel čas pa res ne morem biti na stranišču,za protikozlanje je dobra vodkica....

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.11.2020 ob 18:39 Tyler Small gost

      Google zdaj za spletno deI0 0d doma plačuje od 17488 do 23500 USD na mesec. Temu posIu sem se pridružII pred dvema mesecema In v prvem mesecu zaslužil 21540 USD ... maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.11.2020 ob 19:46 gost

      Si poklical teslo debelo zabito????????

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.