https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Ljutomerski obrat Mure kupil Cleangrad

16.08.2011 ob 23:59  

V Murski Soboti je potekala dražba proizvodnih in upravnih prostorov ter opreme nekdanjega ljutomerskega obrata Mure. Izklicna cena je bila nekaj več kot 492 tisoč evrov.

Za nakup so se zanimali trije kupci, a je varščino plačal le Cleangrad iz Ljutomera, s čimer je direktor družbe, Jernej Zupančič, premoženje kupil po izklicni ceni. Družba Cleangrad se ukvarja s proizvodnjo in montažo lahkih gradbenih elementov, proizvodnjo zidov, vrat in stropov za farmacevtska proizvodna podjetja, laboratorije, mikroelektronska podjetja, bolnice ipd. Večinski lastnik družbe je podjetje Serentis d.o.o., ki ima v lasti 76-odstotni delež.

Podjetje, ki trenutno zaposluje 35 ljudi, bo v novih prostorih zaposlilo še štiri strokovnjake in več delavcev v proizvodnji. Lani je družba imela za okrog 220 tisoč evrov čistega dobička, z nakupom obrata pa po besedah Zupančiča v podjetju želijo razširiti proizvodnjo.

    Komentarji

    1. ferek
      20.08.2011 ob 11:54 ferek

      Sramota za kakšne peneze razprodajajo ka so delavci napravili.BANDA!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.