https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kustečeva: Pouk na daljavo za vse, v vrtcih le nujno varstvo

5.11.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, minister za notranje zadeve Aleš Hojs, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Prihodnji teden pouk na daljavo za vse, v vrtcih le nujno varstvo

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec je povedala, da zavodi ostajajo zaprti. Šolski proces se izvaja na daljavo. Vrtci bodo odprti le ta nujno varstvo otrok.

"Vzgojno-izobraževalni proces v vseh osnovnih, glasbenih in srednjih šolah se v naslednjem tednu izvaja na daljavo. Vrtci bodo tudi v prihodnjem tednu na podlagi presoje vrtcev in županov opravljali le nujno varstvo otrok.

Pri današnji odločitvi nas je kot prvi kriterij vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje. Ukrep je začasne narave in ga bomo naslednji teden ponovno preučili. Vračamo se v način dela, ki je bil v veljavi v času prve krize spomladi letos," je dejala. 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.