https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Jereb: Stanje glede razpoložljivih postelj je alarmantno

5.11.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala vodja Oddelka za intenzivno terapijo na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Matjaž Jereb ter vladni govorec Jelko Kacin.

Včeraj je bilo opravljenih 5991 testiranj, potrjenih je 1685 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 28,1 odstotka. Delež je 4 odstotke nižji, kot včeraj, je uvodoma povedal Kacin

Okužbe ostajajo razpršene po vsej državi. Najbolj problematično območje ostaja gorenjska regija, sledi ji Pomurska regija. Najnižjo 14-dnevno incidenco ima še vedno obalno-kraška regija.

Večja žarišča v državi ostajajo predvsem na Gorenjskem. V Pomurju pa so največ okužb včeraj potrdili v Murski Soboti, kjer je bilo potrenjih okužb 34, v Lendavi je bilo 19 potrjenih okužb, v Gornji Radgoni 17 ter v Beltincih 14.

Število okužb se je povečalo tudi pri stanovalcih Domov za starejše, v katerih so zaznali skupno 101 novih okužb. Število aktivnih okužb med stanovalci znaša 1133. Med zaposlenimi se je število okužb povečalo za 44, aktivno okuženih je 561. Skupaj imamo okužbo s covid-19 trenutno na 84 lokacijah.

Jereb je izrazil upanje, da smo vrh 2. vala epidemije že dosegli, pričakuje pa, da bo v naslednjih tednih poraslo število bolnikov, ki bodo potrebovali oskrbo v bolnišnicah. »V 2. valu smo v intenzivnih oddelkih v Sloveniji zdravili 383 bolnikov. Spomladi je bilo vseh teh bolnikov 72,« je pojasnil in dejal, da je stanje glede razpoložljivih postelj je alarmantno. »Odpiramo nove postelje, a v nedogled to ne bo šlo,« je poudaril.

Izpostavil je tudi, da primanjkuje zdravstvenega osebja. V UKC Ljubljana je bilo od začetka septembra okuženih 525 zdravstvenih delavcev. Zdravstveno osebje je izčrpano in na robu zmogljivosti. Kaže se pomanjkanje določene medicinske opreme in imamo težave pri dobavi določenih zdravil, je obrazložil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2020 ob 11:52 Brooke Jude gost

      Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Ves čas sem slišal, kako so mi drugi govorili, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da ga bom preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Prejšnji mesec je moj ček na plačo znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem .......... >>>>>>>>>> w­­­­w­­­­w­­­­.­­­­D­­­­o­­­­u­­­­C­­­­a­­­­s­­­­h­­­­.­­­­C­­­­o­­m

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2020 ob 16:22 gost gost

      Zakaj ne zaprejo meje, če so že vse zaprli? Vnosi iz tujine so še vedno v porastu, kot poleti, pa nikomu nič. Tu naj nekaj napravijo in povejo, ne pa vse zataškati, kot poleti, zdaj pa je kar je.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2020 ob 16:57 jebo te meja gost

      dokler bo v državnih vladah pritekal denar za ustrahovanje svetovnega prebivalstva bo tako, ko bi vreča prazna, epidemija odvrči, kot da je ni bilo.sEDAJ JE PRILIKA IN TO ZLATA PRILIKA, DA SE PREVARA DRŽAVLJANE IN SPOKRADE, KAR SE LAHKO, SAJ PA NHČE NITI NE VE, KOLIKO eur JE V OBTOKU ZARADI KORONASRANJA. Država pravi, da nakazuje denar potrebnim, ti pravijo, da ga ne prejemajo, TOREJ DENAR JE UGRABLJEN - V PRIMEŽU DELILCEV, TO PA JE JA JASNO, KDO SO TI LOPOVI.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.11.2020 ob 17:25 meja gost

      TIJ PA SI DEBIL Z IZOBRAZBO --konj na kubik tele , pojma nemaš od života kaj šele o financah --dihur!!!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.