https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Skupnost občin nasprotuje predlagani ureditvi plačila komunalnega prispevka

8.11.2020  

V četrtek je potekala 6. seja Glavnega odbora Skupnosti občin Slovenije. Obravnavana je bila tudi nova ureditev plačevanja komunalnega prispevka.


Ponovno obravnavan je bil ministrski predlog spremembe odmere in plačila komunalnega prispevka v predlogu Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3) in Gradbenem zakonu (GZ-1).

»Na podlagi proučitve predloga Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3), razprav znotraj strokovnih skupin SOS, z zunanjimi strokovnjaki in s pripravljavcem zakona je izpostavil, da se s predlagano spremembo v predlogu ZUreP-3 neustrezno posega v sistem odmerjanja komunalnega prispevka, ki je najpomembnejši občinski instrument zemljiške politike in predlaganim spremembam absolutno nasprotuje.

»Vztrajamo - plačilo komunalnega prispevka mora ostati pogoj za izdajo gradbenega dovoljenja«

Kot edino možnost Glavni odbor SOS ocenjuje, da ostane v veljavi obstoječi sistem, ki je dobro delujoč in utečen. Glavni odbor SOS je zato nasprotoval predlagani ureditvi plačila komunalnega prispevka v predlogu Gradbenega zakona (GZ-1) in Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3), ki določata, da plačilo komunalnega prispevka ni več pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Glavni odbor SOS vztraja pri pozivu ministrstvu, da se ohrani obstoječa ureditev v Gradbenem zakonu (GZ) in Zakonu o urejanju prostora (ZUreP-2), tj. da plačilo komunalnega prispevka ostane pogoj za izdajo gradbenega dovoljenja,« je sporočila SOS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2020 ob 8:14 gost

      Občine več nič nebi plačevale samo bi si denar delile med svoje prvo borce. Vse obveznosti pa bi obesili državi. Zato pa občine obvezno zaprti. Kajti za vsakega občana dobijo denar delajo pa samo za svoj krog občanov keri imajo občinsko knjižico. Torej od 10 do 20 občanov ostali so pa samo številka za pridobivanje denarja kroga si peščica potem deli.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2020 ob 17:36 Istvan gost

        Res je ,zato je pa danes jevšek rad župan MOMS,da vee da se vsepovsod daa nekaj dobit,res pa je da je takih županov premalo da bi bili pošteni in da ne bi izkoriščali prebivalce svoje občine.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2020 ob 18:56 Tyson Elliston gost

      Google zdaj za spletno deI0 0d doma plačuje od 17488 do 23500 USD na mesec. Temu poslu sem se pridružil pred dvema mesecema In v prvem mesecu zaslužil 21540 USD ... www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.