https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Skupnost občin Slovenije: »Vzdrževalci računalniške opreme v vrtcih niso potrebni«

7.11.2020  

V četrtek je potekala 6. seja Glavnega odbora Skupnosti občin Slovenije. Obravnavane so bile pobude občin glede nevladnih organizacij, nove ureditve plačevanja komunalnega prispevka, predlogi ukrepov za PKP6 in ukrepi glede kadrovske problematike vzgojno-izobraževalnih zavodov.


Skupnost občin Slovenije je bila seznanjena z obvestilom MIZŠ o ukrepih na področju kadrovske problematike, ki bi naj bili potrebni za nemoteno delovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Tehnična in računalniška delovna mesta v vrtcih?

Ministrstvo se ob tem zavzema za morebitne nove zaposlitve na delovnem mestu tehnični delavec – vzdrževalec učne tehnologije V, oziroma delovnem mestu vzdrževalec računalniške opreme VII/1 tudi v vrtcih, kar bi po besedah skupnosti dodatno obremenilo občinske proračune.

Skupnost občin Slovenije je že ob obravnavi predlogov sprememb in dopolnitev pravilnikov o normativih in standardih dejavnosti pri MIZŠ opozorilo, da mora država ob predlagani spremembi lokalnim skupnostim nujno zagotoviti zadostna sredstva za pokrivanje finančnih posledic.

Nerazumljiva potreba po zaposlitvi takšnega kadra v vrtcih

"Glavni odbor SOS ugotavlja, da sistemizacija dodatnih delovnih mest, potrebnih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje, pomeni višjo ceno programov vrtcev in posledično višje stroške za starše in lokalne skupnosti.

Prav tako je nerazumljiva potreba po zaposlitvi takšnega kadra v vrtcu. V vrtcih poteka vzgoja in izobraževanje otrok v živo, v kolikor ti niso zaprti, prav tako zaposleni opravljajo delo v živo, v primeru zaprtja in morebitnega dela od doma (zgolj za tiste zaposlene, katerih delo ne glede na zaprtje mora potekati nemoteno) pa ni takšne potrebe, da bi ti potrebovali takšni strokovni kader za nemoten potek vzgojno izobraževalnega dela, pojasnjujejo.

Kljub temu, da je v okrožnici zapisano, da se delovno mesto lahko sistemizira, če vrtec nima sklenjene pogodbe o opravljanju storitev za opravljanje del vzdrževanja računalniške opreme, in da občina ustanoviteljica izda predhodno soglasje k sistemizaciji tega delovnega mesta, opozarjamo, da se na občine nalaga poleg dodatnih finančnih obveznosti tudi dodatni pritisk s strani vrtcev.

Občine že sedaj sprejemajo številne ukrepe, ki so v pomoč občanom in gospodarstvu v občini in se s tem odrekajo prihodkom, ki jim zagotavljajo lastno likvidnost, z vsakim dodatnim enostranskim ukrepanjem državnih organov pa se finančno stanje občin dodatno zamaje. Glavni odbor SOS je zato občinam članicam priporočil, da občine ne podajajo soglasja k sistemizaciji delovnega mesta tehnični delavec – vzdrževalec učne tehnologije V, oziroma delovnega mesta vzdrževalec računalniške opreme VII/1 v vrtcih", so zapisali v skupnosti občin v sporočilu za javnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2020 ob 6:37 AAAAAAAAAA gost

      Tej so nej normalni pa ščejo notri rijvati svoje lidij. Ka de v vrtci delo računalničar cejli den, igrice de špilo.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2020 ob 10:09 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Če ni drugega,naj vzdržujejo tete,tiste potrebne.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.11.2020 ob 12:59 Jugo posla gost

      V OŠ Beltinci imajo tudi kar dve tajnici. Le zakaj?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.