https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ponovno testiranje za vse s sumom na covid-19

7.11.2020  

Ministrstvo za zdravje je včeraj spremenilo testiranje na novi koronavirus. Skladno s priporočili strokovno svetovalne skupine bodo brise znova jemali pri vseh osebah s sumom na covid-19. 


Po poročanju STA je ministrstvo za zdravje včeraj obvestilo primarne izvajalce. Izvajalci bodo morali odvzeme brisov zagotavljati najmanj osem ur dnevno. Bris morajo zagotoviti še isti dan oz. najpozneje v 24 urah. Večjim zdravstvenim domovom pa na ministrstvu naročajo, naj odvzem brisa zagotovijo tako, da je mesto odvzema pacientu čim bližje. Če brisa ne bodo mogli zagotoviti v tem časovnem okviru, bodo osebo napotili na drugo odvzemno mesto, kjer je pravočasen odvzem možen. Glede na nedavno vključitev večjega števila mest za odvzem brisov se skladno s priporočili strokovno svetovalne skupine, ponovno poveča odvzem brisov nosno-žrelnega predela. Povečanje števila brisov je zelo pomembno za obvladovanje epidemije. 

V primeru, da je obolelih več družinskih članov, se bo še naprej smiselno presojalo, ali se na odvzem napoti vse družinske člane.

Kot so še poudarili v sporočilu za javnost, je pomembno, da se osebe, ki imajo znake in simptome bolezni covid-19, osamijo. To pa velja tudi za vse tesne stike obolelega, predvsem v družini. 

  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2020 ob 11:11 gost

      Nimajo pojma. Delajo kot veter piha. Rotshildi in posredniki pa bogatijo.

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2020 ob 11:31 Gost gost

      Žalostno je to, ka ma vse znake bolezni, si vzeme dopust, na testiranje nejde, pa frajer odi z deco okoli po trgovinah, na obiske

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.11.2020 ob 11:51 gost

      rabijo se številke :) hehe

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.11.2020 ob 12:34 Gost gost

      O zabitosti kaže tvoja replika, kolturni ljudje odgovarjajo kulturno, od zabiti pa drugega ne moreš pričakovati. Si ravno ti tisti, ki bolan hodi okrog?

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2020 ob 12:40 gost

        Noremu ne moreš pametno in kulturno odgovoriti. Sem siguren, da si Janšev volivec. Potem od tebe nimaš kaj pametnega pričakovati. Brigaj se zase, druge pa na miru pusti.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.11.2020 ob 14:04 Gost gost

      Tvoja intuicija je spet zatajla. Nikoli nisem in nikoli ne bom volil Janšo, ker smatram, da tisti, ki toži svojo državo, ne ne more in ne sme voditi. Ne vem pa, kaj ima tu zraven Janša, če nekdo napiše, da neodgovorneži prosto širijo virus? Brigam se zase, vidiš, da se, ker me takšno stanje skrbi, skrbi me tudi za druge, za zdravstvo, starejše...Ni samo Janša kriv za stanje, v kakršnem smo, krivi so tisti, ki se najosnovnejših odlokov ne držijo. Pa nisem zaprt v kleti, niti se skrivam v luknji, skrbim pa zase in spoštujem druge.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2020 ob 14:57 gost

        Zame si navadna svinja, ki cele dneve gleda skozi okno in opazuje kaj delajo drugi, potem jih pa špeca. Desničar smrdeči fuj in fej.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.11.2020 ob 14:53 gost

      Kje je moj komentar?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.11.2020 ob 20:05 Gost gost

      Dobil si svojih pet minut, tvoj post je objavljen :) Tudi takšni, kot si ti morejo biti in živeti, da vsi drugi vidimo, da smo normalni. Žal, nikogar nisem špecal, mogoče bi moral, mogoče bi tako ohranil koga pri življenju. Zaman pišeš žaljive komentarje, ker vedno najprej pomislim, kdo govori in šele nato, kaj govori. Skiti gost, daj si duška, lažje ti bo, pa tablete ne pozabi vzeti. Po navadi tako pišejo brezdelni socialci. Uživaj v svoji norosti, pa zdrav ostani. :)

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.