https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Gantar neuradno za popolno zaprtje države

10.11.2020  

Po neuradnih informacijah POP TV naj bi minister za zdravje Tomaž Gantar premierju Janezu Janši in poslanskim skupinam poslal predlog za popolno zaprtje države. Kot poroča POP TV naj bi sicer minister Gantar ob neupoštevanju njegovih predlogov za zaostritev ukrepov med vrsticami omenjal celo možnost odstopa.


Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin tega za STA ni želel komentirati. Napovedal je, da bo vlada naredila epidemiološko oceno in ocenila, ali bo ukrepe podaljšala ali sprejela nove, je napovedal.

Na ministrstvu za zdravje pa so za STA potrdili, da je Gantar včeraj premierju Janši poslal predlog v zvezi z ukrepi za zajezitev epidemije koronavirusa. Vsebine do končne odločitve sicer še ne morejo razkriti, vsekakor pa minister nasprotuje sproščanju ukrepov, so pojasnili. Kacin je sicer poudaril, da odločitve glede morebitnega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa vlada za zdaj ni sprejela.

Ministrstvo za zdravje je sicer opozorilo, da potrebe po bolnišničnem zdravljenju še naraščajo. Po informacijah POP TV naj bi Gantar zato predlagal popolno zaprtje države, kot je veljalo spomladi, pri čemer naj bi ga podpirala tudi strokovna skupina. Obenem naj bi bil prepričan, da se ljudje trenutnih ukrepov premalo držijo.

Predlogom Gantarja naj bi sicer odločno nasprotoval gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Bojana Beović, vodja strokovne skupine za covid-19, pa je v izjavi za medije dejala, da sproščanje ukrepov še ni na mestu. Bolnišnice še vedno pridobivajo na številu bolnikov, čeprav ne več s takšnim tempom kot prejšnje dni. "Če se to ne bo umirilo, je treba pravočasno sprejeti dodatne ukrepe," je dejala.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2020 ob 10:21 gost

      To sta si izmislila Ivan Janez Janša in SDS doktorca Bojana Beović, grešni kozel bo pa Gantar.

      31 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 17:00 kilonja gost

        Povej nam, a tvoje življenje se zares dan in noč vrti okoli računalnika in interneta ? Nimaš nič od življenja ? Drugi bi radi živeli pa imeli nekaj od življenja pa umrejo mladi, ali pa čili starejši, ti nimaš nič od življenja pa živiš, krivica.

        0 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 18:32 gost

        Kilonja, zopet druge komentarje meni pripisuješ. Še malo pa bom res mislil, da si zbolel za shizofrenijo. Nihče nikoli ne ve ( ne ti ne jaz ) kdaj in kje se bo zaključilo njegovo življenje. Nekateri umrejo že v maternici, nekateri pri porodu, v otroštvu, mladosti srednjih letih, bolj ali manj stari. So tudi starejši od 100 let, ki so preživeli ta virus. Dokazano pa s tem virusom umirajo predvsem starejši z več kroničnimi boleznimi, medtem, ko so za gripo in njenimi posledicami umirali tudi otroci in mladi. Če nimaš kaj pametnejšega pisati kot vsak dan enak bedast komentar, raje nehaj s komentiranjem ali pa pojdi na Novo24 TV. Tam imajo radi take kot si ti - malo manj pametne in vernike v brezmadežnega polbogaJančija.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2020 ob 10:22 gost gost

      Zapreti celotno vlado nekam, ker drugo ne delajo kak norije kvasijo. Gantar pa že kar gnjes lejko odstopi, ko je takšno neumnost izjavo.

      33 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 10:29 gost

        Gantar lahko pove samo tisto, kar mu veliki neomadeževani, večno nedolžen, najpametnejši, večni predsednik SDS, najbolj pošteni polbog Ivan Janez Janša - puklasti kaplar naroči. Je kot lutka na vrvici, da Janči počne z njim kar hoče.

        30 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 16:55 ZAPRETI gost

        Celotno vlado, ministrstva, uvesti policijske ure in na meje vojasko in carinsko policijo.

        0 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2020 ob 10:39 gost

      Ona SDS doktorca Beovićeva celo predlaga omejitev gibanja na en kilometer od bivališča. Kaj se je tej stari nepotešeni baburi že čisto utrgalo? Policijsko uro je ona hotela že spomladi. Dajte to revše staro za mesec dni poslati k strokovnjaku Tegnellu ali drugim strokovnjakom, da se kaj nauči. Ali je pa zlobna že od rojstva in se v starost ta zloba samo stopnjuje.

      30 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 10:52 gost gost

        njim se itak j...., plačo (in to dobro) dobijo če delajo kaj ali nej , tudi če takše norije kvasijo, ampak vsega lepega je enkrat konec, za vsako rit raste šiba, bo prišel čas ko se bodo ti vodilni,ter samo oklicane strokovne skupine morale posloviti, kdo ve, mogoče celo predčasno.

        24 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2020 ob 10:57 G. O. S. T. gost

      Neuradno on in njemu podobni se naj zaprejo tja do leta 2050 v pot zemlje. Da bomo mi normalni ljudje lahko dihali. Vse sosednje države imajo odprte gostilne, šole, nogometne stadion, trizere, kozmetične salone, itd. Sliko pa imajo vsi boljšo kot pri nas ker smo že vsi itak zaprti. Zakaj le zato da ti ki nas zapirajo najbolj kršijo ukrepe in širijo njihov virus ozire oma zdaj že gripo oni itak ne vejo kaj je kaj. Krivi smo pa glupi narod.

      24 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2020 ob 11:04 komentator gost

      Bodo mogle ulice malo goret...

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2020 ob 11:07 lučka jagota gost

      Kda bodo spet protesti?

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.11.2020 ob 11:14 lokostrelec gost

      ne bojte tak depresivne, zdaj prijde LOK na oblast, te pa bou vse naidnouk vrejde, hahahaha

      3 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 11:47 gost gost

        što koli pride, slabše nemre biti. Tou svet nej vido ka je človik ,keri je bil pri večih aferah poleg ,tudi že obsojeni, vodi državo, še Američanom je tou nej jasno, pa so vsega vajeni, te še pa idi čestitat Trumpi, e moj kralj Twittera , tvoj čas se izteka.

        22 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.11.2020 ob 11:53 gost

      Či de nas najvičji pijanec vodu de nan boše šlo kak pod diktaturo Janeza groznega . Še malo pa nas bo začel metati svinjan kot v severni Koreji.

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.11.2020 ob 12:34 Magyar Bacsi gost

      Prekleta črna, domobranska banda.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.11.2020 ob 12:37 Čergoli gost

      Vedno več jih je, se razmožujejo kot ćrvi po dežju.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.11.2020 ob 13:26 Tito gost

      Trbelo bi malo enga Josipaod nekec, ka bi naselo nazaj goli otok. Ka bi izmecke komunisticne z Ivanom na čelu navco malo postenja... Jebrali bi si vi mater svojo mrline carne zasmrdene posrane. Dejstvo ka virus obstaja je neizbezno. Nej je to zajebancija. Je pa dejstvo tudi to, ka ste se opet obogatili v tej epidemiji, pa zlorabljate epidemijo za svoko politicno moc pa nedotakljivost. Vse so vam krivi drugi. Tak ste nesposobni ka ne vidite niti svoje nesposobnosti....

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.11.2020 ob 14:43 gost gost

      Te Gantar je tudi ena pokvarjena jajojova ovca. Skuper z njin si zmišlavle takše bedne ukrepe, ka se cela Evropa z nas smije. Prekleta gamad pokvarjena, naj že izginejo od tu ,pa skuper z njimi tisti, ki bi radi živeli v državi, ge je vse prepovedano. Samo ite z puklastin, nišče vas nede pogrešo, glih tak kak on nej. Pozabo de na vas, zdaj nuca ovce beeeeeee.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.11.2020 ob 16:46 gost gost

      TELETA LEJVA CI VAM NEKAJ NE PASE ITE NA BALKAN

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.11.2020 ob 18:23 gost gost

      Tij zadja ovca pa pod jajojovo rit. Vij zavedenci blesavi, sran vas je lejko, sicer pa ,tak ali tak nemate možganov, tak kak vaš pukčlasti nej. Se pa iz njega celi svet dela norca, to še ne vejte? Aja, njegova kvazi amaterska tv. je to še nej uspela zvedeti. Pač jin pamet pomali dela, tak vašin.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.11.2020 ob 19:48 gost

      vse dol zaprti,pa naj traja do konc januarja..kdo se pa nebo držal tega pa v arest

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.11.2020 ob 20:56 gost

      tebi pa na zaprtem oddelku psihatirije odvzet računalnik,izklopit internet ,ter te zaprt v temnico .Ključ vrčt v Bajkalsko jezero,da zgniješ v temnici

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.