https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V enoti Elizabeta v Svetem Juriju 39 okuženih stanovalcev, 9 okuženih zaposlenih

10.11.2020  

Stanje v enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota se je umirilo. Vsi zaposleni so negativni in so se vrnili na delo, pri stanovalcih pa imajo še 4 pozitivne, od tega je 1 oseba v bolnišnici. Obdobje izolacije se pri stanovalcih izteka, dodatno bodo preventivno testirali še vse zaposlene, nato pa bodo vzpostavili t.i. belo cono v celotni enoti.

"Stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, je po prejetih novih rezultatih testiranj 39 okuženih stanovalcev, od teh so 4 osebe v bolnišnici in 9 okuženih zaposlenih. Delo v tej enoti poteka po predvidenem načrtu, prav tako pa nadomeščamo ves odsoten kader. 

Foto: arhiv Pomurec

Tudi v matični enoti v Rakičanu, so potekala dodatna testiranja, tako, da je sedanje stanje v matični enoti v Rakičanu 15 okuženih stanovalcev, od teh je 1 oseba v bolnišnici. Okuženih je tudi 6 zaposlenih v matični enoti v Rakičanu, ter 3 zaposleni v službi PND," so sporočili iz rakičanskega doma starejših.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2020 ob 9:18 gost

      Po pisanju ima direktor veliko, veliko kadra. Me zanima odkod ga je dobil, ker še nedolgo nazaj je jokal, da je kadra premalo.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2020 ob 13:10 gost

      Čudno kaj se dogaja v DSO. Zakaj se to dogaja?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2020 ob 13:21 gost

      Kje so komentarji?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2020 ob 13:27 gost

      Zakaj ne objavite mojega komentarja? Se bojite resnice?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 13:35 gost

        Bojite se bojite. Kadarkoli vam kdo napiše kaj resnega, vi ne objavite, vržete pa takoj gor one bedarije kot Owen in podobne svinjarije.Sramota za portal.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2020 ob 13:54 gost

      Razmišljam o tem kako so Janševi strokovnjaki večkrat vneto in podrobno razlagali po televiziji o koristi in preprečitvi okužbe pred kovidom z nošenjem mask. Posebno " globokoumna " je bila državna sekretarka Tina Bregant. Se spomnite tistega Z NOŠENJEM MASK ŠČITITE DRUGE PRED OKUŽBO?? Zdaj se pa resno sprašujem kako so se lahko okužili nepremični stanovalci v sobah v DSO, če že dalj časa niso imeli obiskov, osebje, ki skrbi za njih, je pa ves čas strogo nosilo maske in rokavice. Kako, na kakšen način. Mogoče te maske pa vseeno ne ščitijo tako pred virusom kot nam ti Janševi " strokovnjaki " razlagajo in so maske samo namenjene za milijonske zaslužke določenih ljudi. Ali pa ..................................... o tej drugi možnosti skoraj ne upam razmišljati, napisati, .................................... je pa možno.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2020 ob 14:49 gost gost

      Oni ob 13.27, prav imaš. Komentarje brišejo, jih sploh ne objavljajo, če je napisanega kaj kritičnega oz, kar naj ne bilo po njihovo prav. Objavljajo pa vse bedarije, žalitve, primitivnosti itd. kar je skregano predvsem z pozivom, naj bodo komentarji strpni.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.