https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Število bolnikov v bolnišnicah še narašča, premeščanje iz soboške bolnišnice uspešno

10.11.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta, dr. med., vodja Covid oddelka splošne bolnišnice Ptuj Primož Horvat, dr. med., in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Včeraj je bilo ob opravljenih 4.457 testiranjih potrjenih 1.084 primerov okužbe. Delež pozitivnih testov se je zvišal na 24,32 odstotka, kar je več kot je bilo čez vikend, a še vedno deset odstotkov manj kot je znašal dva tedna nazaj, je uvodoma povedal Kacin.

Dva tedna nazaj smo zabeležili največji delež pozitivnih med opravljenimi testi, epidemiologi in zdravniki so že pred tem opozarjali, da se bo število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo povečevalo še vsaj dva tedna, je dejal Kacin.

Trenutno smo v fazi ko se nam število bolnikov, ki potrebujejo zdravniško oskrbo še povečuje, a je prirast bolnikov vendarle nekoliko počasnejši. Pomembno je tudi, da je sistem prerazporejanja po Sloveniji je vse bolj učinkovit, je še dejal Kacin.

Včeraj je potekalo razseljevanje novih pacientov s covidom-19 in iz širšega območja Splošne bolnišnice Murska Sobota. Pomurska regija je imela včeraj drugo najvišjo incidenco covid-19 na 100.000 prebivalcev, takoj za Gorenjsko, in sicer 1478.

Več o stanju v bolnišnicah in o prostih posteljah je povedal koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta.

»Pred nekaj tedni smo govorili o prenatrpanosti Gorenjske in Koroške, pred dnevi pa je ta plato dosegla murskosoboška bolnišnica,« je dejal Carotta in ob pojasnil, da premeščanje iz Murske Sobote poteka uspešno, ob sodelovanju predvsem ptujske in mariborske bolnišnice.

V Murski Soboti so včeraj premestili vse tiste za katere ni bilo prostora, je še dejal Carotta, z natančnim številom premeščenih pa ne razpolaga.

Vodja covid oddelka splošne bolnišnice Ptuj Primož Horvat pa je pojasnil razmere v ptujski bolnišnici.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2020 ob 16:03 EMIL S. PREKMUREC gost

      Pa kje so zdaj NEVLADNE ORGANIZACIJE kje so vsi tisti PETKOVI KOLESARJI okrog Trga zmage pa v Ljubljani, kje so SVOBODNI UMETNIKI ( glasbeniki, pevači itd) v končni fazi kje so POLITIKI IN VES NJIHOV APARAT to vse razpustiti in vsi pomagat tam kje je potrebno. UKC Maribor se je javilo 300 prostovoljcev v Soboti 3 SRAM NAJ VAS BO VSI PREKMURCI IN POMURCI ki od dolgega časa nimate kaj delati in se skrivate.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2020 ob 17:32 Mokica gost

      Čudno, držimo se pravila katere nam daje Vlada in pa minister Gantar, pa še vedno je isto stanje,kar pomeni da je tu nekje drugje problem.Gantar, prej si se spravil na svojo kolegico Aleksandro v stranki DeSUS, danes si se spravil na naš državljane RS. Če res ne znaš, kako rešiti ta virus, se pa rajši umakni od tega in pusti to drugim, kateri vedo več kot pa Ti.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2020 ob 18:20 gost

      Uživate pri brisanju komentarjev? Bom ponovil. kakšen koordinator za covid bolniške postelje je to, da nima točnih podatkov??? V času moderne tehnologije?? Ne se norčevati iz ljudi in njihove pameti.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2020 ob 18:42 gost

      Ne serite če nimate pojma.JJ tu ne odloča o ničemer .STROKA kot ji pravijo vleče vse poteze. Preds.vlade in vladni govorec pa samo naznanita kakšni so ukrepi.Nehajte srati po nepotrebnem.Če ima kdo kak pameten predlog,naprej z njim ali pa bodite tiho.Prekleti levaki ,raje še naprej mečite puško v koruzo in skačite v prazen bazen.BREZVEZNIKI.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2020 ob 18:57 gost

        BREZPAMETNA OVCA OSTRIŽENA SI. NA NULO OSTRIŽENA. JANŠA JE NASTAVIL TO " STROKO ", KI POJMA NIMA O EPIDEMIJAH. DOKTOR ZA ZDRAVLJENJE ODVISNIKOV JE DIREKTOR NIJZ-A, DRŽAVNA SEKRETARKA, KI ODLOČA O NOŠENJU MASK IN DRUGIH UKREPIH JE MLADA KARIERISTKA BREZ IZKUŠENJ IN ZNANJA - PEDIATRINJA, BEOVIĆEVA JE BILA PRED ČASOM SODELUJOČA PRI VOLILNI KAMPANJI STANK SDS., O GANTARJU ŠKODA BESED. IN TAKŠNI LJUDJE SO ZATE STROKA? NE SE ZAJEBAVAT. KO TI BEOVIĆEVA NA TELEVIZIJI POVE, DA NE RAZMIŠLJAJO O RAZGLASITVI EPIDEMIJE. DVE URI KASNEJE PA TVOJ POLBOG JANČI NA TWITTERJU RAZGLASI EPIDEMIJO. KAJ SI RES TAKO NEUMEN ALI SAMO VERNIK BREZ SVOJEGA MIŠLJENJA? JANEZ MISLI NAMESTO VAS OVCE VODLJIVE.................................BEEEEEEEEEEEEEEEEEE. SAMO ZA NJIM V PREPAD.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2020 ob 19:02 gost

      Celec in novinarji kaj vas ni sram? Takoj, ko napišeš kaj proti vodstvu te bolnišnice, se takoj blokira komentiranje. Novinarji vprašajte nekoga koliko srednje medicinskih sester je prisilno na dopustu. Vodstvo pa že nekaj tednov joka o pomanjkanju kadra. Nekoč bo vsa resnica prišla na svetlo. Ljudje vam bodo sodili.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2020 ob 19:09 gost gost

      Oni ob 18.42, dokazal si, da si ovca, pa s ten dejansko žališ ovce, ki so pametnejše od tebe. S takimi bedneži je škoda razpravlati. Sran te je lejko, beda.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.11.2020 ob 21:13 resnica gost

      resnica boli v bolnici se je okužilo mnogo pacientov. Kdo je odgovoren ? kohek? lipič? kako se vam lahko to dogaja? robi briši, briši resnica ni plenica

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.