https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada sprejela predlog šestega protikoronskega zakona

11.11.2020  

Vlada Republike Slovenije je včeraj na dopisni seji sprejela predlog t.i. šestega protikoronskega zakona, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic epidemije covid-19.

Zaradi ponovne razglasitve epidemije je potrebno sprejetje novega zakona, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Glavni cilj predloga zakona, je omiliti in odpraviti posledice in vpliv nalezljive bolezni COVID-19 na področje gospodarstva, dela in delovnih razmerij, socialnega varstva ter zdravstvenega varstva.

Predlog zakona med drugim prinaša subvencioniranje gospodarskih subjektov za čakanje zaposlenih na delo, podaljšanje moratorija na kredite, subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, oprostitev plačila DDV od dobav in pridobitev zaščitne in medicinske opreme znotraj Evropske unije, financiranje dodatkov za nevarnost in posebne obremenitve, delno nadomestitev fiksnih stroškov prizadetim gospodarskim subjektom, odlog plačila najemnine za najemnike poslovne stavbe ali poslovnega prostora, zagotavljanje zdravstvenih storitev in kapacitet, itd.

Predlog zakona bo imel pozitivne posledice na gospodarstvo, saj upravičencem omogoča omilitev posledic epidemije bolezni COVID-19, prav tako se s predlogom zakona izboljšuje položaj širšega kroga upravičencev, med drugim tudi na področju socialnega varstva, so zapisali.

Premier Janez Janša je ob tem na Twitterju dodal, da z naslednjim tednom stečejo priprave za hitro oblikovanje sedmega protikoronskega zakona, ki bo namenjen blaženju posledic epidemije v dejavnostih, ki doslej s paketi v celoti niso bile zajete.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2020 ob 8:53 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Najboljši ukrep vlade IVANA JANUZAJA JANSHE - ORBAN bi bil odstop celotne vlade. In pustiti, da dela ekipa, ki bo sposobna iti skozi to. Čeprav, to bo zelo, zelo težko, ker denarja ne bo. Ga je ta vlada porabila očitno preveč. In še v neprave namene. TA VLADA MORA ODITI.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2020 ob 9:39 gost

      In priti Fajonka, Sarec in Mesec da nas popeljejo v raj in resijo vsega hudega. Ta sveta trojica je resitev za celo evropo ne samo Slovenijo.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2020 ob 10:05 gost

        Ne, vlak v prepad vozi najbolj " pameten " poslanec ( da je v SDS je povsem jasno ) Marijan Pojbič.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2020 ob 10:18 gost

      V Ustavi piše, da sta država in cerkev ločeni. V teh ukrepih pa piše, da država plačuje vse prispevke duhovnikom in drugim cerkvenim delavcem ter jim mesečno daje 700 evrov. Cerkvi, ki je ločena od države, neizmerno bogata, dobila od " pomladnikov " v dar 12 % slovenske zemlje z jezeri, gozdovi, stavbami in zgradbami vred, država ji zaradi nekih " prepočasnih vračanj " plačuje milijonske odškodnine. Tej isti cerkvi, ki je na sto tisoče slovenskih državljanov ogoljufala za certifikate, državi napravila 1,5 milijarde evrov dolga. Janša vračaš cerkvi za vernike, ki so po naročilu posvečenih glasovali zate? Niti v eni državi se to ni dogajalo kot to, kar so ti "pomladni " prevaranti s Pučnikom, Janšo, Peterletom, Omanom, Ruplom, .......... storili v naši državi.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2020 ob 11:17 ilus gost

        gost- P...a ti je m.....n spet si začel lupati neresnice, a res nemoreš napisat bar en komentar, da nebi lagal. Tij si verjetno plačanec na sociali za pisanje laži. Svetujem ti, da registriraš s.p. ZA TROSENJE LAŽI, pa te bom videl, kako dolgo boš živel brez davkoplačevalskega denarja. Pa vsi komentatorji, kateri pišete, da okrepi proti covid19 niso potrebni, bi morali bar en teden preležati zaradi omenjene bolezni v bolnišnici Izola ali Novem Mestu, ker je Soboška polna, vam sigurno več takšno pisanje nebi prišlo na misel. Pa seveda neželim nobenemu zboleti.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2020 ob 11:44 gost

        Ilus, preberi si te protikorona zakone ( vse imaš na Googlu ), preberi si Ustavo ( jo imaš tudi na Googlu ), preberi si zgodovino dogajanja v slovenski cerkvi v " samostojni " Sloveniji ( tudi to imaš na Googlu ) in videl boš, da imam v vsem prav. Ker si pa zelo velik vernik z osnovnošolsko izobrazbo, sem pa prepričan, da tega ne boš storil. Da bi pa kaj sam vedel, pa od tebe tako pameten človek ne more pričakovati. V nasprotju s tabo sem v proizvodnji delal 42 let, z ženo in z otroci sem si tudi nekaj ustvaril.Resnično se mi smiliš, ker si ubogi človek brez pameti in znanja, verjameš pa v vse laži, ki jih vidiš in slišiš na Novi 24TV in vse, kar ti župnik pove. Hodiš v cerkev, pa na veliko sovražiš vse tiste, ki pišemo resnico.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2020 ob 10:28 gost

      Ti okrepi so samo za delodajalce delavci od tega ne bodo imeli nič, nič. Kajti vlada polni bogatunon žepe pa SBI in to je to. Zdaj ko vse razdelijo sebi ni bogatunon tako imenovani gospodarstveniki. Bodo odstopili in državo izropano kot ježe to pri Janezi groznumi to v navadi predal in Nej se jebejo z prazno blagajno drugi.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.11.2020 ob 15:18 Normalno, gost

      JANŠA je Bog , JANŠA je naj , kad rokne free style za kraj , ajde minuse , levonjski provincialni loleki.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.