https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Evropska komisija potrdila dogovor za nakup cepiva proti covidu-19

26.11.2020  

Evropska komisija je potrdila dogovor s Pfizerjem in BioNtechom o nakupu 200 milijonov odmerkov cepiva proti covidu-19 z možnostjo nabave dodatnih 100 milijonov odmerkov, ko bo cepivo odobreno in preverjeno. Dogovor naj bi članicam EU omogočil nakup cepiva v skladu z njihovimi potrebami.

Po poročanju STA so v Bruslju potrili dogovor z ameriškim ameriškim farmacevtskim velikanom in nemškim biotehnološkim podjetjem, potem ko sta podjetji pred dnevi sporočili, da se je cepivo v tretji fazi kliničnih testiranj, ki še poteka, izkazalo za 90 odstotno učinkovito. Članice se bodo lahko odločile, koliko cepiva želijo kupiti. Poleg tega bodo lahko cepivo donirale revnejšim državam ali ga preusmerile k drugim evropskim državam. 

Gre za četrti dogovor o nakupu cepiva proti covidu-19, ki ga je komisija v imenu držav članic sklenila s farmacevtskimi podjetji. Predsednica komisije Ursula von der Leyen je izjavila, da je komisija sestavila soliden nabor proizvajalcev cepiv, ki so že v napredni fazi testiranj. "Ko bo cepivo odobreno, ga bomo lahko hitro razporedili in se s tem približali trajnostni rešitvi za pandemijo," je poudarila, poroča STA.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2020 ob 17:20 gost

      Hvala ti bogec za to znanost pa za cepivo. Čim prej samo ka se rišijmo koroneka posledično pa diktatura Janeza groznega.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2020 ob 17:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je,naj se vzporedno razvije cepivo za desne bedake(za malo pameti)tiste iz cerkve Ivana Komunista,plačali bomo ko bomo vzeli bratcu Rajkecu,itak je naše.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2020 ob 17:28 gost

      Janezek odijde pa drugi prijde, mijslete ka de boksi? Pa vsi so isti. Upam, da se bomo v čim večjem številu šli cepit, da bomo še naprej normalno živeli.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.