https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Šesti protikoronski paket nudi pomoč tudi verskim skupnostim

15.11.2020  

Verske skupnosti se zaradi sprejetih ukrepov v času epidemije spopadajo s precejšnjim upadom prispevkov in donacij, kar za 60 odstotnim. Vlada je zato v zadnjem svežnju predlogov predvidela finančno pomoč verskim uslužbencem in izdatnejše kritje prispevkov za njihovo socialno varnost. V verskih skupnostih so rešitvam naklonjeni.


Po predlogu bi verskim uslužbencem pripadala izredna pomoč v obliki temeljena mesečnega dohodka v višini 700 evrov za zadnje tri mesece letošnjega leta z možnostjo podaljšanja še za pol leta. Ta rešitev je primerljiva s tisto za samozaposlene v kulturi. Temeljni prihodek bo oproščen davkov in prispevkov.

Vlada je v tem predlogi trajno izenačila višino prispevkov za socialno varnost verski uslužbencev s tistimi, ki jih prejemajo samozaposleni v kulturi, na 401,98 evra. Država bi torej krila prispevke za socialno varnost najmanj v višini osnove povprečne plače za predzadnji mesec. Do zdaj je krila 48 odstotkov te osnove. Kot so za STA pojasnili v Slovenski škofovski konferenci (SŠK), omenjene rešitve izenačujejo socialni položaj, oziroma zagotavljajo enakopravnost verskih uslužbencev s samozaposlenimi v kulturi.

Po poročanju STA, tako samozaposleni v kulturi, kot tudi verski uslužbenci, opravljajo splošno koristno dejavnost, kot so vzdrževanje kulturne dediščine, dobrodelno in humanitarno delo, in pri tem praviloma niso v delovnem razmerju oz. nimajo sklenjene pogodbe o zaposlitvi ter so materialno odvisni predvsem od možnosti opravljanja svoje dejavnosti v javnosti.

Rešitve so bile pobuda več registriranih cerkva in drugih verskih skupnosti, in sicer Evangeličanske cerkve, Katoliške cerkve, Evangelijske binkoštne Cerkve, Srbske pravoslavne cerkve, Makedonske pravoslavne cerkve in Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Tako so zmožne v prepovedi javnega opravljanja verskih obredov varovati socialni položaj in pokrivati stroške sakralnih objektov, izmed katerih številni predstavljajo kulturno dediščino Slovenije.

Škof Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji Leon Novak pa je za STA pojasnil, da bo pomoč obenem zagotovila nadaljnjo oskrbo njihovi vernic in vernikov. Opažajo namreč, da omejitveni ukrepi zlasti pri starejši generaciji in ranljivih skupinah povzročajo duševno stisko in občutek izključenosti. Duhovnice in duhovniki si te stiske prizadevajo omiliti tudi s telefonskimi pogovori, materialne stiske pa skuša ublažiti evangeličanska humanitarna organizacija podpornice.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2020 ob 6:40 Wtf2020 gost

      Ja seveda, ostali pa ka? Keri delamo v kriznih razmerah pa nič????! Nejste normalne...

      33 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 9:13 AAAAAAAAAAA gost

        Zakoj bi doubo kaj cuj vej pa delaš tou ka si dužen po pogodbi, edijno či delaš z obolelimi te se pa strinjan z dodatkon.

        11 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2020 ob 7:35 gost

      V Ustavi sta država in cerkev ločeni. Janša pa obilno pomaga cerkvi. Mora se ji oddolžiti za volilne glasove. Ni dovolj da je Peterle s " pomladniki " vred ( tudi Janša je bil med njimi ) podaril Vatikanu 12 % slovenske zemlje z jezeri, gozdovi, zgradbami vred, da dobiva cerkev milijonske odškodnine zaradi " prepočasnega vračanja " , da je cerkev državi naredila 1,5 milijarde evrov dolga, zdaj bo država še cerkvene delavce plačevala - saj vse prispevke jim že dolgo plačuje. Cerkev ima ogromno premoženja in verniki naj plačujejo cerkveni davek kot plačujejo v državah s katerimi se tako radi primerjamo in stvar rešena. Verniki zdaj pa pljuvajte po meni, dajajte minuse, čeprav sem zapisal samo resnico.

      45 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 9:57 gost

        TIJ SI KRETEN nemaš pojma o čem pijšeš ,ker si še premladi in ti je nekdo napumpal tvoje možgančke z lažmi in hudobijo! cecatnjek!!

        4 31 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:14 gost

        ČE BI V SLOVENIJI VELJALA USTAVA - PA NE VELJA, POTEM TI NE BI PISAL TAKE NORIJE NESTRPNEŽE SE PO USTAVI KAZNUJE -ŠTEKAŠ ??????

        2 23 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:15 kilonja gost

        Debeli v valu sovražne histerije , moreš počasi brati, vse verske skupnosti bodo dobile denar, tebe seveda moti zgolj ena, fašistek levi. Pozabil si tudi omeniti da je tvoja smrdljiva smrduharka svinjska Jugoslavija - srboslavija fašistična, Cerkvi po drugi svetovni vojni pokradla zemljo. Da ne omenjam kaj je smrdoslavija naredila z gradovi in dvorci ki so jih zaplenili, vsi po vrsti so propadli . Seveda naj verniki plačujejo davek, tako je tudi v Avstriji, ampak potem sta Cerkev in država združeni. Konec koncev niti ne more biti drugače, ampak spet vaša leva bipolarna motnja, proti združenju države in Cerkve in plačevanju davkov ste ravno levaki, hepani ideološki.

        3 26 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:18 gost

        KRETEN si ti, ki v cerkvi na kolenih klečiš in Janšo voliš. Čisto vse, kar sem zapisal, imaš na Googlu. Moraš pa biti toliko pameten, da to najdeš, prebereš in razumeš, kar pa ti nisi. Rojen sem januarja 1950 tako, da iz življenja vem tisto kar pišem. Povej, cerkveni hlapec, kaj v mojem zapisu ne drži. Da te slišim. Z besedo na dan. Kakšen pokvarjen vernik si ti, da tiste, ki napišejo resnico , žališ? Vera tega ne uči. Cerkveni ste na splošno najbolj sovražni do drugih, sploh tistih, ki ne hodijo v cerkev in ne volijo Janše ali Horvata, Peterleta, Novakove, ......................................

        27 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:30 gost

        Cerkvenjaki, dobro so vas v cerkvi napumpali, da sovražite vse, ki niso vaši. Naj mi nekdo od vas pove kako so lahko ti vaši veliki cerkveni dostojanstveniki ogoljufali na sto tisoče slovenskih državljanov s certifikati pri ZVON 1 in ZVON 2, če so tako pošteni. Zakaj so državo zadolžili za 1,5 milijarde evrov? Družinam pa ukradli vrednost certifikatov, ki ni bila mala. Zakaj cerkev ne plačuje davkov kot vsi ostali? Vidim, da bi se nekateri od vas radi vrnili v 19. stoletje, a ta želja se vam ne bo izpolnila. Cesar, cerkev, veleposestnik in ubogi revni ubogljivi pobožni tlačani, ki so zaradi cerkve šli tudi v vojno. To želite nazaj?

        27 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 11:22 gost

        Pa ne pišeš vedno, da je Janša komunist, kak je te za cerkev, tu nekaj ne štima, odloči se že enkrat, če je Janša partizan ali domobranec, enkrat pišeš eno drugič kontra ali se pa sam z sabo prepiraš?

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 11:48 gost

        11:22 ...............Janša je vedno tam kjer je denar in kjer so verniki v njegovo brezmadežnost. Iz najbolj zagretega komunista se je spremenil ( ko so ga vrgli iz partije ) v najbolj gorečega zagovornika domobranstva ( njegov krušni oče je bil domobranec, resnični pa ............... preberi Mikstone blog z dne 29.10.2020 ). Janša dobro ve, da se na oblasti lahko ohrani samo s pomočjo cerkve in njenih vernikov in njihovih glasov na volitvah. Zato vse to tako počne kot počne.

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 12:28 963 gost

        Ti, ki druge obkladaš s kreteni. Cerkev je najbogatejša inštitucija v državi. Ima milijone vredno premoženje. In zdaj bomo mi iz davkoplačevalskega denarja plačevali za njihove uslužbence. Naj plačujejo tisti, ki hodijo v cerkev, če želijo, jaz ne želim in nočem. Naj prodajo nekaj gozda, ki jim ga je podaril Janša in naj plačajo svoje uslužbence. Svinjarija na kubik.

        16 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 13:16 963 gost

        Ti gost 10:14. Veš kaj pomenijo velike črke, da se dereš. Torej bi tudi ti moral biti kaznovan. Toliko o nestrpnežih.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2020 ob 8:01 AAAAAAAAAA gost

      Banda pokvarjena cerkev ma bogatstvo pa še jin trbej dati, davek naj plačajo. Zadnji čas ka ta koalicija spakiva kufre.

      33 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 21:29 Mali gost

        Ti si isti kak Janša un san sebi ne pripozna ka je bil v partiji te nebi tak daleč prišo poleg tega pa itak nej slovenec

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2020 ob 8:14 Magyar Bacsi gost

      Naj postavijo spomenik Karči virusa, ker na račun njega bodo spet samo bogateli. Debeli Štrumpfpatlen naj sivzame vzgled pri g. Leonu Novaku!!!!!! Skromen in ponižen!!!!!

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.11.2020 ob 8:15 Magyar Bacsi gost

      Naj postavijo spomenik Karči virusa, ker na račun njega bodo spet samo bogateli. Debeli Štrumpfpatlen naj sivzame vzgled pri g. Leonu Novaku!!!!!! Skromen in ponižen!!!!!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.11.2020 ob 10:00 gost

      Levoroki kradljivci ste sami nestrpneži --neotesanci izprijenci !!!! primerjaš pa kot slovenijo im zda---konj

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:08 kilonja gost

        So versko nestrpni, arogantni, nestrpni do svoje nacije, sovražni do vseh ki mislijo drugače...podobno kot njihovi DEMON- kratski vzorniki z ZDA, včeraj je bil na protestih, mirnih protestih v podporo Trumpu znova zaboden privrženec Trumpa, podporniki demokratov pa so še sežigali in kradlli material z motivi v podporo Trumpu. Bo9lniki pa zares mislijo da so boljši od tistih ki mirno protestirajo in jih nazivajo s fašisti ? Popolno nasprotje, kot tisti ki imajo shode za mir ,pa so proti vojnam, potem pa sežigajo po ulicah , no to so tudi podmladki demon- kratov. Verjetno tudi v ZDA podobvno kot po mnenju levuharjev JJ, sam organizira proteste zoper sebe. E moj Bog, boukše ka bi namesto ljudske skupine levičarji, napravil kakšno novo vrsto živali, tij rdeči so slabši kak životinje.

        4 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:35 gost

        Kilonja, največ vojn in največ mrtvih je v zgodovini zakrivila tvoja cerkev. Pa sežiganje " čarovnic ", mučenje znanstvenikov, .......................

        15 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.11.2020 ob 10:28 kilonja gost

      Debeli, kreteni ste samo levi smradi, veš zakaj ? Ker se edini tu delate boljše, pa niste, nenehno žalite, ste versko nestrpni do katolikov do ostalih pač ne ( pa delajo muslimani in ŽIdi megalomansko škodo in nasilje v zadnjih 50 letih po Svetu ), ste nacionalistično sovražni do SLovencev in to v Sloveniji, kateri normalen človek sovraži sam sebe in vsoje poreklo pa hkrati trdi da je dober ? Ste avtorasisti, sramota, nekdo ki sovraži svojo raso ni vreden da hodi po tej zemlji, vsak bi mogel biti ponosen na svojo raso, pa če je rdeč, bel ,črn, rumen..to še ni rasizem.Vi pa belopolti vzpodbujate iztrebljanje bele rase in ste sovražni do belcev. Koji ku.rec od ljudi sploh ste vi, mentalni odpadniki.

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:36 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Kilonja,zahod ,njega demokracija,vera Vatikana,ti so zagrešili najhujše kar je bilo v zadnjem tisočletju .Uničenje kultur ,narodov ,jezikov in navad,pogromi in nasilništvo,zločini ,strahovlade....vse je to bilo pod roko in gledanjem cerkve (rimokatoliške,protestantska pa ni nič boljša).

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.11.2020 ob 10:28 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Le od kod rimokatoliškim premoženje?Seveda prisvojeno,prigoljufano, vzeto z mečem in krvjo,brez milosti,še danes požrejo vse kar se da,brez milosti.Daleč je ta cerkev,vred z papežem in zlatim Vatikanom,od Jezusa.Jezus ni nikoli hodil naokoli v škrlatu in zlato palico.V njegovem imenu ima ta cerkev polne riti vsega,brez dela,samo pravljice so jih.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:43 kilonja gost

        Budalo debeli, pred 500 leti je sakši z mečem prišel do premoženja, povej kaj nouvuga . Leta 1945 smo pa nej bili več 500 let nazaj vi smrduhi rdeči ste pa delali isto kak Cerkev pred 500 leti, pobijali, posiljevali, krali, problem je samo ta ka se mate za boukše, pa niste nikaj boukši, pa vaši predniki, tou de te zaj najbole bolelo, vsi po vrsti KRŠČENI, tisti šteri najbole pametuvlete proti Cerkvi pa prihajate ponavadi z močno verskih družin in vaše sovraštvo Cerkve izhaja iz osebnih, družinskih krogov, ne pa iz političnih. v ogledalo se pogledni mejmune rdeči pa razčisti svojo preteklost sam s sabo, gvišno nej papež kriv ka so te doma mlatili kak junca. Največji smradi od ljudi, slovenski levičarji, kak je pravila pregnana bivša kmetzijska ministrica, novi samooklicani rešitelj slovenske levice, Damjan jo je zmerjal s kur.vo in ji očital da je takoj pripravbljena dati hlačke dol itd...to je vaša realna kultura, iščete okoli sebe t.i. sovražne skupine ka lejko upravičite svojo nestrpnost, sovražnost in agresijo...hvala, ne rabiš mi ploskat ker sem ti pomagal razgaliti tvojo pokvarjeno rdečo nrav, tou je bilou GRATIS za zdaj, dovolj de ka poveš hvala ! Mother fucking kaksakerji levi. POGLEDNI SE V OGLEDALO IN VIDEL BOŠ EN SAM BES IN SOVRAŽNOST, PROBLEM JE SAMO TA KA SOVRAŽIŠ NAJBOLE SAM SEBE , PA SE S TEM NE SOOČIŠ.

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:55 gost

        10:43 ................. s tem in ostalimi komentarji si dokazal kakšni ljudje ste v resnici VERNIKI. Sramujte se sami sebe.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.11.2020 ob 10:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      In "sitnozuba stoka"so verniki,dobijo pa od svojih duhovnih zverske proteze ko je potrebno.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.11.2020 ob 10:46 kilonja gost

      .Uničenje kultur ,narodov ,jezikov in navad,pogromi in nasilništvo,zločini ,strahovlade..VS ETO SO POČELI TUDI VIKINGI, KITAJCI, JAPONCI DA NE OMENJAM MUSLIMNOV!!!Tebi pa pač paše žaliti svojega soseda, to te pozitivno vznemirja, verjetno se ti že leta zaradi pomirjevalnih tablet tič ne dvigne, pa te vznemiri samo če žališ ljudi okoli sebe in ko dobiš nazaj informacijo in vidiš da so užaljeni, dobiš potešeno spolno slo, četudi se ti pimpek ne digne. Tvoja nesreča izhaja s tvoje familije, ne pa od JJ, pa papeža.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 10:56 kilonja gost

        Še Indijanci so se me d sebof iztrabljali, Maji, Azteki glavni naciji...da ne omenjam Afrike kjer s eše danes koljejo z mačetami, ti s ejim pa dereš wilkomen, budalo levo manjvredno.

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.11.2020 ob 10:58 AAAAAAAAAAA gost

      kilonja Cerkev ne plačuje davkov zakoj bi ji te država davala pejneze, skrejgano z logiko.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 11:03 kilonja gost

        Verjetno zatou ker so tou slovenski državljani ki so ostali brez prihodkov ? Zakoj ne omenjaš muslimanov, pravoslavcev, evangeličanov ki bodo tudi dobili denar ? Še enkrat in stokrat, proti pobiranju davkov Cerkvi ste ravno ANTIKRISTI, nimate osnovne logike, pobirali bi davke Cerkvi, ne bi pa imeli Cerkve pod državo. Malo se že zresnite ali pa streznite.

        3 11 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.11.2020 ob 11:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Prvi zločin nad človekom je krst nad nemočnim bitjem.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 11:14 kilonja gost

        Čudno da te fašistek ne moti spolna zloraba otrok z verskim pečatom ko muslimani in židi obrezujejo dojenčke po spolovilih. Vidiš kakšni hinavci ste, kropljenje z vodico je za vas hujše kot spolna zloraba otroka, pa saj ni čudno da pse posiljujete.

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.11.2020 ob 11:16 kilonja gost

      Največji frajer med filmarji je Mel Gibson, človek ki si je upal skozi film pokazati resnico o Židih, Indijancih in še kom...in bil seveda zaradi tega kaznjen s strani židovskih lobijev v filmski in pop industriji.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.11.2020 ob 11:17 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Cerkev je navadna pijavka,samo vleče,ne odneha.Tisti,ki so se privlekli iz katakomb,so danes v zlatu.Cerkev do sedaj ni dala nikomur nič,le pravljice,te so pa hudo drage.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.11.2020 ob 11:21 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,vmes pa deco delal in babe pameti učil.Tu pa tam na sodiščih in v lisicah.Frajer na filmu,drugače pa mali prdonja avstralski.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.11.2020 ob 11:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kilonja,kolikor zadnje čase prihaja na svetlo,so glavni posiljevalci,pedofili ,spolni iztirjenci ,lopovi in dno človeka,uradni nameščenci rimokatoliški.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 11:32 kilonja gost

        Tako ja, če bereš Mladino, EKIPO24 in gledaš populistično od ameriških DEMON- kratov financirano POP TV. V ozadju se pa dogaja vsa ostala umazanija za katero stojijo Židi in muslimani, pa se jih zaradi finančne moči, ne sme razgaliti, čeprav se dogajajo vsem pred očmi...od sekanja glav v cerkvah in sredi ulice, do spolnih zlorab filmskih igralcev in producentov židovskega porekla, do Izraelske agresije , po drugi strani palestinski terorizem..kratenje pravic žensk v muslimanskem svetu, kot da smo leta 500 pred našim štetjem, legalni uboji zaradi užaljenosti, če ženska užali moškega, do plačanega in načrtnega naseljevanja ilegalnih migrantov v Evropo, do finciranja teroristov s strani ZAE in ostalih, do financiranja pozidavanja z džamijami po Evropi....ampak vse to je politično korektno in sprejemljivo, kaj ? Ker je vaše.

        2 11 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.11.2020 ob 11:39 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Hja,Ivanovim medijem pa ne sledim,ne želim postati čisto nor kot ti,Kilonja.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      15.11.2020 ob 12:10 Mali gost

      Teleta janševa v cerkvi pobirajo dobrodelne prispevke keri so nej obdavčeni idi tij fušat pa te včasi oglobijo

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 12:33 kilonja gost

        Viš debeli, ne ločiš med fušanjem in dobrodelnimi prispevki, voditi mašo ni enako obrt. Dosti tega ti nimaš razčiščenega v glavi.

        1 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 12:34 kilonja gost

        tudi za bolne otroke se pobira neobdavčen denar, pa za gasilce, pa razna društva itd..zjoči se.

        1 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 13:20 963 gost

        Kilonja, daj umiri se in idi počivat. Kot vidiš so na tem portalu več ali manj vsi proti tvojim stališčem. Mogoče ti to d kaj misliti.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      15.11.2020 ob 12:17 David Cutlack gost

      Moja zadnja plača je bIIa 3200 USD za 18-urno deIo na spletu. Prijateljica mojIh sester že mesece v povprečju porabi 11 tisoč in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      15.11.2020 ob 13:40 gost

      kilonja..pusti teva dva bedaka na miru ,pač sta hinavskivo škodoželjno nastrojena proti RKC in katoličanom,škoda ,da ni časovnega stroja,bi ju poslal 500let nazaj,v čas inkvizicije,bi lepo zagorela na grmadi kot sveči..

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 13:56 gost

        S tem komentarjem si pa zdaj resnično dokazal kakšni ljudje ste verniki. Nobena beseda več ni potrebna.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 22:19 963 gost

        Tudi katoličani sami so že zelo naperjeni proti RKC kot instituciji. Upam, da jim to da kaj misliti.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      15.11.2020 ob 13:50 Harrison Scratchley gost

      Začnite delati doma z našo organizacIjo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      15.11.2020 ob 13:51 Gabriel McWilliam gost

      Začnite delati doma z našo organizacIjo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      15.11.2020 ob 13:56 Cerkev gost

      Cekrkvi denar daje država Miljone so pokrali davke neplacujejo pa pol slovenije imajo

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      15.11.2020 ob 14:15 Samuel Chermside gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, ki sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran tukaj. www.maxjob3.com

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.11.2020 ob 14:16 Samuel Chermside gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, ki sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran tukaj. www.maxjob3.com

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      15.11.2020 ob 17:27 človek gost

      SAMI kilonji smrdljivci ,seronji in še bi vas lahko našteval se oglašate na teh forumih vsi vi ,ki po mojem niste niko i ništa imate čas da se prepirate in širite nestrpnost med ljudmi vijdi se kako ste nizkotni v svojih izjavah in sam napuh vre iz vaših nakladanj škoda da uredništvo če ga sploh lahko tako imenujem dovoli takšna primitivna razglabljanja vsi vi boste mogoče v najkrajšem možnem času spregledali da ves ta vaš gnjev ni obrodil nobenega sadu ampak samo samouničenje svojega ćloveškega dostojanstva--če ga sploh imate!?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2020 ob 17:38 gost

        Kaj si sploh hotel povedati? Piši tako, da te razumemo. Dostojanstva že dolgo ni več. Ne pri duhovnikih in škofih, ne pri politikih in ne pri ljudeh. Že zdavnaj so minili časi, ko so farji odločali kako bomo živeli. Skregano z vsako pametjo je to, da bodo zelo bogati ljudje, ki ne plačujejo davkov, dobili denar iz državnega proračuna. To ni nobena nestrpnost ali karkoli podobnega, to je dejstvo. Lahko se verniki ukvarjajo s politiko, cerkev kot ustanova pa v politiki nima kaj iskati ali se z njo ukvarjati.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.