https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Domu Janka Škrabana potrebujejo pomoč prostovoljcev

12.11.2020  

V času, ko je epidemija koronavirusa zmanjšala število potrebnega osebja znotraj doma za starejše Janka Škrabana, vse prostovoljce pozivamo k pomoči, so zapisali na strani Občine Beltinci.

Vse zainteresirane posameznike vabijo, da jim sporočite vašo pripravljenost po pomoči. Pomoč, ki se bo morebiti potrebovala, je naslednja:

  • pomoč pri delitvi hrane.
  • postiljanje in preoblačenje postelj.
  • transport materiala in odpadkov.
  • pomoč stanovalcem.

V primeru zares izredne situacije pa iščejo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni.

»Takoj, ko se bo pojavila potreba za vašo vključitev, vas bomo kontaktirali. Ne glede na dejansko vključitev v prostovoljsko pomoč v domu za starejše, se vam zahvaljujemo za pripravljenost, s katero sporočate, da se lahko kot družba zanesemo drug na drugega,« so zapisali.

V skrbi za čim boljše zagotavljanje zdravja vseh vključenih, k prostovoljski pomoči vabijo predvsem ljudi stare do 55 let, ki niso (bili) v stiku z okuženimi ali drugimi bolnimi osebami in nimajo znakov okužbe z novim koronavirusom (so zdravi).

Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od vas pričakujejo odgovornost, zavzetost in spoštovanje navodil, da s tem ne ogrozite svojega zdravja in zdravja stanovalcev in drugih zaposlenih.

»Starejši ljudje, tudi naši svojci so v domu nastanjeni 24 ur na dan, čas epidemije pa njihovih potreb ni zmanjšal. Ne želimo, da bi se zaradi koronavirusa zmanjšala kvaliteta njihove oskrbe. Za njih je sedaj dobro poskrbljeno, za kar se zahvaljujemo vsem, ki prispevate k temu. V primeru velikega upada zaposlenih v domu (zaradi bolezni) pa je potrebno reagirati hitro,« so sporočili.

Ob tem so dodali, da prostovoljsko delo ne predstavlja dolgoročne rešitve pomankanja kadra, ampak samo hitri »krizni« odziv, ki bo pomagal prebroditi morebitno krajšo časovno obdobje.

Vašo pripravljenost za pomoč sporočite na elektronski naslov: civilna.zascita@beltinci.si ali telefonsko številko: 040 717 844.

    Fotogalerija