https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V enotah Doma starejših Rakičan okuženih skupno 75 stanovalcev in 26 zaposlenih

13.11.2020  

Iz Doma starejših Rakičan so sporočili najnovejše podatke o stanju okužb v enotah njihovih domov. Sporočilo za javnost objavljamo v celoti.

"Stanje v enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota se je umirilo. Vsi stanovalci so negativni, razen enega, ki je nameščen v bolnišnici. Dodatno so okuženi trije zaposleni, ki pa so v izolaciji v domačem okolju.

Stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, je po prejetih novih rezultatih pokazalo dodatno eno okužbo pri stanovalcih, tako, da je skupno število okuženih stanovalcev 40, od teh so štiri osebe v bolnišnici. Dodatna testiranja so pokazala tudi dodatno okužbo pri zaposlenih, tako, da imajo v enoti 10 okuženih zaposlenih. Večina okuženih nima težav oz. so asimptomatski, pričakujejo pa, da se bo stanje v enoti Elizabeta počasi umirilo, saj se bo pri večini okuženih v naslednjih dneh izteklo obdobje izolacije.

Tudi v matični enoti v Rakičanu, so potekala dodatna testiranja, tako, da je sedanje stanje v 34 okuženih stanovalcev, od teh sta dve osebi v bolnišnici. Okuženih je tudi 10 zaposlenih, ter trije zaposleni v službi PND. Prvim okuženim se izteka obdobje izolacije, prav tako se prvi okuženi zaposleni vračajo nazaj v službo. Za vse nas je zelo pomembno, da se okužba z covid-19 v matični enoti v Rakičanu širi počasi, saj nam to omogoča, da rešujemo vse situacije, predvsem pa, da nadomeščamo kadrovski izpad.

Ob tem naprošamo vse sorodnike, da pokažejo razumevanje do naših zaposlenih, ki vlagajo nadčloveške napore, delajo v zmanjšanih ekipah, 12 ur na dan, pod polno zaščitno opremo, ter se trudijo oskrbeti naše stanovalce. Pri tem ne zmorejo odgovarjati tudi na vse klice sorodnikov, posebej takoj, v trenutku klica ne – imamo namreč 388 stanovalcev Doma in 170 uporabnikov storitve pomoč družini na domu. Na klice bodo naši zaposleni odgovorili, takoj, ko bodo utegnili in vam podali vse informacije. Sproti tudi obveščamo tako sorodnike, kot javnost o stanju v našem Domu, tako na naši spletni strani, kot tudi na spletni strani MO MS, ter v lokalnih medijih, sedaj smo vzpostavili tudi sistem obveščanja prvih kontaktnih oseb preko sms sporočil.

Imamo vzpostavljene telefone za pogovore z našimi stanovalci (tudi videoklice), dodatno jim zagotavljamo dobavo sadja, napitkov, nabavo nujnih potrebščin iz trgovin. Stanovalci v večini nimajo težjih simptomov obolelosti, v tako imenovane rdeče cone jim namestimo televizijo, družabne igre, zaposleni jim posvečajo maksimalno pozornost, kolikor je to možno v teh časih. Žal pa moramo pri našem delu strogo spoštovati tudi vse usmeritve in protokole s strani stroke, kar pa predstavlja tudi veliko breme za naše stanovalce, ki so v teh časih najbolj prizadeti. Verjemite pa, da bodo naši zaposleni storili vse, kar je v njihovi moči!"

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2020 ob 10:00 gost

      Direktor Hoblaj zakaj nisi zaposlil dodatnega osebja v osmih mesecih? Vsi smo vedeli kaj nas čaka v jeseni in v zimi. Ti bI prvi moral to vedeti. So vsi okuženi zaposleni v karanteni doma ali morajo nekateri delati kljub okužbi? Je pa to katastrofa. Kako je lahko do tega sploh prišlo?

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2020 ob 15:27 Štef gost

      Boli Hoblaja za vse glavno ka lepo plačo dobi oblečite njemi skafander

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2020 ob 15:38 gost

      10. novembra je bilo okuženih 15 stanovalcev v domu Rakičan. Danes jih je 34. Direktor Hoblaj je to umirjanje stanja? Močno želim, da se virus ne bo širil več in ne bo težkih posledic. Ne se več sprenevedat.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.11.2020 ob 17:25 ... gost

      Malo čaja pa limone pa kuhanoga pa de vse ok

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.11.2020 ob 22:31 Gggg gost

      Vceraj sli na testiranjein danes v sluzbo. Prej kak so ze znali rezultati. Hoblaj komentar prosim

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.