https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V domu Janka Škrabana Beltinci okuženih 39 stanovalcev in 10 zaposlenih

13.11.2020  

V domu Janka Škrabana Beltinci je dne 12. 11. 2020 okuženih 39 stanovalcev doma in 10 zaposlenih. V domu sta vzpostavljeni siva in redeča cona.

Dom Janka Škrabana je soočen z izjemno zahtevnim izzivom, pri premagovanju katerega mu podporo in pomoč nudi tudi beltinska občina. 

"Ob izbruhu žarišča epidemije koronavirusa so bili v domu nemudoma izvedeni vsi predpisani ukrepi, ki so bili dogovorjeni z lokalno koordinatorko in epidemiologinjo. Vsa prejeta navodila s strani pristojnih služb so se dosledno upoštevala. Strokovno izvedbo vseh ukrepov in spoštovanje navodil, so pri pregledu potrdile tudi pristojne strokovne službe," so sporočili iz beltinskega doma starejših.

Foto: arhiv Pomurec

"Ob tem se skupaj z Občino Beltinci, Splošno bolnišnico Murska Sobota, Zdravstvenim domom Murska Sobota, NIJZ, Škofijsko Karitas, Gasilsko zvezo Beltinci, OŠ Beltinci, Vrtcem Beltinci in ostalimi prostovoljci, zagotavlja dodatno zdravstveno osebje, ki je domu na voljo 24 ur. 

Vse ljudi, ki so kakorkoli povezani z domom pozivamo k maksimalno odgovornemu ravnanju in spoštovanju vseh navodil.

Vsi zaposleni, skupaj s stanovalci in njihovimi svojci vlagamo velike napore in bijemo težak boj s tem zahrbtnim virusom. Hvaležni smo vsem za podporo in strokovno pomoč, ki nam jo nudite, da razmere čimprej uredimo," so zapisali.

Foto: Pixabay 

S sprotno koordinacijo s strokovno skupino in NIJZ izvajajo vse potrebne ukrepe za zajezitev in obvladovanje tveganj glede okužb z virusom covid-19. Situacija je v domu Janka Škrabana pod strokovnim nadzorom in se umirja.

Poziv prostovoljcem

O stanju v domu vsak dan sproti obveščajo pristojne službe, so v stiku z lokalno koordinatorko in epidemiologinjo. 

Obenem pozivajo prostovoljce, ki jim lahko pomagajo, da se odzovejo povabilu. 

"Skupaj bomo uspešno premagali vse izzive, ki so povezani z virusom covid-19," je zapisal dr. Hugo Maučec, direktor doma.

    Fotogalerija