https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kaj boste lahko še vedno kupili v trgovinah?

16.11.2020  

Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman je na novinarski konferenci predstavila nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja nenujnega blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji z namenom zajezitve obvladovanja epidemije covida-19.


Državna sekretarka je pojasnila, kaj od storitev, prodajanja in ponujanja blaga je na voljo. Delujejo lahko prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer je izjema prodaja oblačil, obutve in tehničnega blaga v teh prodajalnah.

"Skladno z ukrepi lahko delujejo prodajalne, ki v pretežni meri, to je več kot polovica asortimana oziroma obsega prodaje, prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje. V teh prodajalnah se ne sme prodajati oblačil, obutve in tehničnega blaga," je izpostavila.

Tehnično blago je vse, kar je predmet garancije, pojasnjuje Cudermanova. V prodajalni z živili, blagom za osebno nego in čiščenje tako na primer ne boste mogli kupiti televizije ali pa računalnika, saj je to blago, ki je vezano na garancijo, lahko pa boste še vedno kupili manjše tehnične izdelke, ki niso predmet garancije, žarnico, metlico za WC ali kaj podobnega. »Seveda je tudi vprašanje igrač, zvezkov in pisal - tudi vse to se lahko prodaja.«

Delujejo lahko tudi dimnikarske storitve, gradbena dela na nenaseljenih gradbiščih (kjer ni stika s potrošniki), trafike in kioski, osebni prevzem blaga in hrane na prevzemnih mestih med 6. in 21. uro. Delujejo lahko tudi lekarne, prodajalne z medinskimi in ortopedskimi pripomočki, tudi optika.

Konzumiranje hrane in pijače na javnih površinah je prepovedano.

Delujejo lahko tržnice, kjer se lahko prodajajo živila in blago za osebno nego ter čiščenje, pri čemer ni izjema oblačilo, obutve in tehnično blago.

 

 

Delujejo lahko tudi kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, zavarovalniške storitve, pošta, dostavne službe, servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil vzdrževanja motornih vozil n koles, kot so vulkanizerske, avtomehaničarske, avtoličarske, avtokleparske delavnice, delavnice za popravilo koles.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2020 ob 12:59 Luk gost

      Odkrito povedano, velikokrat hodimo brez veze po trgovinah in gostilnah tako da ti ukrepi niso niti tako brez veze. Tako da nekaj prihranimo, če pa s tem tudi kaj pripomoremo k zaustavitvi covida toloko bolje. Zato ostanimo res odgovorni, da se bomo lahko za božične praznike veselili.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2020 ob 13:10 Luk gost

      Še vse se da kupit, kaj rabimo za življenje, vse ostalo lahko počaka, to je najmanj kaj lahko pripomoremo z zajezitvi corone. Otkrito povedano včasih hodimo brez veze po trgovinah. Ostanimo odgovorni, tako da se bomo potem za božične praznike veselili.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2020 ob 14:33 gost

      Kaje stej,,, lukon,,, kaj si papeški bolj od papeža . Kaj se nekaj pametuješ misliš ker ti bo zmanjkal,,, luk,,, pa ne boš šel po njega bedak.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2020 ob 15:03 kilonja gost

      1 mio komunajzerjev se počuti pod vladavino JJ kot v zaporu = DAN ZMAGE. Živel Janez Janša!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2020 ob 15:04 drugi luk gost

      če tij misliš, da boš za Božič, čakaj najprej - kje veselili, a doma, tudi zdaj smo doma pa se veselimo, dokler psiha zdrži, ko poči, nekdo pada. Če pa ti misliš, kako zunaj stanovanjsko druženje, npr kuhanček ob debati v kafani, p si se zajebal kot tvoj stari, da je takega ritoliznika Janševe riti nareda. Ker najprej pemisli, kaj napišeš, mi bodo izven stanovanjsko politiko udejanjali maja 2021, ko Tvoj idol zamre, edino dolgovi in to gromozansk za njim ostanejo. Upam, da se bo o raziskalo, kam je šel mani, mani.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.11.2020 ob 15:08 tretji luk gost

      kaj prihraniš, ko ti v tednu dni določeni trgovci dvignejo ceno banalnega izdelka, ki ga vsak dan skoraj rabiš iz 1,80 na 2,20 EUR.Veš sam, da nekdo mora pokriti izgubo in to bodo davki v trgovinah, pa lahko Šircelj jebe svojo mater z zavanji o znižitvi davkov, bo to tudi za bogataše, državna kasa se pa polni iz državljanov kot so 22% davka v trgovinah. Tega naj zmanjšajo, tudi tega je dvignu Janša 2012.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.11.2020 ob 17:04 Jordan Spencer gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno deI0 na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabI 11 tisoč in dela prIbIIžno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusII. PotencIaI s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.11.2020 ob 14:18 mana gost

      Kako pa je za zimske verige ne moreš kupiti v Šparu?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.