https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podelili 62 štipendij za nadarjene študente

17.11.2020 ob 12:30  

Murskosoboška občina že več let s številnimi spodbudami pomaga mladim na študijski poti.


Mestna občina Murska Sobota je tudi v tem študijskem letu podelila občinske štipendije nadarjenim študentom. V letošnjem proračunu je za ta namen zagotovljeno 145.000 evrov, ki jih bo prejelo 62 študentov in študentk različnih smeri. Najvišja štipendija znaša 241 evrov, najnižja pa 145 evrov.

 

Nadarjeni študenti dodiplomskega in podiplomskega študija, ki imajo status rednega ali izrednega študenta v Sloveniji ali tujini, so kandidirali na objavljenem razpisu, ki je med drugim zahteval povprečno oceno več kot 8,5 ter za dijake zadnjega letnika srednje šole povprečno oceno več kot 4,5.

"Študentom bodo pogodbe o štipendiranju vročene po pošti v prihodnjih dneh z županovim dopisom," so zapisali pri soboški občini.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2020 ob 13:37 gost gost

      Lejko podeljujejo štipendije, službe pa itak doma ne dobijo, ka majo prednost tisti, ka so nej od tu, oz. tisti, ki majo poznanstvo, nej važno od kec. Dokec de tak, je to larifari, ka gučijo.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2020 ob 21:50 AAAAAAAAAAA gost

        Gost ne pijši bedarij kak tij znaš ka nedo službe doubili, odvisno ka študejrajo.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2020 ob 14:45 Joseph Watson gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.