https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Koronavirus znova vdrl v ljutomerski dom starejših

17.11.2020  

Iz Doma starejših občanov Ljutomer sporočajo o vdoru koronavirusne okužbe. Kot so sporočili sta bili dve asimptomatski osebi, ki sta prišli v dom,  pozitivni na Covid-19. Ena od oseb je naknadno razvila znake bolezni in bila skupaj s sedaj pozitivnimi pacienti. 


"Virus je žal zelo prisoten in je kljub vsem naporom in prizadevanjem na nek način »vdrl« tudi v naš dom. V drugem valu smo upali in celo verjeli, da se bomo izognili Covidu v domu, kot kaže pa nam to ne bo uspelo," so na Facebooku sporočili iz tamkajšnejga doma. 

"Izkazalo se je, da sta dve asimptomatski osebi, ki sta prišli k nam prejšnji teden, žal pozitivni na Covid 19. Oseba, ki je prišla k nam iz SB M. Sobota je bila ob odhodu iz bolnišnice celo testirana na Covid 19 in bila negativna. Žal je naknadno razvila znake bolezni, bili pa smo tudi obveščeni, da je bila v sobi skupaj s sedaj pozitivnimi pacienti.

Obe osebi sta bili ves čas odkar sta pri nas, ena od srede, druga od petka, v sivi coni in iz previdnosti ustrezno izolirani. Danes sta bili začasno odpeljani v bolnišnico Topolšica. Vsi naši stanovalci so še zmeraj nameščeni v beli coni in se dobro počutijo, izvajamo vse predvidene aktivnosti družabništva, socialne oskrbe in tudi telesnih aktivnosti, da je bivanje v domu, kljub omejitvam, čim bolj prijetno," so zapisali. 

"Svojci lahko kontaktirate s stanovalci po ustaljenih poteh. Svojo željo po video klicu, telefonskem pogovoru ali druga sporočila stanovalcem lahko sporočite na e-naslov recepcija@dso-ljutomer.si (pripišite komu je namenjeno) ali na tel. 02 585 11 00. Za informacije o počutju stanovalcev lahko pokličete med 10.30-12.00 uro in 14.00-15.30 uro vsak dan na številke: 02 585 11 21 (1. nadstropje), 02 585 11 22 (2. nadstropje) in 02 585 11 23 (3. nadstropje).

Obiski in izhodi stanovalcev so še vedno omejeni, zato vljudno naprošamo svojce, da na noben način ne prihajate v neposreden fizičen stik s svojimi najdražjimi. Lahko si pomahate preko balkona oz. ograje. Lepo prosimo, da zaradi varnosti stanovalcem ne prinašate nenujnih stvari, saj pri nas dobijo vse kar potrebujejo.

Sicer pa po posebnem protokolu lahko dostavljate različne nepokvarljive stvari, pri tem upoštevajte, da:

- nujne potrebščine lahko prinesete pred vhod doma vsak dan med 8h in 16h ter pozvonite,

- dostavite lahko npr. toaletne potrebščine, baterije za slušni aparat, mobilni telefon, revije, zimska oblačila in tudi živila, ne pa hitro pokvarljivih stvari. Vsi predmeti morajo biti tovarniško (originalno) zapakirani.

- predmete zapakirajte v papirnato vrečko/ovoj.

- vrečka mora biti označena z nalepko/napisom z imenom in priimkom stanovalca.

Vaš paket bomo varno shranili in dostavili stanovalcu po 72 urah," so še sporočili iz doma.

    Fotogalerija