https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Čakš Jager: Posamezniki ne upoštevajo osnovnih ukrepov

2.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager, direktorica družbe DEOS Irena Vincek, predstavnik Ministrstva za notranje zadeve Borut Jakopin ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Ob 7178 testiranjih so v torek potrdili 2429 novih okužb, umrlo je 57 bolnikov s covidom-19. Vse več se uporabljajo tudi hitri testi, ki pa niso dovolj učinkoviti, zato je pozitiven rezultat treba potrditi tudi s PCR testom, je povedal vladni govorec. 

Nuška Čakš Jager, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ je podrobneje predstavila aktualno epidemiološko sliko doma in po svetu.

Ankete NIJZ nakazujejo, da posamezniki ne upoštevajo osnovnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa (nošenje maske, distanca, higiena rok in kašlja). Ti ukrepi so nujni tudi na delovnih mestih. Glede na statistične regije pri okužbah ni bistvenih sprememb, epidemiološka slika se je izboljšala le na Gorenjskem.

 

 

 

Borut Jakopin, predstavnik ministrstva za notranje zadeve je predstavil ukrepe. Hrvaška je s 1. decembrom uvedla strožje ukrepe, ki veljajo tudi za prebivalce Slovenije. Vstop na Hrvaško je možen samo z negativnim PCR testom, ki ni starejši od 48 ur. Kdor ima možnost osamitve, lahko na Hrvaško vstopi brez testa in se testira na Hrvaškem. Ko se bo zdravstvena stroka odločila, da je možno ukrepe sprostiti, bodo tudi na ministrsrvu za notranje zadeve prilagajali ukrepe.

bstajajo tudi izjeme za vstop na Hrvaško brez testa. To so delavci v ključnih dejavnostih, obmejni in napoteni delavci, sezonski delavci (vračanje v roku 12 ur), učenci, dijaki, študentje in stažiste v dnevnem izobraževanju (vrnitev v 12 ur) in vozniki v mednarodnem prometu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2020 ob 12:21 Geza gost

      Še kako se upošteva, največ kršitev pa je med predstavniki te gnile vlade samo oni se opravičijo nas pa oglobijo

      27 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2020 ob 12:29 gost

      Lepo vas prosim! Kakšen podatek je to: posamezniki ne upoštevajo ukrepov??? Kaj imamo mi s Hrvaško, če moramo biti v občinah? Nisem šla na Hrvaško poleti, še manj zdaj! Ali hodi kdo čistit bazene še vedno? Če testi niso učinkoviti zakaj se delajo ali zato, da se troši denar? Kaj je bil cilj današnje konference?

      32 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2020 ob 12:32 Krokodil11 gost

      Včeraj v bolnici cca 50 bolnikov v čakalnici za odvzem krvi.ne pretiravam,hodnik je bil tudi poln.kje so tu zasčite in ukrepi.sestra mi je rekla da je to v zadnjem času normalno

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2020 ob 12:36 Gosz gost

      Včeraj v bolnici puna čakalnica ua odvzem krvi,stsli smo celo na hodnikih,ps se nihče od odgovornih ni vprašal če je to normalno

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.12.2020 ob 13:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tako je,Crack brez maske,pritlikavi Hojsek tudi,Ivan Komunist v Rakičanski bolnici brez distance,in smešno, narobe oblečen....

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.