https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Po odločitvi ustavnega sodišča bo vlada znova odločala o ukrepih

4.12.2020  

Vlada bo po odločitvi ustavnega sodišča, da so ukrepi glede izobraževanja na daljavo neveljavni, znova odločala o ukrepih in jih bo objavila tudi v uradnem listu, je služba vlade za zakonodajo zapisala v izjavi.


Kot smo poročali je ustavno sodišče odločilo, da sklepi vlade o izobraževanju na daljavo ne veljajo, ker niso bili objavljeni v uradnem listu. Vladi je tako dalo tri dni časa za ukrepanje, sicer se bodo šole vrnile k pouku po starem.  Za neveljavne je označilo sklepe vlade, s katerimi je ta podaljševala ukrepe za zajezitev epidemije v vzgoji in izobraževanju, pri tem je ocenilo, da gre za predpise, ki morajo biti objavljeni v uradnem listu, sicer niso veljavni.

Vladna služba za zakonodajo je v izjavi za javnost poudarila stališče vlade, da so bili vsi ukrepi za obvladovanje epidemije sprejeti na podlagi strokovnih podlag, da so nujni za reševanje življenj ljudi in za ohranjanja njihovega zdravja. Vlada je prepričana, da so bili sprejeti na pregleden in javen način ter po njenem mnenju tudi ustrezno predstavljeni in objavljeni, vse navedeno pa po mnenju vlade velja tudi za akte, s katerimi je podaljševala ukrepe.

Odločitev ustavnega sodišča za vlado nepričakovana

"Tudi o teh ukrepih je bila takoj obveščena javnost in posebej še DZ," so zapisali. Odločitev ustavnega sodišča je bila za vlado nepričakovana, saj se po njihovem mnenju v svojih prejšnjih odločitvah, ki so se nanašale na ukrepe, ni postavilo na takšno stališče.

Vlada ob tem dodaja, da odloki sami niso omejili svoje veljavnosti in bi morali veljati, dokler niso razveljavljeni, zato je bilo po mnenju vlade sprejemanje sklepov o podaljšanju ukrepov ustrezno. "Vsekakor pa bo vlada z načelom pravne države upoštevala odločitev ustavnega sodišča in bo o ukrepih na podlagi strokovnih izhodišč znova odločala. Glede na stališče ustavnega sodišča, da gre za predpise, bo zadevna besedila objavila v uradnem listu," je zapisano v izjavi, ki jo je na novinarski konferenci prebral vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2020 ob 13:50 Joseph Watson gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj kupil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.12.2020 ob 14:29 en gost

      Neje to samo tak brez veze kak je Kacinček povedo. Po ZAKONU bo vlada poslej tedensko morala sprejemati nove odloke ali pa vsaj objavljati sklepe, s katerimi jih podaljšuje, da jih bo javnost lahko prebrala. V slednjem primeru to pomeni, da bodo sklepi morali seveda biti obrazloženi in argumentirani, ne zgolj vsebinsko prazni, kot doslej.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.12.2020 ob 16:01 Gajdar gost

      Naše sodišče je politično precej levo usmerjeno in dejansko s svojim sklepom posredno podpira tiste državljane, ki kršijo ukrepe za zajezitev virusa in podpira jenule in čordiše. Vlada ima strokovni organ pravna služba vlade, ki jim je pripravila odloke, ali imajo znotraj kolesarskega trojanskega konja, drugo ne more biti saj so naši ukrepi popolnoma isti kot v drugih evropskih državah pa ni problemov, treba se je vprašati ali so ustavi sodniki glasovali enotno ali so ločena mnenja. Meni se dozdeva da je v ozadju tožilki šef Jenul, ki hoče zaščititi svojega brez delnega razvajene ga sina. Vlada se mora odločati dnevno, ne pa da zajebava z birokratski pravniškimi guncami. Vidi se da ni problem vlada ampak ne delujoči in sfiženi pravni sistem, ki ščiti lopove, mlati pa po tistih, ki se trudijo za zajezitev ukužb z virusom, poden od podana.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.12.2020 ob 16:02 Nemanja Milovič gost

      Vsaj nekdo pameten v državi domobrancev. Sem mislil, da se je 2. svetovna vojna že zdavnaj končala ampak za kaplarja Puklastega Janoša še vedno ne in kar bije s svojimi podložniki bitke.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.12.2020 ob 17:25 gost gost

      NE BO VAM USPELO TO JE SLOVENIJA USTAVNIKI GE STE BILIJ PRLE NAGAJATE VLADI

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.12.2020 ob 18:22 Riley Ferrari gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj kupil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.12.2020 ob 18:34 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je s tem,aktivirali bodo prastarega(z Matildo sta na ti)Petriča,svetovalca Borata,podtaknjen je bil od strani Ivana,Borat seveda nima svojega jaza,pa nič več nima sto poslov kot pred volitvami,zdaj uživa nehrbtenjaštvo,je kuža Ivanov.No,Petrič bo ukrepal,dal certifikat vladnim svinjarijam,spet rešil Ivana,ga je že,če ne bi ,bi Ivan še vedno bil na državnem ričetu na Dobu.E ,tak je.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.12.2020 ob 18:35 Joseph Watson gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj kupil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.12.2020 ob 8:54 gost

      Ka mA vlada odločati banda nesposobna marš u vrajžu mater pedersu zdrugejranu vsi su na kokain zato su nesposobni. Pedri......

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.12.2020 ob 9:16 gost

      Kaj se pa javljate vi PaSJI JEBAČI.Kak je bilo kaj jebati BUL MASTIFE.Skotili pa so se kužki z glavami levuharjev.SRAMOTA.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.