https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Umrl je glasbenik Tadej Hrušovar, član skupin Bele vrane ter Pepel in kri

05.12.2020 ob 13:01  

V 74. letu starosti je umrl slovenski pevec in skladatelj zabavne glasbe Tadej Hrušovar, član skupin Bele vrane ter Pepel in kri. Pevec z vzdevkom Dejvi je bil avtor številnih zimzelenih uspešnic, kot sta Dekle iz zlate ladjice in Dan Ljubezni. S slednjo je skupina Pepel in kri leta 1975 nastopila na Evroviziji.


Skupina Pepel in kri je žalostno novico sporočila na svojem družbenem profilu. "Sporočamo žalostno vest, da nas je danes zapustil dragi Tadej Hrušovar. Dejvi, se vidimo zopet," so zapisali.

"Po poročanju nekaterih medijev je bil Hrušovar v zadnjih dneh v bolnišnici zaradi zapletov po okužbi z novo koronavirusno boleznijo.

Foto: Pepel in kri (Fb profil)

Hrušovar se je leta 1966 pridružil skupini Bele vrane, po njenem razpadu pa je leta 1975 ustanovil skupino Pepel in kri. Skupina je še istega leta zastopala Jugoslavijo na izboru za pesem Evrovizije s skladbo Dan ljubezni.

 

Na Evroviziji je s skupino Pepel in kri sodeloval še leta 1990, kjer je spremljal italijanskega pevca Tota Cutugna. Ta je s pesmijo Insieme tisto leto tudi zmagal.

Napisal je več kot 400 sklad, med najbolj znanimi so tiste, ki so jih izvajali člani skupine Hazard: Marie, ne piši pesmi več, Vsak je sam in Najlepše pesmi," poroča STA.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2020 ob 13:33 gost

      Dobri ljudje odhajajo govna pederski vladna pa ostajajo. Škoda za dobre ljudi.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2020 ob 14:00 gost

      Dejvi počivaj v miru. Naša najboljša skupina vseh časov.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2020 ob 18:33 gost

      Zadnjič sem ga v živo poslušal, ko je s skuoino Pepel in kri nastopil na shodu slovenskih domoljubov 10. 10. 2019 na Prešernovem trgu v Ljubljani. Naj ti bo lahka slovenska zemlja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2020 ob 17:41 B B gost

      Kljub vsemu ,življenje ni tako enostavno ,kot si nekateri zamišljajo. Delo nas žene nevedoč da nam namenjeno tuzemsko bivanje kaže ,da se nam življenje izteka. Zato človek doumej da si bil prah in da se v prah povrneš! Počivaj v miru

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.