https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Pomurju potrdili 117 novih okužb

6.12.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 3744 testov, potrjenih je bilo 1030 okužb. 44 oseb s covidom-19 je umrlo.

V soboto v Pomurju potrdili 117 novih okužb

V soboto so okužbo potrdili v 23 pomurskih občinah. 20 v občini Murska Sobota, 13 v občini Beltinci, 12 v občini Lendava, 11 v občini Velika Polana, 6 v občini Črenšovci, Gornja Radgona in Ljutomer, 5 v občini Radenci in Tišina, 4 v občini Grad, Moravske Toplice in Turnišče, 3 v občini Puconci, 2 v občini Cankova, Gornji Petrovci, Kobilje, Odranci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej in po ena okužba v občini Križevci in Šalovci.

V Pomurju 1633 aktivnih primerov

V Pomurju je 1633 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. 328 v občini Murska Sobota, 173 v občini Lendava, 125 v občini Beltinci, 111 v občini Ljutomer, 79 v občini Moravske Toplice, 72 v občini Gornja Radgona, 69 v občini Radenci, 68 v občini Tišina in Puconci, 65 v občini Turnišče, 59 v občini Križevci, 48 v občini Črenšovci, 45 v občini Apače,  43 v občini Grad, 39 v občini Sveti Jurij ob Ščavnici in Rogašovci, 35 v občini Velika Polana, 28 v občini Odranci, 27 v občini Gornji Petrovci, 22 v občini Cankova, 19 v občini Kuzma in Kobilje, 14 v občini Veržej in Dobrovnik, 13 v občini Razkrižje, 8 v občini Šalovci ter 3 v občini Hodoš.

V petek v Pomurju potrdili 96 novih okužb

V petek so okužbo potrdili v 21 pomurskih občinah. 19 v občini Murska Sobota, 11 v občini Ljutomer, 9 v občini Tišina, 7 v občini Kuzma, Moravske Toplice in Puconci, 5 v občini Beltinci, Gornji Petrovci in Križevci, 4 v občini Radenci,  3 v občini Apače in Gornja Radgona, 2 v občini Rogašovci in Sveti Jurij ob Ščavnici in po ena okužba v občini Cankova, Črenšovci, Grad, Odranci, Turnišče, Velika Polana in Veržej.

V četrtek v Pomurju potrdili 155 novih okužb

V četrtek so okužbo potrdili v 27 pomurskih občinah. 30 v občini Murska Sobota, 16 v občini Beltinci, 12 v občini Lendava, 10 v občini Moravske Toplice, 8 v občini Turnišče in Črenšovci, 7 v občini Gornja Radgona, 6 v občini LJutomer in Velika Polana, 5 okužb v občini Cankova, Gornji Petrovci, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, 4 okužbe v občini Apače, Križevci in Tišina, 3 okužbe v občini Dobrovnik, Grad, Kuzma in Rogaševci, 2 okužbi v občini Kobilje in po ena okužba v občini Hodoš, Odranci, Puconci, Razkrižje, Šalovci in Veržej.

V sredo v Pomurju potrdili 115 novih okužb

V sredo so okužbo potrdili v 22 pomurskih občinah. 19 v občini Murska Sobota, 11 v občini Ljutomer, 10 v občini Lendava, 9 v občini Gornja Radgona, 7 v občini Beltinci, Grad, Moravske Toplice, Radenci in Tišina, 5 v občini Velika Polana, 4 v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, 3 v občini Apače, Cankova, Črenšovci in Križevci, 2 v občini Razkrižje, Turnišče in Veržej, ena okužba pa v občini Kobilje, Kuzma, Odranci in Rogašovci.

V torek v Pomurju potrdili 143 novih okužb

V torek so okužbo potrdili v 24 pomurskih občinah. 23 v občini Murska Sobota, 14 v občini Radenci, 13 v občini Beltinci, 10 v občini Tišina, 8 v občini Lendava, 7 v občini Moravske Toplice, Rogašovci in Sveti Jurij ob Ščavnici, 6 v občini Apače, Črenšovci, Gornja Radgona in Grad, 5 v občini Turnišče, 4 v občini Kobilje in Puconci, 3 v občini Križevci, Ljutomer in Odranci, 2 v občini Gornji Petrovci in Razkrižje, po ena okužba pa v občinah Cankova, Šalovci, Velika Polana in Veržej.

V ponedeljek v Pomurju potrdili 74 novih okužb

V ponedeljek so okužbo potrdili v 22 pomurskih občinah. 25 v občini Murska Sobota, 8 v občini Beltinci, 7 v občini Križevci, 6 v občini Ljutomer, 4 v občini Lendava, 3 v občini Moravske Toplice in Puconci, 2 okužbi v občini Grad, Turnišče in Sveti Jurij ob Ščavnici, po eno okužbo pa v občinah Apače, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornji Petrovci, Kobilje, Kuzma, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Velika Polana in Veržej. 

V nedeljo v Pomurju potrdili 67 novih okužb

V nedeljo so okužbo potrdili v 19 pomurskih občinah. 11 v občini Murska Sobota, 8 v občini Beltinci, 5 v občini Puconci, 4 v občini Gornja Radgona, Kobilje, Lendava, Radenci, Tišina in Turnišče, 3 v občini Apače, Gornji Petrovci in Ljutomer, 2 v občini Črenšovci, Moravske Toplice in Odranci, po ena okužba pa v občinah Dobrovnik, Grad, Sveti Jurij ob Ščavnici in Velika Polana.

V soboto v Pomurju potrdili 110 novih okužb

V soboto so okužbo potrdili v 20 pomurskih občinah. 40 v občini Murska Sobota, 13 v občini Lendava, 9 v občini Moravske Toplice, 8 v občini Križevci, 7 v občini Beltinci, 5 v občini Črenšovci in Ljutomer, 3 v občini Apače in Rogašovci, 2 v občini Dobrovnik, Puconci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici, Tišina in Turnišče, po eno okužbo pa v občinah Cankova, Grad, Kuzma, Radenci in Veržej.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2020 ob 13:55 Halal covid-19 ali haram gost

      youtube.com/watch?v=Vriq8ypIbhQ

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2020 ob 15:21 gost

      Zdaj bi že moralo biti vsakemu jasno, da viros je, in bo še nekaj časa tu med nami. Če ga ne moremo ustaviti mi z upoštevanjem ukrepov, nas reši le še cepivo. Škoda, da nam zaradi neka posameznikov, ki škodijo vsem nam, drugo niti ne ostane, to se tudi vidi po objavah kateri so to. Neizobraženci, kateri so veliki strahopetci, težave pa valijo na leve in desne.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2020 ob 16:53 dr. EMIL S. gost

      Zakaj politikom, strokovnjakom zdravstvene stroke ni jasno kje in od kod se nezadržno širi ta virus, ker ne verjamem, da so toliko nori da tega ne bi razumeli, je potem samo druga razlaga, da se nore delajo in zavajajo. En mesec je že vse zaprto, omejeno je gibanje, upokojenci, učenci, študentje vsi v prisilni karanteni, torej TI VIRUSA NE MOREJO ŠIRITI ostanejo torej tisti, ki po fabrikah, obratih in ustanovah HODIJO VSAK DAN NA DELO, kot da dejansko ni nobene omejitve, TOREJ SE VSAK DAN LAHKO GIBAJO KJER HOČEJO v nasprotju z ostalimi ki so zaprti. TOREJ SE TOČNO VE KJE SE VIRUS ŠIRI ne naredi pa se nič. Potem je tu nesposobnost policije, tožilstva, sodstva, ki te ki zavestno kršijo vse ukrepe NOČEJO temu primerno kaznovati in če drugače ne gre je PRISILNO razporediti na delo v domove starejših in bolnice in "DVE MUHI UBIJEMO NA EN MAH". Za nezadržno širitev virusa JE ODGOVORNIH 95% SLOVENSKIH MEDIJEV nekaj tistih ki posebej izstopajo RTV SL, POP TV, Mladina, necenzurirano itd vsi ti ljudi hujskajo, zavajajo, lažejo, njihov komandant je stric iz ozadja, starec, privilegirani upokojenec KUČAN z ekipo. Kučanu ni zadosti 80% plače predsednika Pahorja + 1750 EUR dodatka, da bi mirno živel, do svojega konca, ampak mu neke višje sile ne dajo miru in mora rovariti in narod razdvajati. TO SO MOJI DRAGI SLOVENCI VZROKI, ZAKAJ VIRUSA NE OBVLADAMO IN DOKLER NE BO SLOGE IN ENOTNOSTI V DOBRO VSEH PREBIVALCEV, NE BO BOLJŠE, ŽALOSTNO A RESNIČNO.

      5 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2020 ob 17:22 BALKANSKA SLOVENIJA gost

      Zagotovo razplet ne bo tako usodnega pomena, kot bo to, da čim prej dobimo čim več cepiva. Kar nas lahko sčasoma le vrne v normalnost. Nas in ves Balkan.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.12.2020 ob 17:28 KOMAJ PISMENI gost

      KAJ V ZAPISU dr. EMILA NI RES ???? Najlažje se je norčevati, brez argumentov, DEJSTVA HOČEMO SLIŠATI , to da ste pismeni toliko da se veste norčevati je žalostno.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2020 ob 17:35 gost

        Prvi del komentarja je dobro napisan. Od stavka Potem je tu nesposobnost policije................................ je pa ena sama velika laž.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2020 ob 17:31 BALKANSKA SLOVENIJA gost

      Številke okužb z novim koronavirusom kažejo, da smo del Balkana. Češko, Avstrijo in Švico je drugi val okužb zadel huje kot nas. A po ukrepih oblasti, ki so bili podobni našim, so širjenje okužb tam znižali krepko pod naše številke. V Sloveniji smo rast ustavili. A znižanj ni. Medtem je epidemija spet udarila po drugih delih Balkana in prehitevata nas Hrvaška, Srbija ... V to balkansko katastrofo je udarilo še ustavno sodišče z odločitvijo, da bodo prihodnji teden spet odprte vse šole, ker vlada v uradnem listu vsak teden ni ponavljala objav sklepov, da morajo biti še zaprte. Na vrh DeSUS pa se je vrnil Karl Erjavec. Za trenutek je postalo smrtno resno. Posledice odločitve ustavnega sodišča bi lahko bile hude: še več okuženih in mrtvih. Mrtvih predvsem v domovih za starejše, ki so pri nas po standardih bivanja in slabo plačanih zaposlenih že desetletja tudi blizu revnemu Balkanu in daleč od bogatih zahodnih sosed. To ima posledice. Uporništvo je najbolj razširjeno med tistimi, ki jih virus osebno ne ogroža. Med mlajšimi. Olje pa prilivajo opozicijske stranke, ki s pomočjo svojih medijev in protestnikov razglašajo, da smo v diktaturi, in pozivajo k "sproščanju", ker bi za omejitev epidemije menda zadoščalo že zračenje stavb, za širjenje epidemije pa je po njihovem tudi kriva in odgovorna le vlada. Na to, kako nenavadna država smo, kaže tudi to, da je pri nas pomembna vest, da je poslanec opozicije Dejan Židan za spoštovanje vladnih ukrepov, da bi zajezili epidemijo. Ker je v opoziciji pač tako redko, da kdo ravna trezno in odgovorno. Podobno je pomembna zgodba, če si poslanec Jani Prednik naloži aplikacijo, ki ji večina v opoziciji ostro nasprotuje. Po nekem čudnem naključju sta regiji, kjer sta bila izvoljena, Pomurje in Koroška, najbolj prizadeti. Število odkritih okužb tam daleč odstopa. Vladni ukrepi veliko bolj učinkujejo na Gorenjskem in v prestolnici. V začetku letošnjega leta je Šarec – po padcu Erjavca je obupal nad manjšinsko vlado po tem, ko sta mu odstopala minister za zdravje Aleš Šabeder in za finance Andrej Bertoncelj – poskušal z odstopom sprožiti predčasne volitve. Puško je vrgel v koruzo. A se mu, predvidljivo, ni izšlo. Pomenilo bi namreč, da bi si poslanci za skoraj tri leta skrajšali mandate. Poslanci DeSUS so s Pivčevo, da se to ne bi zgodilo, namesto tega prestopili v novo koalicijo, ki jo je sestavil relativni zmagovalec zadnjih volitev SDS Janez Janša. Skupaj s SMC Zdravka Počivalška in NSi Mateja Tonina. A za Pivčevo je bila to hoja po rezilu noža. Z leve, ki ima velik vpliv na medije, so jo za nespretnosti, te so bile manjše kot tiste, ki jih je zagrešila v obdobju prejšnje Šarčeve vlade, že po pol leta odnesli. In se je zdaj vrnil Erjavec, ki je v podobnem položaju. Hodi po istem rezilu noža. Kot pri prevzemanju oblasti Jožeta P. Damijana, ki ga po več mesecih še nihče ni predlagal za mandatarja, in pritiskih na Erjavca se tudi pri spreminjanju volilnega sistema zdi, da gre za predstavo za javnost, ko cilj ni nujno doseči, kar se govori. Zagotovo razplet ne bo tako usodnega pomena, kot bo to, da čim prej dobimo čim več cepiva. Kar nas lahko sčasoma le vrne v normalnost. Nas in ves Balkan.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.12.2020 ob 18:07 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.12.2020 ob 18:07 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.12.2020 ob 19:55 gost

      Ka je desni pizdeki ste si opomogli od orgij pederskij . Pa ste glasni pozabili ste kasu vas v Brusli lovili ker ste kršili svoje jebene ukrepe. Zdaj ste pa probali Kareli velkomi podtakniti svoje jebene ponarejene. Glasovnice podtakniti. Ura dela tik, taka zim bo odnesla vlado kera krade, laže, svoje nesposobne že nastavlja tvita, tvita samo nihče ne razume kaj bi rad s tem povedal bedak tvitastu. Hojs zabiti ljudi preganja policija mu pri tem pomaga in si pri Slovencih sovražnike nabira. Niti predsednik države ga ni povabil za govornika v palačo k sebi kajti glavna govornica je bila Spomenka Hribar. Vsem je jasno povedala kako vlogo je imel pri osamosvojitvi sam veliki vodja Janez grozni,,, kraja orožja, prodaja orožja,posledično pa genocid nad vsemi narodi bivše Jugoslavije.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.