https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Vlada sprejela nove odloke, ukrepi ostajajo nespremenjeni

6.12.2020  

Potem ko je ustavno sodišče odločilo, da so ukrepi za omejitev širjenja novega koronavirusa, povezani s šolanjem na daljavo, neveljavni, se je vlada včeraj sestala na dopisni seji. Sprejela je nov odlok o prepovedi zbiranja v vzgojno-izobraževalnih ustanovah in tudi nove odloke glede preostalih omejitev. Vsi dosedanji ukrepi ostajajo v veljavi.


Ustavno sodišče je v četrtek za neveljavne označilo sklepe vlade, s katerimi je ta podaljševala ukrepe v vzgoji in izobraževanju in izobraževanju na daljavo, saj niso bili objavljeni v uradnem listu. S tem se je vzbudil dvom tudi o pravnih osnovah drugih odlokov za zajezitev epidemije.

Fotografije so simbolične

Spremembe ne bo

Vsi omejitveni ukrepi bodo veljali še naprej. Tako se bodo učenci še naprej šolali na daljavo, še naprej bo prepovedano zbiranje, gibanje med občinami in v nočnem času, omejeno bo ponujanje storitev in prodaja blaga, delovanje lokalov in javni promet. Na dopisni seji je vlada zgolj ugodila zahtevi ustavnega sodišča in bo obravnavanih deset odlokov objavila v uradnem listu. 

Odlok začne veljati danes, 6. decembra 2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2020 ob 11:36 gost

      Če bi to Ustavno sodišče bilo takrat, ko je 84 let stari Petrič, za nagrado je danes svetovalec Pahorja, "osvobodil " puklastega kaplara, bi ta kaplar sedel v zaporu, ne pa teroriziral lasten narod.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2020 ob 12:45 gost

      Edino pravilno, tako naj ostane, doma smo vasaj na varnem. Zunaj se pa itak nihče ne drži ukrepov. Če se vse obpre bomo imeli v Prekmurju čez 10.000 obolelih. Ne vem kak smo lahko tako butasti, da se še vedno ne zavedamo posledice virisa.

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2020 ob 16:58 Mali gost

        Vi bedaki janševi, man takšno službo ka marsikaj vidim, ljudje se dokaj dobro držijo samo eni so še nej zadosti skaserali zato mo zdaj mogli opraviti antigenski test če bi šli v trgovski center in tu de se nešče pa obogatil naročili so 1.5 mil kom pa si zračunaj če je zaslužek evro po komadi, tisti keri so sledili alkajdi so nej bili tak blesavi kak vi janševi pastirji

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2020 ob 13:18 gost

      Nič se ne sekirajmo ,zdaj se bo pridružil naš Pomurec Damjan P ,pa bo mrtvih še in še glede Corona20.Damjan upam da se boš znašel in lepo pokasiral od levičarjev ,kar je tudi najina želja.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2020 ob 14:03 gost

        Vi že vnaprej veste, kako bo delal Damjan, za vas ene lahko za mandatarja pride papež Frančišek, pa nebo v redo. Vsi mi moremo nekaj narediti, pust politiko.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2020 ob 16:16 gost

      Ja pa naj že odpreo bar te občine, ka mo lejko šli kupit božično drevo (ker drugače bomo jo mogli ponoči na sosedovem vrtu požagat), pa ka si bomo lahko kupili kaj poštenega za jesti, ker ne bi radi praznikov preživeli ob makaronih in piščačji salami (dosti drugega v naši mali trgovini ni za kupiti).

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.12.2020 ob 18:11 Kai Galea gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2020 ob 18:12 Kai Galea gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.12.2020 ob 18:59 Štef gost

      Naj mi nekdo našteje države kera de uvedla hitre teste za vstop v trgovske centre vladna žlahtna te pa služila

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.12.2020 ob 19:13 gost

      Bravo naši, hitre teste pred vsepovsod, obvezno tudi za vstop v Gostilne.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.12.2020 ob 19:19 gost

      Moja soseda že dolgo uporablja hitre teste. Če hočeš k njen na sex te najprej hitro testira in po rezultatu sprejme ali ne.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.