https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Britanci prvi na svetu začeli z množičnim cepljenjem proti covidu-19

8.12.2020  

Britanski BBC poroča, da so v Angliji danes prvi na svetu začeli z množičnim cepljenjem proti covidu-19. Gre za cepivo ameriškega farmacevtskega podjetja Pfizer in nemškega biotehniškega podjetja BioNTech.

Prva na svetu je tako cepivo prejela 90-letna ženska. "Počutim se tako privilegirano, da sem prva oseba, ki je bila cepljena proti covidu-19, to je najboljše zgodnje darilo za rojstni dan, ki sem si ga lahko zaželela, saj pomeni, da se lahko končno veselim druženja s svojo družino v novem letu, potem ko sem bila večji del leta sama," je dejala Margaret Keenan, ki so jo cepili v univerzitetni bolnišnici v Coventryju. Keenanova je pozvala svoje rojake, naj se tudi oni cepijo. Drugi odmerek cepiva bo prejela čez 21 dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Pixabay

Britanski kraljevi par

Za cepljenje pa naj bi se odločila tudi 94-letna kraljica Elizabeta II. in njen 99-letni mož princ Filip. Britanski kraljevi par naj bi se, po poročanju britanskih medijev, odločil za cepljenje zato, da bi opogumila še ostale prebivalce v rizičnih skupinah, da se tudi oni cepijo. Kdaj točno bosta prejela cepivo, še ni znano.

Foto: Pixabay

Pri cepljenju bodo imele prednost ogrožene skupine, sem spadajo starejši od 80 let, oskrbovanci v domovih za starejše ter zdravstveno in negovalno osebje. Velika Britanija je prva država, ki je začela s takim cepljenjem in cepivom omenjenih proizvajalcev. Na odobritev prav tega istega cepiva čakajo tudi članice EU, ki pa se pogajajo še za cepivo, ki ga je razvilo ameriško podjetje Moderna.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2020 ob 10:31 gost

      Zopet ena velika laž. Rusi in Kitajci cepijo že več kot pol leta. Pa ne z Gatesovim cepivom na podlagi DNK pač pa veliko kvalitetnejšim.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2020 ob 10:35 gost

      90 LETNO STARKO. čE BO S CEPIVOM KAJ NAROBE, BO ŽENSKA PAČ UMRLA NARAVNE SMRTI ZARADI STAROSTI.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2020 ob 11:19 gost

      NAJPREJ NAJ CEPIJO VSE ZDRAVNIKE. BOMO VIDELI, ČE SE BODO UPALI CEPIT IN BODO ŠE DALJE NAKLADALI O KORISTNOSTI CEPLJENJA. SAMO ZA DENAR JIM GRE.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.12.2020 ob 15:36 gost

      Halo,,,, budala saj pa pri tem vsiljenim virusem iz strani kitajske. Je vse samo v denarju] e od vsega začetka. Z blagoslovom bogatunov svetovne zdravstvene organizacije in vse podkupljene vlade. Vse je samo denar,,, denar.... Budala denar.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.