https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prestižen naziv Sejalec leta 2020 v roke Expanu

08.12.2020 ob 0:00  

V okviru Dnevov slovenskega turizma 2020 so podeljena priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije, njihov prispevek k razvoju in promociji turizma pa ima posebno težo.


Regijski promocijski center Expano je Sejalec leta 2020

Na tokratnih virtualnih Dnevih slovenskega turizma so bila podeljena priznanja za najbolj inovativne turistične produkte in ideje, Sejalec in Snovalec. Sejalec leta 2020 je postal Regijski promocijski center Expano, finalista pa Jasna Chalet Resort in Istrski zajtrk - okusi lokalno.

Polfinalisti letošnjega izbora so bili Istrski zajtrk - okusi lokalno, Jasna Chalet Resort, Je ali ni? Nevidna (gozdna) lepotica, Karra, odkriti skriti Kras, Pot med krošnjami Pohorje, Regijski promocijski center Expano in Velenje Underground. 

"Regijski promocijski center Expano postaja v praksi Vrata v Pomurje. Paviljon je bil leta 2015 v Milanu na svetovni razstavi Expo izjemna uspešnica, saj ga je obiskalo skoraj milijon obiskovalcev. Danes pa ob robu Soboškega jezera živi svoje drugo življenje. V petih letih ga je upraviteljem uspelo spremeniti v novo pomursko atrakcijo, ki na enem mestu predstavlja vozlišče lokalnega gospodarstva in pomurskega turizma. Slovenija je tako - poleg Francije z Eifflovim stolpom - ena redkih držav, ki je svoj paviljon iz svetovne razstave Expo prenesla in postavila v novo okolje ter ga spremenila v turistično uspešnico.

Expano je s svojo ponudbo revitaliziral nekdaj degradirano območje gramozne jame Kamenšnica. Še več - na obali Soboškega jezera je v regiji nastala nova mikrodestinacija, ki na enem mestu skozi različne tematske točke ponuja športno-rekreacijsko ponudbo in hkraten vpogled v celotno ponudbo Pomurja; vse od rokodelcev, lokalnih produktov, gastronomije, zgodovine pa do biotske raznovrstnosti širšega pomurskega območja.

Expano je z restavracijo, trgovino z regijskimi izdelki, centrom mobilnosti, hologrami, virtualnim poletom z balonom in 3D potovanjem skozi čas prerasel stereotip turistično-poslovne pisarne. Je živi katalog zelo lokalne turistične ponudbe, ki obiskovalce načrtno usmerja na različne točke Pomurja, s čimer razpršuje turistične tokove in hkrati obiskovalce uspešno nagovarja, da v destinaciji - na račun spoznavanja različnih ponudnikov - preživijo več dni.

Expano je - poleg neformalnega združenja Gourmet over Mura - dokaz tega, kako zelo je regija skupaj s ponudniki potrebovala povezovanje, skupne nastope na trgu, predvsem pa stično točko, skozi katero se nagovarja turiste. Regijski center Expano je odraz stanja na terenu, kjer si kakovostni ponudniki že dolgo prizadevajo za to, da bi presegli naglavni greh Pomurja, ki se je v preteklosti zrcalil skozi nizkocenovni turizem in preveliko vpetost v pretežno termalno ponudbo. Želja za prihodnje pa je, da bi Expano s skupnimi nastopi malih kvalitetnih ponudnikov gastronomije in nočitev začel generirati skupno promocijo tudi izven regije, predvsem v radiju triangla bližnjih evropskih mest Budimpešte, Zagreba in Dunaja. Boj za goste po koncu pandemije bo namreč trd in neusmiljen, zato je ključna dolgoročna strategija upravljanja destinacije in nagovarjanja gostov predvsem v teh, za turizem neprijaznih časih. In tu ima Regijski center Expano svojo novo priložnost, da postane alfa promotor pomurske regije," so zapisali pri  AIRTH.

Z nazivom Sejalec leta 2016 se lahko pohvali lendavski razgledni stolp Vinarium.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2020 ob 14:17 gost gost

      Lepo, vse čestitke akterjem.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2020 ob 17:01 Tutu gost

      Ha ha ha.. Sandi? Kelku si plačal?

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2020 ob 18:00 Kai Galea gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.