https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Infektologinja pozvala k odločitvi za cepljenje proti covidu-19

8.12.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala prof. dr. Mojca Matičič iz Infekcijske klinike UKC Ljubljana in strokovna mentorica študentom v vladnem klicnem centru in izredni profesor dr. Robert Masten iz Oddelka za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.


Infektologinja Mojca Matičič je pozvala državljane k odločitvi za cepljenje proti covidu-19, ko bo na voljo, saj bo usoda države prav v rokah državljank in državljanov. Poudarila je, da ni nobenega razloga, da se posameznik ne bi cepil, saj je cepivo, ki se prvo obeta za uporabo, učinkovito in ne povzroča kakšnih stranskih učinkov.

Kot je poudarila Matičičeva, je ideja o genskem cepivu je fascinantna. To je v laboratoriju biosintetsko razvita koda delčka virusa, katero s cepivom vstavimo v mišico nadlahti. Ta koda spodbudi nastanek virusu podobnih beljakovin, ki spodbudijo imunski odziv in s tem nastanek protiteles.

To cepivo je čisto cepivo, saj nima pridruženega nobenega biološkega materiala, adjuvansev, zato ne pričakujemo in tudi ni bilo videti kakršnihkoli stranskih učinkov cepiva pri tistih, ki so bili do sedaj kot prostovoljci cepljeni."

Cepivo ne sproža avtoimunskih reakcij, prav tako pa ima sterilizacijsko imunost, kar pomeni, da to cepivo sproži tudi nastanek protiteles na sluznici naših dihal, s čimer prepreči, da bi lahko virus prenašali naprej. "To cepivo si lahko samo želimo," izpostavi Matičičeva.

Izšla je raziskava, da je bilo pri vseh cepljenih, 30 dni po drugem odmerku cepiva, v telesu prisotnih še zelo veliko nevtralizacijskih protiteles, kar pomeni, da cepivo deluje vsaj 30 dni, opazovani čas pa je še prekratek, da bi vedeli, kako dolgo učinkuje nasploh.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2020 ob 17:58 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2020 ob 17:58 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2020 ob 18:57 gost

      Ko se bodo vsi ti vladni govorci in zdravniki cepili, naj silijo s cepljenjem ostale. Najprej oni!!!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.12.2020 ob 20:25 AAAAAAAAAAA gost

      Ge san nej zagovornik toga cepijva ka je tou še neznanka. Samo mo se pa verjetno cejpo nej še zdaj ampak kak izgleda nemo mogo na letalo brez toga cepljenja. Muva z našof pa potujeva večkrat z letalon pa de tou kak izgleda obvezno.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.12.2020 ob 23:00 proti cepljenju gost

      youtube.com/watch?v=Xlnf335XawI

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.12.2020 ob 23:02 proti cepljenju gost

      youtube.com/watch?v=Xlnf335XawI

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.12.2020 ob 8:07 gost

      Bo vlada kdaj spustila za to govornico tudi kakšne epidemiologe, ki o virusih nekaj vedo??????

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.12.2020 ob 8:17 gost

      Dal bi se cepiti z ruskim cepivom, s tem Gatesovim nikoli.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.12.2020 ob 9:34 Luca Krome gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.12.2020 ob 11:21 Mertz gost

      Kje pa ima cepivo? Prvo naj dobavi dovolj cepiva potem lahko odpre gofljo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.12.2020 ob 23:06 Gost 1 gost

      Cepiva sploj še nemamo, kda pa bou, pa nede za vse. Ges mo se cejpo, če priden do cepiva, ka de se že ednouk lajko normalno živelo, ka do lajko tej egocentriki, primitivci ka zdaj festajo pa se družijo, kak da se tou njih ne tiče, lajko dale živeli, se družili.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2020 ob 23:49 gost

        Za okoli 60% prebivalstva cepiva bo, več sa pa itak nebo cepilo če sploh toliko. Ges za sej pa za moje znan, ka mo se cepili. Za druge ka gocijo me sploj Nej briga vsak za sebe zna, vupad samo ka de čim prej ka se vsaj malo ta morija konca.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.