https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Murski Soboti potrdili 30 novih okužb, v Ljutomeru 23

9.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali redni profesor na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani dr. Borut Štrukelj, dr. med., mag. Eva Grilc, epidemiologinja iz NIJZ, ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Včeraj so bili opravljeni 7003 testi. Potrjenih je bilo 2139 novih covid-19 okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 30,5 odstotka. Odstotek je še vedno visok, a 3,3 odstotka nižji kot prejšnjo sredo. Novo okuženih je 290 manj, kot jih je bilo preteklo sredo, je uvodoma povedal Kacin.

Po številu novih okužb izstopajo občine Murska Sobota s 30 okuženimi, Ljutomer s 23, Novo mesto 88, Krško 55, Sevnica 32, Celje 33, Velenje 60, Maribor 93, Ptuj 30, Ljubljana 169, Ivančna Gorica 34 in Medvode 27, Postojna 22, Koper 45, Idrija 34, Kranj 52 ter Tržič 22.

Po včerajšnjem pozivu ministra za javno upravo Boštjana Koritnika je bilo v preteklih 24 urah po podatkih Ministrstva za javno upravo oddanih že 16.930 vlog za izkaz interesa za cepljenje proti covid-19, je še dejal Kacin.

Več o cepljenju je povedal Borut Štrukelj iz Fakultete za farmacijo v Ljubljani. »Trenutno imamo 71 cepiv v klinični fazi raziskav. 13 jih je v tretji fazi, 7 jih ima dovoljenje za omejeno rabo,« je povedal.

Pričakujejo, da bo 29. decembra Evropska agencija za zdravila dovolila uporabo cepiva Pfizer v EU. Podobno velja za cepivi Moderne in Astra Zeneca.

Vsa tri cepiva bodo podvržena sistemu dveh odmerkov. Tisti, ki se bodo cepili bodo tako prejel dva odmerka v razmaku enega meseca. Proti covid-19 pa bodo zaščiteni 7-9 dni po drugem odmerku, je še pojasnil Štrukelj.

Foto: Pixabay

Poudaril je še, da so vsa tri cepiva varna za uporabo tudi za bolnike s kroničnimi vnetnimi boleznimi. Ker pa še ni dovolj podatkov, trenutno svetujejo, da se nosečnice in doječe matere ter otroci mlajši od 16 let ne cepijo. Nezaželeni učinki cepljenja pa so lahko glavobol in bolečine v mišicah, ki izzvenijo v 2-3 dneh po cepljenju.

Cepljenje bo prostovoljno in brezplačno tudi za vse, ki ta trenutek nimajo zdravstvenega zavarovanja.

Epidemiologinja Eva Grilc je predstavila tedensko poročilo o epidemioloških razmerah v državi. Povedala je, da je porasel delež števila okuženih v Posavski regiji in na Obali. Breme okužb pa je še vedno največje v starejših starostnih skupinah.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2020 ob 12:29 Prlek gost

      LOTMERK JE PRVI, vedno prvi juhuuuu ajmo naši

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2020 ob 12:39 gost

      Pa ka še ti pajac vupa nan pamet soliti maske nosi samo za komoflažu da Ide od odra si jo sname či glij ka je notri v študiji 10 lidij. Tele kulturno Simoniti brez maske po ulici. Mij pa naj upoštejvlemo ukrepe šče za ti pošiknjeno Hanzek nesposobne pederske vladne Nej mi več srati ka ne upoštevamo ukrepov mamu vas pun kufer nesposobne vlade in še bolj nesposobnih njihovih hlapcev.

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2020 ob 14:24 gost

        MA vsi smo enaki, vsi se držimo, pa vsi kršimo rezultat je viden. Vse odpreti rezultat bo enak, korist pa bomo imeli oboji.

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2020 ob 14:16 gost

      Ka desni pedri kaj vam ni prav. Da vsi keri ukrepe vsiljujejo nam jih najbolj kršijo. Saj to ni izmišljeno to se vsak dan pojavi na televiziji. Mi smo že dva in pol meseca zaprti glupi narod in vse to vidimo. Mi ne hodimo okoli kot nesposobna vlada ker kjer koli se pojavi naredi škandal tako ali drugače. Če si budalo si pač budalo pedersko.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.12.2020 ob 14:20 gost

      Vse zaklenjeno že dva in pol meseca številke pa za celo Evropo. Totalno vsi nesposobni kreteni. Niti v štalo njim nebi zaupal. Uboge krave pri takih bedaki.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.12.2020 ob 15:47 Marko Skace gost

      Lotmerk si more nekaj zmisliti, če pa se je naša županja skrila zaradi covida , poniknila neznano kam, nič več ne dela, samo še po spancirih hodi, te pa moremo neko atrakcijo nareti, da bo njej slogan drzal PRLEKI SMO VEDNO PRVI hehehhe, pocasi bo kužno mesto

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.12.2020 ob 16:05 Tunč gost

      Prleki si moremo nekaj zmisliti, ce se je nasa zupanja skrila pred covidom in je ni na spregled, samo po sumah jo vidis, ko seta v jutranjih vurah. Moremo biti prvi ja , to je Olgin slogan

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.12.2020 ob 12:06 Čergoli gost

      Sram me je, da živim v državi domobrancev, ki tudi vladajo!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.