https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Sproščanja ukrepov do sobote še ne bo

9.12.2020  

Vlada se je danes sestala na seji, ki še vedno poteka, na njej pa znova odloča o sprejetju in podaljšanju ukrepov, ki jih je sprejela za zajezitev epidemije covida-19. Neuradno naj bi trenutni ukrepi ostali v veljavi vsaj do sobote, dodatnih zaostritev pa očitno ne bo.

Vlada za zdaj še ni sprejela nobene odločitev o sprostitvi, po sobotnih posvetih s predstavniki zdravstvenih zavodov in predstavniki gospodarstva, pa bi morda lahko prišlo do kakšne spremembe, je za TV Slovenija povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Naj spomnimo, da je minister za zdravje Tomaž Gantar pozval k zapiranju vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti, gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa se nasprotno zavzema za postopno sproščanje gospodarstva ob strogem spoštovanju zaščitnih ukrepov.

Čeprav sta ministra do nedavnega glede ukrepov stala na nasprotnih bregovih, se je danes očitno njuno mnenje nekoliko omililo, saj naj bi vendarle našla dialog. Po razpravi je bila sprejeta odločitev, da se v soboto skličeta dva posveta.

Z direktorji vseh bolnišnic, inštitutov in zdravstvenih domov bodo ugotavljali, kakšne so še kapacitete bolnišnic in koliko še lahko zdržijo v prihodnjih dneh in tednih. S predstavniki delodajalcev oz. gospodarstva pa bodo glede na razmere skušali proučiti možnosti za morebitne spremembe v posameznih segmentih.

»Če bi te možnosti nastopile, bi takoj po posvetu vlada odločala o morebitnih sproščanjih. A zaenkrat o rahljanjih ni mogoče razmišljati, niti v katerih smereh bi to šlo niti ali bo to mogoče,« je poudaril Kacin. Izpostavil je tudi, da so regije različno obremenjene glede na število okužb z novim koronavirusom.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović je v torek opozorila, da se epidemiološke razmere v državi v zadnjem tednu niso toliko spremenile, da bi glede na postavljena merila za sproščanje ukrepov to tudi dovoljevale, navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2020 ob 20:16 Zu gost

      Vse zaprti do spomladi in hiše samo na svež zrak z maskami ki je jih kupila vlada

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2020 ob 20:23 gost

      Drekase ne vupajo sprostiti, saj itak se vse na črno dela, vutro cakan frizerja, mislim ka je sedaj več okuženih Glih zaradi tega, igra skrivalnice.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2020 ob 20:47 Štef gost

      Mogoče kacin še kakšen kiks do sobote napravi te de se pa stanje izboljšalo, njemi itak vsak teden spodleti največkrat ga brez maske dobijo, no včeraj je bil žeden po tiskovni konferenci nej je pa bil sam v zaprtih prostorih mi pa nesmemo na zraku roglička pojesti

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2020 ob 21:01 Štef gost

        Ti budalo desničarsko dal si palec dol ta so kamere vidle če bi pa vaša Nova24 poročala bi pa bilo itak izrezano poleg tega pa itak ste orbanovi

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.12.2020 ob 8:57 gost

      Pedri desni oni da majo orgije pa da je po Brusli luvijo tudi ne majo mask ker se njin ocij svetijo od kokaina pa ne nucajo drugi pripomočkov na obrazi pa na,,, rijti,,, ker so itak požegnjani pa njim koronek nič nemore.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.12.2020 ob 18:54 Luk gost

      Treba vse zapret okuženi okrog hodijo namenoma pa večer na ključki mazejo virus treba še bolj strogo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.