https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Beovičeva: Pri ukrepih gre za kombinacijo številnih dejavnikov

11.12.2020  

Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje je v pogovoru za revijo Mladina dejala, da je zaradi trenutne epidemiološke situacije v državi do neke mere že razmišljala o svojem odstopu, a se za takšno potezo ni odločila, saj bi to pomenilo le še večjo destabilizacijo vsega skupaj in da bi s tem povzročila nekaj slabega.


"Ukrepi in njihovi učinki niso odvisni samo od mene, tudi niso odvisni samo od vlade ali koga drugega. Gre za kombinacijo številnih dejavnikov. Doslej nisem dobila nobenega neposrednega poziva, naj opustim vodenje strokovne skupine. Če bi se našel kdo, ki bi me nadomestil, pa bi bila na nek način zelo vesela. Ne bi imela denimo problema, če bi dr. Fafangel, ki je strokovnjak za epidemiologijo nalezljivih bolezni, stopil v ospredje. Kaj pa vi menite, bi moj odstop pripomogel k umirjanju razmer? Sama sem ocenila, da ne bi," je povedala.

Nikoli ni zagrozila z odstopom z mesta vodje svetovalne skupine za covid-19, je dejala.  Bi pa to storila v primeru če bi se od nje pričakovalo, da strokovno zagovarja nekaj, česar ne bi zmogla in znala. "Vendar se mi to ne dogaja. Vedno povem, do kakšnih sklepov smo prišli kot skupina. Nikoli ne govorim zgolj v svojem imenu, vedno se posvetujemo. Če ni soglasja, lahko predstavimo tudi ločena mnenja," je še zaupala reviji Mladina.

"Vem, koliko ljudi je umrlo, vem, koliko je bolnih. To vem precej bolje kot marsikdo. Verjemite, da sem v stiski in da skupaj z drugimi člani strokovne skupine iščemo vse mogoče variante, kaj bi še lahko storili. Nikakor ne morem reči, da sem zadovoljna s trenutnim stanjem. Bila bi zelo problematičen človek, če bi tako mislila," je izpostavila. Poudarila je, da nikakor ni neobčutljiv človek.

Zavzema se za odprtje šol, a le za prvo triado, da bi čim bolj zmanjšali gnečo. Glede napovedi nekaterih, da bi nekatere trgovine lahko odprli že v kratkem, pa je izrazila prepričanje, da bi se to moralo, kljub dodatnemu tveganju, zgoditi najmanj hkrati z odpiranjem šol.

Dejala je še, da ji premier zaupa in jo posluša. Premier po njenem mnenju posluša in se posvetuje tudi z direktorjem NIJZ Milanom Krekom. Po njenem vedenju se Janša precej naslanja tudi na tuje vire in si izmenjuje izkušnje s predsedniki vlad drugih držav.

 Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2020 ob 10:25 gost

      Ta nesposobna baba, ki o epidemiji pojma nima - dokaz je največ umrlih v Evropi, nikoli ne bi smela zasesti tega položaja. Ker je pa zvesta SDS članica, ki je pred leti po Sloveniji delala predvolilno kampanjo za SDS in Janšo, jo je pač Janša nagradil s tem položajem. Z virosom se morajo spopadati in o ukrepih odločati EPIDEMIOLOGI z ostalo stroko. STROKO IN NE POLITIČNIMI NASTAVLJENCI. Kaj mislite zakaj je v DSO takšno obupno stanje? Ker so direktorji tam nastavljeni po politični pripadnosti ( desni in levi ) in ne po strokovnosti. Vsi direktorji največjih bolnišnic v Sloveniji so člani SDS ali SMC. Zanimivo in katastrofalno. Če bi ta SDS doktorca odstopila pred tremi meseci, bi bilo prepozno.

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 10:40 gost

        BUDALO!!!!!!!!! TIJ SE DAJ IZPOSTAVI ČE SI dr. IN POVEJ DA SI BOG IN BATINA DA VSE BOLJŠE VEŠ OD TE TEBI TAKOZVANE NEVEDNICE: Gniloba ---izprijena!!!!!

        6 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 10:54 gost

        Še en Janšev cucek brez pameti. Pač pomožna osnovna šola. Imamo zelo sposobne epidemiologe, ki jih je Janša odstranil, Fafangel je pa sam odšel, ker je uvidel, da s temi pač ne more delati. Tebi še vedno ni jasno, da imamo zaradi nesposobne vlade in te nesposobne ženske največ umrlih v Evropi. 60 umrlih pri nas je enako kot v Nemčiji 2.460 umrlih. Se zavedaš kaj bi Nemci napravili z Merklovo, če bi v Nemčiji vsak dan umrlo 2.300 ali več ljudi?????? Lastnoročno bi jo odnesli v zapor. Desni verniki pa kričite VLADA DOBRO DELA. Za koga? Pokojninsko blagajno, da bo manj obremenjena???????????? Da ne bo potrebno graditi novih domov za starostnike, ker se bodo razredčili?????????????????? Nini Pirnat in Ivanu Erženu, da ne bom omenjal drugih, ta SDS doktorca do kolen ne seže. Si razumel CUCEK?

        19 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2020 ob 10:35 Harry Earnshaw gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.12.2020 ob 11:06 LFL gost

      SDS je zakon ,to ostaja tudi v bodoče.Bog vam pomagaj ker zavist se ne da ozdraviti.Ha ha he he hi hi ho ho hu hu .Uživam 1500 na uro ob pomisli na propad KUL koalicije.A se je tetiva strgala ?Kaj pa BUREK koalicija najbrž je skuta ZASMRDELA.ha ha he he hi hi ho ho hu hu .uživam neizmerno uživam ob trpljenju levuharjev ker niso na OBLASTI.

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 16:25 Gost.sm gost

        Tij si iz pomozne sole?Ovca kera puklastomi siptari sledij.Resan ste nepismeni brez vsakega iq-ja smilite se mi.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.12.2020 ob 11:10 Marcus Soundy gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.12.2020 ob 11:12 hirci gost

      Baba lejko odstopi z ponedeljkom .Nišče je ne bo pogrešal razen njeni ritilizci,ki je vse verjamejo .In kaj misli da je baba nenadomestljiva ?

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.12.2020 ob 11:48 Čergoli gost

      Popolnoma nesposobna črna, domobranska vlada. Uničila bo Slovenijo do konca, kar jo je še preostalo.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.12.2020 ob 11:48 Čergoli gost

      Popolnoma nesposobna črna, domobranska vlada. Uničila bo Slovenijo do konca, kar jo je še preostalo.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.12.2020 ob 11:50 Čergoli gost

      Kreker pa se prvo naj najprej uredi, da bo izgledal kot normalen človek!!!!!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.12.2020 ob 12:02 Magyar Bacsi gost

      Upam in si želim, da bo ljudstvo sodilo tej bandi, na čelu z Puklastim, smrdečim Janošem.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.12.2020 ob 12:07 Kai Galea gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.12.2020 ob 13:11 Mali gost

      Beovičeva si je skupaj z drugimi naredila cenzus za ukrepe, število pozitivnih in število okužb v enem tednu kar je poleg vseh prehladov in viroz nemogoče doseči ker vsi ti prehladi izvirajo iz iste skupine zato je tudi test narejen tako da vse podobne viruse, moja tašča je bila januarja trikrat bolj bolna kot so sedaj tisti ki prebolevajo covid pa je bila poslana domov z urgence sedaj pač vzdžujejo številke da lahko opravičijo ukrepe sosednje države imajo osnovne storitve dovoljene.poleg tega pa imajo boljše rezultate, kako lahko pridem na pohorje smučat če ne smemo iz občine

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2020 ob 16:30 Gost123 gost

        Nemren razmiti in nikdar nebon razmo ka mamo telko ovc v Slo.ka jih lejko en puklasti Jansist keri sploh ni slovenec in se ga. Beovic z koncnico ic zavaja ,resan ovce sledite kak malu peseki cucki.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.12.2020 ob 13:46 gost

      Ta vlada kjer se pojavi brez zdrsa ne konča obiska. Zdaj spet Logar riva svoje okužene roke samamu papežu. Gda se ti loleki naučijo ukrepe kere sami vsiljujejo nam glupemu narudu. Prekleti pedri desni nesposobni.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.