https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Matej Štuhec je dobitnik nagrade International Medis Awards

11.12.2020 ob 10:11  

Dr. Matej Štuhec, klinični farmacevt, je za svojo raziskavo prejel prestižno mednarodno nagrado International Medis Awards za leto 2020. Nagrada se podeljuje zdravnikom in farmacevtom.

 

Štuhec je sicer nagrado na področju farmacije prejel za raziskavo, ki je obsegala preučevanje vpliva ambulante kliničnega farmacevta v domu starostnikov na število težav povezanih z zdravili, interakcije med zdravili in kakovost življenja bolnikov z duševnimi boleznimi. V raziskavi so dokazali, da lahko klinični farmacevt s svetovanjem pri uporabi zdravil vpliva na zmanjšanje težav pri zdravljenju z več zdravili sočasno, tako da pride do manj nevarnih interakcij med zdravili. s tem pa se poveča kakovost življenja bolnikov.

Foto: Pixabay

Gre za pomembno raziskavo, s katero so pokazali uspešno delo kliničnih farmacevtov v Sloveniji, hkrati pa tudi utemeljiti prisotnost kliničnega farmacevta kot člana zdravstvenega osebja na oddelkih in ambulantah za optimizacijo zdravljenja z zdravili. To je tudi Pomurcem v zdravstvenih domovih že dlje časa na voljo. Po poročanju Vestnika, Štuhec upa, da bo raziskava pomagala prepoznati potrebo po kliničnem farmacevtu v zdravstvenih domovih tudi v drugih državah. Raziskava je bila objavljena tudi v znanstveni reviji the Scientific Reports.

Dr. Matej Štuhec je je docent na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani in na Medicinski fakulteti v Mariboru, kot klinični farmacevt pa dela tudi v Psihiatrični bolnišnici v Ormožu in je član PAZU.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2020 ob 16:54 ENOSTRANSKO, NEOBJEKTIVNO ........ gost

      KA SE VIJ IDETE NA POMUREC.COM ? ZA ENE KOMENTARJE SE JE POTREBNO PRIJAVITI, ZA DRUGE PA NE. NAREDIL SEM ANALIZO TE VAŠE SAMOVOLJE PO VAŠI LASTBNI PRESOJI, ZA ZADNJE LETO, REZULTATI VAS PRIKAZUJEJO, KOT ENOSTRANSKO NEOBJEKTIVNO TROBILO. TOREJ KJE JE VAŠA OBJEKTIVNOST, ZAKAJ NE UVEDETE PRIJAVO ZA VSE KOMENTARJE KOT TO IMAJO VSI MEDIJI, TOVARIŠI ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.12.2020 ob 22:36 Stefan gost

      Čestitamo, Prekmurci in Prleki smo tako in tako najboljši. Čestitke, to je uspeh za vse nas Pomurcev, ne damo še, še enkrat čestitke.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.12.2020 ob 23:14 Vasja gost

      Bravo, Matej na področju znanosti in Feri na področju umetnosti, to smo mi, Slovenija je tu, ob Muri, ne bodi kot drugi ...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.12.2020 ob 7:47 Brock MacKillop gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben AudI 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.12.2020 ob 18:34 gost

      Nendre je pa močen veter mogo bite ka je tak košave

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.12.2020 ob 19:50 Boštjan gost

      Kje je Slovenija, tu ob Muri, tej pa bi nas radi zaprli, ne damo se, samo te Gorenjce vsi hvalijo. Smo tu in čestitke nam.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.03.2021 ob 0:18 Jan gost

      Bravo, super komentar, smo mi ob Muri, nej samo Gorenci, tudi tu je Slovenija, lp vsem bralcem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.