https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomagajmo mamici samohranilki s tremi otroki

11.12.2020 ob 12:44  

Mamica samohranilka s tremi otroci, starosti 1, 3 in 5 let, iz Prekmurja potrebuje pomoč dobrih ljudi. Na klic na pomoč so se številni že odzvali, osnovne potrebščine so ji tako že zgotovili, še vedno pa lahko družini pomagate finančno.

Prostovoljec dobrodelnega društva Palčica pomagalčica Boris Muhič je na svojem Facebook profilu zaprosil vse srčne ljudi, da pristopijo v pomoč družini v stiski. Kot je zapisal, ga je v stiski kontaktirala mamica samohranilki s tremi otroki.

S stisko družine je takoj seznanil tudi predsednico društva Palčica pomagalčica, Lariso Štoka. V istem trenutku je bila pripravljena nuditi pomoč otrokom v obliki oblačil, prigrizkov, igrač in še veliko tega.

Fotografija je simbolična; vir: Pixabay.

Ob obisku družine je v dvournem pogovoru z mamico izvedel, da živi sama z otroci 1, 3 in 5 let starosti. Prejema 548 evrov nadomestila in to je ves prejemek, ki ga prejme za sebe in otroke. Izrednega socialnega dodatka ne dobi oz. ji ne pripada 14 mesecev. Ne pripada ji zato, ker ni dostavila računa zakaj je porabila denar ob zadnjem nakazilu. Porabila pa ga je za nakup hrane za svoje otročičke. In sedaj niso upravičeni do pomoči za čas 14 mesecev, je navedel.

»Bivalne razmere v katerih družina živi so zelo slabe, verjetno je beseda slabe še lepa beseda,« je zapisal in dodal, da se mamica tudi odreka hrani, da lahko nahrani svoje otroke.

Ljudi je zato zaprosil naj družini pomagajo po svojih močeh: »Tudi če bo nekdo podaril le čokolino, ste naredili veliko. Kdo ima predmete, ki jih družina potrebuje, vi jih pa več ne, bi jih bili zelo veseli.«

Na njegov prvotni zapis so se odzvali številni srčni ljudje. Kot je zapisal ima čez 400 neprebranih sporočil, na več kot 500 pa je že odgovoril. »Mislim, da smo zbrali dovolj vsega, da družini omogočimo svetlejšo prihodnost,« je zapisal, osnovnih potrebščin za družino tako več ne zbirajo.

Mogoče pa je družini pomagati s finančnimi sredstvi. »Mnogokateri ste izrazili željo, da bi pomoč ponudili z finančnimi sredstvi, kar osebno ne sprejemam, niti družina v stiski ne,« je še zapisal Muhič in dodal da lahko sredstva za družino v stiski donirate na TRR dobrodelnega društva Palčica pomagalčica, z obveznim pripisom namen nakazila: Za družino v stiski. TRR: SI56 0510 0801 6627 635

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.