https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Soboška bolnišnica med najbolj obremenjenimi v Sloveniji

Murska Sobota, 11.12.2020  

Splošna bolnišnica Murska Sobota je glede na število prebivalcev v regiji še vedno najbolj obremenjena s covid bolniki v Sloveniji. Danes imajo zasedenih 128 postelj s covid bolniki. Od 6. oktobra so v bolnišnici zdravili 570 bolnikov, do danes jih je umrlo 138. 


Direktor bolnišnice Bojan Korošec je za STA povedal, da je zaradi pomanjkanja kadra v zadnjih dveh mesecih stanje že alarmantno, posebno težavno pa je delo s težko bolnimi, ki umirajo, zato so pri zaposlenih vidne tudi psihične posledice. Ker je zadnjih deset dni, tudi zaradi hitrih testov, čedalje več pozitivnih tudi med zaposlenimi, je po direktorjevih besedah tudi organizacija dela izjemno zahtevna.

Metka Lipič Baligač, pomočnica za zdravstveno nego je povedala, da: "so zdravstveni delavci, ki od oktobra delajo v rdečih conah v polni zaščitni opremi, izjemno utrujeni, iščejo psihološko pomoč in kot kaže, bodo imeli trajne posledice."

V bolnišnici je tako na bolniškem dopustu 190 zaposlenih. Največje izzive imajo pri negovalnem osebju na dializi, saj zaradi odsotnosti zaposlenih komaj zmorejo sprejemati bolnike. Če se bo stanje tako nadaljevalo, bodo primorani nekatere bolnike napotiti v druge ustanove, kar bi jih še dodatno prizadelo.

Kljub vsem naporom, s katerimi se soočajo v soboški bolnišnici pa nemoteno deluje bolnišnični urgentni center, kjer vsak dan opravijo okrog 400 specialističnih pregledov, kar pa je kar slaba polovica vseh pregledov, ki so jih opravili pred epidemijo.

Še vedno imajo težave tudi s primernimi prostori za umrle, saj lahko v bolnišnici hranijo le tiste, ki umrejo pri njih, ne pa tudi drugih, kot je bilo to prej. Zaplet rešujejo skupaj s pogrebnimi službami, poroča STA.

Direktor soboške Komunale Tomislav Zrinski je povedal, da je kapaciteta za prejemanje pokojnikov, ki čakajo na upepelitev 20, do sedaj pa so sprejemali le do 10 pokojnikov.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2020 ob 14:29 gost

      Hvala vsem na covid oddelku, za vse, od prvega pa do zadnjega, rejsan ste carji zaslužite si vse naj naj. Dvomljivcem priporočam, en dan bivanja med nami covid bolniki, mogoče bose pa sami kmali videli.

      26 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      11.12.2020 ob 14:30 gost

      Pa ka cejlo državo gor držijo. Najmanjša bolnica pa največ bolnikov ima. Te smu pa lejku prvi od pokrajin.

      15 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      11.12.2020 ob 14:33 gost

      Ubogi, ubogi, ubogi. Namesto, da se non stop slikajo in jočejo pred novinarji, naj gredo pomagat tja kjer je najbolj potrebno. Že poln kurac imamo tega jokanja, Korošca, Grabara, te nadute babe. Ko je bolnišnica spomladi bila na pol prazna pa niso hoteli sprejeti bolnih iz DSO Ljutomer. Dobijo velike dodatke k plači, zato naj delajo. In razmislijo o tem zakaj imajo toliko umrlih. Katastrofa. Ali nepravilen način zdravljenja ali kaj drugega,.............................................

      32 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.