https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Sloveniji letos 5000 odmerkov cepiva

15.12.2020  

Včeraj je minister za zdravje Tomaž Gantar na izredni seji DZ povedal, da je do konca leta obljubljenih približno 5000 doz cepiva proti covid-19. Gre za cepivo podjetja Pfizer in BioNTech.


Cepivo bi naj dovoljenje Evropske agencije za zdravila predvidoma dobilo 29. decembra. Vendar ministra Gantarja na daljši rok skrbi, da ne bi dosegli 60 odstotne precepljenosti prebivalstva. Gibanja proti cepljenju so močna, tako znotraj Slovenije, kot tudi izven njenih meja, poudarja Gantar. Da bi bilo zaupanje v varnost cepiva večje, so se odločili za nakup cepiva preko Evropske komisije in Evropske agencije za zdravila.

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj na Twitterju objavil podatke, koliko odmerkov cepiva naj bi Slovenija dobila letos in v začetku leta 2021. 

 

 

Če Slovenci želimo, da se naša življenja normalizirajo, bi bilo potrebno cepiti vsaj 60 odstotkov prebivalstva, trdi Gantar. Prva pošiljka cepiva bo predvidoma zadostovala za cepljenje 50.000 do 60.000 ljudi. Še letos bi za cepljenje, ki bo prostovoljno, namenili 10,5 milijona evrov. Med prvimi, ki jih bodo cepili, bodo v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19 zdravstveni delavci in sodelavci ter zaposleni in oskrbovanci v domovih za starejše.

Fotografije so simbolične

Sestava cepiva bo javno objavljena takrat, ko bo Evropska agencija za zdravila dala pozitivno mnenje cepivu. Cepivo je sestavljeno iz genetske informacije RNK oziroma DNK, zaradi česar celice začnejo ustvarjati S protein. Na to se odzove posameznikov imunski sistem in začne ustvarjati lastna protitelesa in T celice, katerih glavni namen je uničevanje patogenov ali okuženih celic. Učinkovitost cepiva je 95 odstotna.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2020 ob 8:31 gost

      Ravno dovolj za najvišje predstavnike SDS, Beovićevo, Kreka, Rozmana, vse poslance SDS, SMC, NSi, Desus, novinarje na Demokraciji, Novi24TV, ................... naj se oni prvi cepijo in pokažejo ljudem, da je cepivo varno. Janez Janša bodi prvi pri cepljenju s TEM CEPIVOM, KI GA BODO DOBILI PREBIVALCI SLOVENIJE. Gantar ti pa takoj za Janšo. S TEM CEPIVOM, ne z drugim za izbrance.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2020 ob 8:49 kilonja gost

        U prišel je vodilni paranoik s pomurca širit novo teorijo zarote, kaj to ste imeli na gayevskem kongrasu Levice znova zapovedano s čim morete netiti sovraštvo med ljudi ? Neverjetni ste, Makarovićevi ne zmanjka pravljic ,hehehe. Budale smrdljive leve sovražne, vas bi bilo treba izseliti z vašimi fuk fehterji s Kozojebistanov . Če bi jaz bil na oblasti bi vi smrduhi rdeči že bili raztepeni vse od Kozojebistanov do Venezuele .Predvsem vmes po Oceanih .

        1 22 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2020 ob 13:51 Ilus gost

        gost - Jako se motiš, ...potrebno je sedaj najmanj 450 000 odmerkov cepiva, da zadostuje za privržence sds stranke. Lp.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2020 ob 14:01 gost

        Ilus, daj še enkrat preberi to, kar sem zapisal v prvem komentarju. Najvišje predstavnike SDS, poslance SDS. No, saj večina SDS vernikov vas je tako zabitih, da morate komentar trikrat prebrati, pa še potem ne razumete za kaj gre. Mogoče toliko vas je, če vsakega trikrat šteješ. Pa še vsaki mesec jih nekaj sto gre rakom žvižgat.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.12.2020 ob 8:59 Resno gost

      Ker rabis 2 dozi, je to za 2500 ljudi. To je kaplja v morje. Ukrepov se ne bomo resili do poletja

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2020 ob 9:05 gost gost

      Kilonja, ti si mentalni kilonja, pa se ne zavedaš. Takšin, kak si ti lejko ti vladni tupijo, ka ste prebutasti, ka bi jih spreglednoli. Ja, izobrazba pač, malo se zamisli, če se lejko. Kama te le vsi vi iz tvoje kategorije šli, kda ta butasta vlada spadne, pa nikdar več. Potegnete se v mišje luknje, kak sikdar. E,jeje, kdo vse tu živi.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2020 ob 10:39 Marcus Soundy gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2020 ob 10:55 gost

      Gost 9:05 - ni vredno izgubljati besed o tistih, ki pišejo na takšen način (kot "kilonja") in tako vsebino! Vse o njih pove to, kar napišejo. Ni vredno!!! Če pa pišejo tako ker so plačani pa še toliko bolj!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.12.2020 ob 11:03 Harry Earnshaw gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.12.2020 ob 12:57 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Vrag je v deželi ko se hvalijo s to srmaščino cepiv,je verjetno Rajkec nabavil škartirano robo za probo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.12.2020 ob 13:47 gost

      Vladi ni namen končati virusa v Sloveniji zato so se s pogajali samo za toliko cepiva kot je potrebno za vlado stroko. In to je to glupi narod pa je itak zaklenjeni in ko jih jebe do poletja. Glavno ka si mi rešimo svoje pederske,,, riti,,,.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.12.2020 ob 13:55 to iglo gost

      8 cm poriniti Janši pa njegovi vladi do kosti, potem pa se naj ukrivi, da ne bo izšla ven. In jo naj Janček nosi do pozne starosti. Ta inekcija z to dolžino ubije konja, ne virusek, ki je neviden v obliki okraskov. Vsi vladni pedri prvi na cepljenje, pred kamerami in z cepivom, ki ne bo drugačno, kot ga dobi prebivalec Guatemale, da vas vidimo pedri pederski, a boste poskusil ta čudež ali ne. In seveda, če se vsi cepijo, zakaj bi se moral še jaz, posedično nevarnosti ni, a ni tko?????????????????

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.12.2020 ob 18:13 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Le kaj bo zdaj?Pastirji SDS,-a bodo cepljeni,ovčice za zakol pa ne.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.