https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Gantar: Lockdown najbolj smiseln, napoveduje se še nevarnejši tretji val

15.12.2020  

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na današnji novinarski konferenci dejal, da bi bil po njegovem mnenju lockdown za časa praznikov smisel. Dejal je, da se po novem letu napoveduje še intenzivnejši tretji val.

Gantar je dejal, da na vladi glede zapiranja javnega življenja za praznike velja konsenz, da je treba vse stike, ki niso nujni, spraviti na minimum. "Verjetno ne bo odprtih trgovin, razen z živili," je dejal.

Dodaja da bo jutri in v četrtek vlada sprejela odločitev, kako bo čez praznike, ob tem ni želel napovedati, kateri ukrepi konkretno bodo sprejeti. "Jutri in pojutrišnjem se bomo v okviru ministrstev na vladi pogovarjali in pretehtali, kaj je najbolj nujno" je dejal Gantar.

Tretji val še intenzivnejši

Gantar je poudaril, da je v Evropi govora že o tretjem valu, ki naj bi bil še intenzivnejši.  "Dejstvo je, da smo v obdobju praznikov, ki sami po sebi povečajo nevarnost za širjenje okužb," je povedal Gantar.

Pregledali bodo tudi dogajanje v sosednjih državah in priporočila. »Moje mnenje je, da je v tem delu lockdown smiseln. S stališča gospodarstva je v tem času tudi najmanj škodljiv, saj je veliko ljudi med prazniki na kolektivnih dopustih. Želel bi si, da tisti, ki niso, izkoristijo ta čas za delo od doma, če se le da. To, glede na napovedan tretji val še kako potrebujemo. Moramo biti realni in dopustiti nekatere oblike druženja ob vseh previdnostnih ukrepih

»Menim, da je treba ponovno zaostriti pogoje, a biti toliko realni, da dopustimo nekatere možnosti druženja v tem obdobju ob upoštevanju vseh previdnostnih ukrepov,« je še dejal Gantar.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2020 ob 13:25 gost

      Znano je že, da bodo pred božičem zaprli vse raze bolnišnic, zdravstvenih domov, lekarn, trgovin z živili. Januarja pa prihaja GRIPA ne pa tretji val covida.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.12.2020 ob 13:31 Riley Ferrari gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2020 ob 13:31 KAJ STE gost

      VRAŽJU MATER POČELI CELO LETO, PA NE SAMO VI - AMPAK VSA SVETOVNA VODSTVENA GOLAZEN. Povejte enostavno, starce v grob, ozračje smo malo očistili, preseljevanje turistov ustavili in to je to. Drugače se ni dal svet zaustavit, naprej bo pa prehlad, angina gripa, plučnica in to je to, kot že stoletja. Samo prokleto denarja obstaja, da si vladni državniki po svetu tako talajo. Tudi temu bo prišel konec, sledi leto 2021 - nov cirkus v POMANJKANJU HRANE, na milijone jih bo lačnih. Kdo bo tu krivec?????????????????????????????????????????????. Ponovno nič krivo prebivalstvo, ampak kapitalistični koncerni. Se bomo pogovarjali septembra 2021. Zapomnite si ta zapis, ali ga dajte v okvir, opozarjamo danes, jutri bo prepozno. Živelo Novo leto, petarde nakupit v Avstriji, na Madžarskem, v Croaciji in veselo napokanje, vikendi se pripravljajo, meso je na "prepihu", vinček v sodih, mineralvaser uvozimo iz severnih držav, prijatlji so pripravljeni. Pa dajmo, kot je bilo "nekdaj", pričakat Novo leto doma, v vikendih nato pa od hiše do hiše, od vikenda do viknda voščit in tako zjutraj do 9 ure. Pa nek se jebeju i Janša, Kacin, oni pritlikavec Hojsek in ničvredno društvo iz NIJZ. Pa da vidimo, ali bo zmagal koronek ali gemištek v povezavi z rakijo.Ta viru se še ni spočel, da bi premagal vino, pršut, rakijo prepih in dim od petard.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2020 ob 13:42 gost

      Pravilno....zapreti vse ker debili so itak debili..pa kontrole po kleteh in luknjah kjer se debili zbirajo in se zalivajo z alkoholom...fuknjeni narod

      9 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2020 ob 14:15 gost gost

        če je vlada zmedena nej ka te narod ne bi bil .Zadnjič, šali in rute okrog predela ust in nosu ne veljajo, obvezne maske, od jutri naprej zunaj ob primerni razdalji maske več niso potrebne zunaj, vprašanje kak bo z maskami za vikend, verjetno si jih bomo morali nadeti še prek oči. Beovičeva nima kaj iskati v strokovni skupini, namesto nje bi moral biti Fafangel ki je po stroki epidemiolog, sam kaj ko so samo tisti poleg ki so blizu z Tvitojem.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2020 ob 14:00 gost

      13. 42.. Hlapec pederski kaj te briga kaj dela narod. Pravilno da se zabava uživa in se veseli tij,,, buzi,,, se pa raščesni da te si desni, pedri privat,,, riti božali,,, pa de vas policija podila kak po Brusli. Vij se družite pa vlakec vozite po vikenda in tulite kot zmešani. Vse se vijdi vse se ve. Štekaš buzi desni.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2020 ob 16:03 gost

        Puši kurac poštari keri ti je ženo jebo pa joj fačuke naprco keri tij hraniš ...mrš...crkni...itak boš od alkoja in covida

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.12.2020 ob 14:08 gost

      Družite se zabavajte se dokler se lahko. Kajti prihajajo dosti hujši časi kot je ta jebi virus. Lakota biblijski razsežnosti, komet se bliža zemlji bok nekdaj da pade na zemljo, velik potres v Kaliforniji, vojna dveh velesil,,,, itd. Zato se veselite in zabavajte dokler še lahko. Zato je kovit samo mala malica pred tem kaj nas čaka.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.12.2020 ob 14:17 Harry Earnshaw gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.12.2020 ob 14:17 Kai Galea gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.12.2020 ob 14:47 gost

      Zakaj bi mi morali zapirati kot Nemčija saj so pa oni bili vse do zdaj odprti mij pa že tri mesece zaklenjeni. Zdaj bomo mij delali kar oni saj mi ne živimo v Nemčiji. Kaj,,,, grinč,,,, Janez grozni,,, nevej sam odločati da Merklojca Slovenijo vodi.. Eden dudek je za Slovenijo preveč ka šče pa tedva. Če bi rad vodo državo se ukvarjaj z problemi Nej ka tvitaš pa se z vsemi krejgaš v Evropi, sveti, doma paše sam sabo. Štekaš budalo ali pa u vrajžu mater....

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.12.2020 ob 19:45 gost

      Lendavski nadvojvoda ...tvoja mater je kriva ker je takšen smrad iz pizde stisnola kot si ti...mađarcigsn te gvüšno zaplodo gda je krpo piskre po Lendavi ...fuuujjj smrad

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.