https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

KPK v preiskavo nabave zaščitne opreme, preiskovali bodo tudi posle Medicopa

15.12.2020 ob 14:50  

Komisija za preprečevanje korupcije je sporočila, da je uvedla 21 preiskav zaradi suma kršitve integritete uradne osebe pri nabavi zaščitne opreme pri obvladovanju širjenja novega koronavirusa. Šele preiskava bo pokazala ali bodo sumi potrjeni ali ovrženi.

Komisija je zaznala večje število korupcijskih tveganj, zaradi katerih je pristojnim podala priporočila, hkrati pa je zaznala tudi nekatere sume kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, zaradi katerih je novembru uvedla 21 preiskav. Med tistimi, ki jih bo preiskovala, je tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. "Komisija za preprečevanje korupcije izvaja svoje pristojnosti v skladu z zakonodajo, kar seveda spoštujem in bom z njimi korektno sodeloval. Želim, da se vse okoliščine in vsa dejstva čim prej razjasnijo in da pridemo do konca te zgodbe," je za STA povedal minister.

Poleg ministra bo KPK med drugim preiskovala še nekdanjega državnega sekretarja Aleša Cantaruttija, nekdanjega uslužbenca Zavoda RS za blagovne rezerve Ivana Galeta, v. d. direktorja omenjenega zavoda Tomija Rumpfa in nekdanjega direktorja zavoda Antona Zakrajška, prav tako bo preiskovala uslužbenca zavoda Alojzija Černeta in Marka Naraločnika ter uslužbenko ministrstva za gospodarstvo Andrejo Potočnik.

Preiskovali bodo tudi murskosoboški Medicop

Sume kršitev – vsi postopki so bili uvedeni zaradi suma kršitve integritete uradne osebe – je Komisija zaznala v osmih poslih z naslednjimi izbranimi ponudniki: Public Digital Infrastructure, družba za digitalno infrastrukturo d. o. o., Hmezad – TMT transport, mehanizacija, trgovina, d. o. o., Gorenje gospodinjski aparati, d. o. o., genEplanet diagnostika, d. o. o., Cross Continental, gradbeništvo, d. o. o., Dobnik Trade trgovina in storitve, d. o. o., Tehno-Mag, d. o. o. ter Medicop – specialna oprema, d. o. o.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2020 ob 15:23 gost

      Smejalni plin?????????????????? Je že rešeno???????????????????'

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.12.2020 ob 16:48 SRAMOTA KPK gost

      KDAJ SO KAJ ISKALI PRI LEVIČARJIH, IN RDEČIH KOMUNISTIH, KI SO KRADLI 30 LET ???? Napišite mi eno ime, saj ne bo težko a ne ! BRAVO PRAVNA DRŽAVA.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2020 ob 18:24 Riley Ferrari gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2020 ob 18:25 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2020 ob 18:27 gost gost

      Ja ti zadnji pa oni ob 16.48, njihova ovca. Vsi so pokvarjeni. izgon za vse večne čase, skupaj z največjin pokvarjencon puklastin janošon. Bednin nazadnjakon desničarskin se maje stolec, pa je panika. Maje se pa po vsen sveti, na čelu z Ameriko, pa prav je tak.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.12.2020 ob 18:29 gost pet gost

      Ti n ekši bedni Harry SI B UDALO. Sran te bilo pisariti bedarij, če sploh obstojaš?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.12.2020 ob 18:53 gost

      POGREBNIŠTVA preizkujte!!!!!!!!!! Oni obračajo mastne pare! Pa župniki in kaplani si polnijo malhe! tole so obiralci življenskih sadov!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.12.2020 ob 11:40 Kam so odtujili denar gost

      24ur com/novice/slovenija/ljubljanski-ukc-v-10-mesecih-s-15-milijonsko-izgubo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.