https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: V Pomurju se razmere še vedno slabšajo

17.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Vlada podaljšala epidemijo

Vlada RS je z Odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije epidemijo podaljšala še za 30 dni. Odlok začne veljati jutri, v petek, 18. decembra 2020.

Okužbe se znižujejo že peti dan zapored

Včeraj je bilo opravljenih 6.350 testiranj, potrjenih je bilo 1.642 novih okužb. Delež pozitivnih testov je 26,6%. Včeraj je bilo potrjenih 207 manj okužb kot prejšnjo sredo, primerjalno glede na prejšnji teden se število novo odkritih okužb znižuje že peti dan zapored, je povedal Jelko Kacin.

 

 

Podatki kažejo, da so ukrepi učinkoviti in da v primeru, ko se vsi držimo ukrepov, epidemijo res lahko bolj omejimo in na daljši rok tudi premagamo. Vnovičen poziv vsem k upoštevanju samozaščitnih ukrepov, dodaja Kacin.

 

 

 Kacin: V Pomurju so razmere v tem trenutku relativno slabe

"V Pomurju se zadeve še vedno slabšajo, razmere so v tem trenutku relativno slabe." V Pomurju je 1703 okužb glede na 14-dnevno incidenco potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev. "To je še vedno manj kot 2000, kolikor je že nekoč imela Gorenjska. Gorenjska je zdaj na 736, najboljša regija pa je v tem trenutku Obalno-kraška, ki je ponovno uspešno zdrsnila pod mejnik 700 in ima 661,4. Srednja vrednost za Slovenijo znaša 990 okužb, kar je vsekakor bolje, saj smo še kak dan nazaj imeli incidenco več kot 1000," dodaja Kacin.

Razmere pa se glede 7-dnevnega števila potrjenih primerov najbolj slabšajo v JV Sloveniji. Takoj za njimi sledi Posavska, potem pa Savinjska. Trenutno najslabša Pomurska je v zadnjem tednu na četrtem mestu. V tem trenutku kot najboljša na dolgi rok kaže Goriška, Osrednjeslovenska pa je na drugem mestu.

Sprejemov v bolnišnice je bilo včeraj 123. Iz bolnišnic je bilo odpuščenih 116 pacientov. Včeraj je bolnišnično oskrbo potrebovalo 1229 pacientov, kar je 22 manj kot v torek. Intenzivno nego pa je potrebovalo 208 pacientov, 3 manj. Umrlo je 43 oseb.

"V domovih za starejše je bilo na novo ozdravljenih 195 stanovalcev in 40 zaposlenih.  Novo okuženih je 68, aktivno okuženih pa 2.087 stanovalcev. Novo okuženih je 37, aktivno okuženih pa 939 zaposlenih," dodaja Kacin.

Vlada podaljšala subvencioniranje skrajšanega delovnega časa

Z namenom ohranitve delovnih mest je vlada podaljšala ukrep subvencioniranja polnega skrajšanega delovnega časa do konca junija 2021. "Ukrep je nujen, saj bi se drugače povečalo število brezposelnih oseb," dodaja minister Janez Cigler Kralj.

 

 

Dejal je tudi, da ukrepe vseskozi prilagajajo ranljivim skupinam. "V PKP6 smo zagotovili avtomatično podaljšanje pravic, ki iztečejo v času epidemije. Upravičenci do denarne socialne pomoči bodo le to prejeli že 18. decembra, varstveni dodatek pa 30. decembra." Na ministrstvu se zavedajo tudi stisk, ki jih varovanci v domovih za starejše čutijo zaradi pomanjkanja stikov s svojci.

Vlada bo danes odločala o več pomembnih zadevah, predvsem v povezavi z ukrepi v času praznikov. Informacije naj bi bile znane popoldan. "Imam zelo močan občutek, da vam bom na popoldanski konferenci lahko povedal kaj več in kaj lepega," je dejal Kacin.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2020 ob 12:05 Pomurec gost

      Kako je lahko v Pomurju podatek 1700, če je zadnje dni dosti manj okužb ??? Še v nedeljo je bilo 1350.

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2020 ob 12:11 šilček gost

      Seveda da so slabše,če pa vi žabari in politična smetana hodite v prekmurje žurat,v vikendih in podobni vi ste prinesli virus v prekmurje no itak gripa je pač gripa neglede kakšna je ampak vi delate z muhe slona.

      27 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2020 ob 12:34 gost

      Gdo se pa zbira po zidanica v Pomurju Lj, Kr, Ko, Go, Nm, itd,. Nej ga srati da smo mij tisti keri smo okuženi. Potem še pridejo vsi SDS buziji v zidanice vlakec vozit. Zdaj so se začele zabave za konec delavne ga oziroma nedela leta iz vse Slovenije v Prekmurju. Kajti vsi imajo začasno bivališče.Tukaj pa je še pol delavcev iz hrvacke Lek, Ilirija, eletro material, varis,itd. Ker naši delavci keri so na borzi v tej fabrikaj niso dobrodošli ker ni provizij za podjetja če se naši ljudje zaposlijo. Zato so hrvačeki bolj dobrodošli. Njih pa nihče ne kontrorila če so okuženi. Namrč Varaždin in Čakovec imata v hrvačkoj najslabšo sliko.

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.12.2020 ob 12:56 963 gost

      Pri Flegarjevi pa več ne moreš komentirati. Imate zelo različna merila dragi urednik. A to, da se je pridružila Janši je sramota? Saj je res.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.12.2020 ob 15:05 gost gost

      Ka se zdaj čudite, ka je telko okužb prinas? Kda bi pa trbelo zapreti meje z Avstrijo, pa hrvatijo, pa nika. V rit ste lazili, beda vladna. Zdaj so pa vsi drugi krivi, samo vi pokvarjenci nej. Znamo, kak se dela v Avstriji. Delaj ,dokler ne crkneš, pa če glih maš virus. Odišli te iz poilitike, kar je skrajni čas, pa vse pistili. To, je vaša taktika, nika krivi, pokvarjenci in ovce jajojove.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.12.2020 ob 15:45 kacinček pijandura gost

      sploh ne ve, kje je Prekmurje, enkrat je celo Lendavo zamenjal za Lenti, samo to se ne spomni, ka je ob obisku lendavske občine bil tak pijan, da je namesto gradu videl đamijo. In imel se je za poslanca LDS, proklet ničvrednež. Še takratni vodilni v občini Lendavi so se čudili, da človek zamenja Prekmurje z Madžarsko. In ta pijandura nas ustrahuje leta 2020?????????????????????

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.12.2020 ob 1:17 Nemanja Milovič gost

      Banda prekleta za vse večne čase - črna domobranska. Hvala bogu, da je Kahel spregledal in vas je nabil v šupak.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.12.2020 ob 4:54 Miran gost

      Ja tu se zdaj kole na veliko ka nega muh

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.12.2020 ob 13:49 jj gost

      pa ka on na Cocacole dela testse

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.