https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Verski obredi ponovno dovoljeni, a veljajo stroge omejitve

17.12.2020  

Vlada s soboto odpravlja prepoved izvajanja verski obredov, a bodo še naprej veljale stroge omejitve. 

"Verske skupnosti morajo pri svojih obredih zagotoviti:

– minimalni možni stik med člani,
– redno prezračevati verske objekte, v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda,
– obvezno nošenje zaščitnih mask,
– razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz verskih objektov.

Število oseb se omeji na 30 m2 na posameznega udeleženca oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, ki lahko sedijo skupaj. Osebe morajo ohranjati razdaljo 1.5 m, razen če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva."

Foto: Pixabay

Vlada je 13. novembra z odlokom prepovedala zbiranje ljudi ter izvajanje verskih obredov. Pred tednom dni pa je predsednik Slovenske škofovske konference in ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore v imenu vseh škofov in vernikov premierju Janezu Janši poslal pismo, v katerem je izrazil pričakovanja, da bo vlada odlok o prepovedi izvajanja verskih obredov odpravila.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2020 ob 15:26 ...... gost

      sedi nas 4 člani družine drug ob drugem brez razdalje, naokoli nas v premeru 5,5 metra ne sme biti nikogar, torej v "stolicah" v M. Soboti, Lendavi, Turnišču, Polani lahko sedi največ 5 družin na eni strani ladje, pa nekaj pod korom in nekaj zunaj na prostem. Tako, da ponovno prihaja do razslojevanja državljanov, sedaj že tudi na verski ravni. Kje v pizdi materini živimo v tem sistemu, ko vsak, ki ima 2 minuri časa postai svoj odlok. Tak, da "crkvenjaki" hitro rezervirat mesto, da bo lahko Zore imel mašo, samo ne polnočke, ker mu je Đanči s Hujsekun pritlikavim "mrdnu" policijsko uro. Malo morgen se boste po 9 uri sprekhajali okoli cerkva, med vojnami in drugimi nevšečnostmi je to bilo mogoče, tudi skril si se lahko v cerkev, danes pod vodstvom El grande Đanči Janša strokovno Ivan Grozni - PRINC TEME to ni možno.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2020 ob 16:51 M M gost

        Tij pa si človek z veliko začetnico koliko dobrih reči iz svoje bogate kulturne plemenite duše si iztisnil na plan da si res zaslužiš vse pohvale iz ......samo znaj da se vse povrne z tako mero z kako si dajal revež

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2020 ob 15:42 Adijo pamet gost

      Evo pa se bo najbolj ogrožen del populacije lahko družil!!! Cerkev in duhovščina pa naj moli za njih... Ok, vsaj nekaj pozitivnega je v tem. Finančni priliv duhovnikom je zagotovljen, tako da ne bodo rabili "univerzalnega temeljnega dohodka"

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2020 ob 15:43 Adijo pamet gost

      Evo pa se bo najbolj ogrožen del populacije lahko družil!!! Cerkev in duhovščina pa naj moli za njih... Ok, vsaj nekaj pozitivnega je v tem. Finančni priliv duhovnikom je zagotovljen, tako da ne bodo rabili "univerzalnega temeljnega dohodka"

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.12.2020 ob 15:50 gost

      Jaz mislim da so otroci bolj potrebni vrnitve med klopi kot verniki tračkat pred cerkev. Kajti oni potrebujejo znanje Nej pa štiri babe pred cirkvijo trač ali pa galerije in brez ene jebi ustanove.

      23 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.12.2020 ob 5:25 Čergoli gost

      Vse je dovoljeno tudi, da se bo debeli med mašo ukozil v gate.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.12.2020 ob 12:32 Istvan gost

      Mursko-soboški škof se je pravilno odločil da maš ne bo.Danes mladih več v cerkvah ni,razen otroci,kateri OBVEZNO morajo k maši ,naše babice pa vedo da tudi Bog je poslal Corona 19 v cerkva.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.