https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Potrjenih skoraj 900 okužb manj kot pretekli teden

18.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

"Včeraj je bilo ob opravljenih 5.862 testiranjih potrjenih 1.512 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 25,79 %. Primerjalno glede na prejšnji teden se število novo odkritih okužb znižuje že 6 dan zapored. Včeraj potrjena 301 okužba manj kot prejšnji četrtek.

Od sobote je bilo tako potrjenih skoraj 900 manj okužb kot v enakem obdobju pretekli teden. Gre za spodbuden trend, ki kaže na to, kako zelo pomembno je, da se držimo samozaščitnih in ostalih ukrepov v veljavi," pove Maja Bratuša.

"Preliminarni podatki do 9.00 ure za Domove starejših občanov. Na novo ozdravljenih 116 stanovalcev in 50 zaposlenih. Na novo okuženih je:

- 76 stanovalcev (aktivno okuženih 2.024);
- 39 zaposlenih (aktivno okuženih 899).

Včeraj je bilo na terenu tudi 16520 pripadnikov civilne zaščite in še 360 članov različnih humanitarnih organizacij," pove Bratuševa.

Opravili 2.303 nadzorov

Inšpekcijski organi so ob izvajanju nadzora nad obvladovanjem COVID-19 od 7. do 13. decembra opravili 2.303 nadzorov. Izrečenih je bilo 35 prekrškovnih sankcij, 265 opozoril po Zakonu o prekrških ter 100 upravnih ukrepov.

"V prihodnjih dneh bodo inšpektorji prisotni tudi na smučiščih.

V prazničnih dneh se bo večina želela srečati vsaj z družinskimi člani, ki ne živijo z nami na istem naslovu. Katera srečanja so za nas resnično pomembna, presodimo sami, vendar bodimo pri tem razumni in poskrbimo za varno druženje brez posledic," pove Potza.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.