https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pomagalo se bo socialno šibkim, zdravstvu, turizmu, prevoznikom, socialnim in zdravstvenim delavcem

19.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za finance mag. Andrej Šircelj in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Vlada je na Brdu obravnavala in pripravlja predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7). Vlada je predlog sedmega protikoronskega zakona poslala v DZ.

S predlaganimi zakonskimi ukrepi se bo med drugim pomagalo socialno šibkim, zdravstvu, turizmu, prevoznikom, socialnim in zdravstvenim delavcem.

Od ponedeljka med statističnimi regijami z manj ostrimi protikoronskimi omejitvami tudi primorsko-notranjska.

Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v znesku do 510 evrov, bodo prejeli solidarnostni dodatek 300 evrov. Upokojenci s pokojnino do 612 evrov 230 evrov in s pokojnino do 714 evrov solidarnostni dodatek v višini 130 evrov.

"S PKP7 zagotavljamo enkratni solidarnostni dodatek 50 evrov za vsakega otroka, do 5. dohodkovnega razreda za mesec november 2020. Dodatek bo izplačan do 31. januarja 2021," pove Šircelj. 

Starši, ki imajo 3 otroke, bodo dobili poseben dodatek v višini 100 evrov. Starši s 4 ali več otroki pa  200 evrov.

Solidarnostni dodatek

"Upravičenci do enkratnega solidarnostnega dodatka 150 evrov so nosilci in člani kmetije starejši od 65 let, ki niso hkrati prejeli solidarnostnega dodatka za upokojence in katerih obdavčljivi dohodki za 2019 niso presegli 591,20 evrov na mesec. 

Uvajamo izreden ukrep ob rojstvu otroka. Pomoči v višini 500 evrov bodo deležni starši za otroka s stalnim prebivališčem v Sloveniji, 1000 evrov za dvojčka, rojenih od dne uveljavitve tega zakona do eno leto po koncu epidemije," pove Šircelj.

Verski uslužbenci bodo dobili 700 evrov temeljnega dohodka in plačane prispevke.

Do dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije so upravičeni javni uslužbenci v zdravstvu in socialnem varstvu, in sicer v višini 30% urne postavke njihove osnovne plače.

Tisti, ki delajo v posebno rizičnih pogojih, kot tudi tisti, ki delajo v okviru javnih del, se bo urna postavka povečala za 65%.

Sredstva za izvedbo množičnega testiranja COVID19 se bodo zagotovila iz proračuna RS oziroma sredstev EU.

Sedmi protikorona paket med drugim prinaša:

  • solidarnostni dodatek za upokojence (za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 EUR, bo dodatek znašal 300 EUR, za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini med 510,01 in 612 EUR, bo dodatek znašal 230 EUR, ter za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini med 612,01 in 714 EUR, bo dodatek znašal 130 EUR),
  • enkratni solidarnostni dodatek za otroke (za 1. do 5. dohodninski razred bo dodatek znašal 50 EUR na otroka),
  • enkratni solidarnostni dodatek za študente v višini 150 EUR,
  • izredno pomoč ob rojstvu otroka v višini 500 EUR,
  • dodatek za velike družine s tremi otroki 100 EUR, za družine s štirimi ali več otroki pa bo dodatek znašal 200 EUR,
  • zaposleni, ki imajo plačo do višine dveh minimalnih plač, dobijo 200 EUR dodatka,
  • pomoč in zagotovitev sredstev za nakup antigenskih hitrih testov na virus SARS-CoV-2,
  • sredstva za garancije za bančne kredite,
  • nadomestilo stroškov za izvajalce prevozov (šolski, železniški, avtobusni, občasni prevozi itd.), itd.

* Vir naslovne fotografije FB Vlada RS 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2020 ob 15:45 gost

      Ka trbej penzioneron kaki dodatek. Eni nimajo en dan delavne dobe živijo mama hotel kao neki invalidi samo prevozijo tudi vtem turobnem vremenom po 50 km. Imajo pa pokojnine zdaj dodatke pa najbolj modruvlajo. Da su pa gostilne odprte su pa glavni. So pa ljudje kateri imajo 30 ali več lejt delavne dobe ne dobijo Nej penzije Nej dodatkov koronskij. Glavno ka su delali za ti keri nemaju en din delavne dobe eli pa pit lejt zdaj su pa najbolje pametni bedaki.

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2020 ob 15:59 gost

      To ni nič drugega kot razmetavanje denarja " našim ", da nas bodo ponovno volili na naslednjih volitvah. Vračali ogromna posojila v deset milijardah evrov bomo pa tisti, ki nismo dobili niti evra. Upokojenci s petnajst ali dvajset let delovne dobe, kmečki upokojenci, privatniki, ki so v pokojninsko in invalidsko blagajno vplačali najmanj, bodo letos že dvakrat dobili denar. Mi, ki smo v to blagajno v 40 - tih letih vplačali dvakrat, trikrat ali večkrat od njih, ne bomo dobili niti evra. Mladi študentje, ki jim je ta vlada vzela delo in jih nagnala iz študentskih domov, ne bodo dobili ničesar. Delavec, ki dela v težkih pogojih, ne bo dobil ničesar. Celo predlagali so zamrznitev minimalne plače, čeprav se po dosedanjih zakonih vsako leto mora dvigniti. Koji kurac nekateri upokojenci rabijo denar, drugi pa ne rabimo. To je kupovanje glasov za volitve s sposojenim denarjem. Zakaj je duhovnikom in verskim uslužbencem potrebno plačevati vse prispevke in mesečno dajati 700 evrov, če sta po Ustavi država in cerkev ločeni? Za Janšo in njegove nastavljence ustava ne velja??? Cerkev ima v lasti 12 % slovenske zemlje z jezeri, gozdovi, stavbami in zgradbami vred, za katere ne plačuje davkov. Naj si denar tam vzame. Veliko je tu izigranih skupin in ljudi, ki ne bodo dobili ničesar, nekateri pa večkrat. Za 70 milijonov evrov, ki jih je v prvi rundi Janša razmetal med nekatere upokojence - DA NE BOSTE DESNI LAGALI IN TROBILI, DA SMO DENAR DOBILI VSI UPOKOJENCI !!!!!! - bi lahko zgradili najmodernejšo veliko bolnišnico za kovid bolnike, ki bi jo pozneje uporabili za druge bolnike. V Srbiji, ki jo imate desnuharji za najbolj zaostalo, so zgradili letos nove bolnišnice. NEPRAVIČNO RAZDELJENIH STOTINE IN STOTINE MILIJONOV EVROV, KI JIH BOMO VRAČALI PREMOŽNI, NAŠI OTROCI IN VNUKI.

      27 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 19:41 Seveda , gost

        če ne bi tvoja rdeča opcija zgradila TEŠA bi lahko zgradili 25 bolnišnic , taka ne seri bedaček , pa zadnja izgubljena tožba za 430 milj.Eur proti hrvaški , spet tvoja opevana opcija , rejdan si idiot.

        3 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 9:14 gost

        Prvi z gradnjo TEŠ 6 so začeli v SDS, prvi podpis na pogodbah je Janšev. Potem so složno nadaljevali SDS + SD. Direktorji so bili večinoma z desnega pola. Golobiča, ki j bil močno proti tej investiciji, so složno oboji hitro odstranili iz politike. Z nenormalno obrazložitvijo, da je pozabil prijaviti neki neznaten prihodek. Danes minister da pismeno in red kamerami nepreklicno odstopno izjavo, pa je še dalje minister. Desničarji ne lažite in ne obračajte zgodovine. Poglejte še kaj drugega kot lažnive Janševo Orbanove medije. Isti kurac je z drugim tirom. Zakaj bo Slovenija delala dragi več kot milijardni drugi tir, če so oz. bodo Slovenske železnice v tuji lasti. Verjetno za nekaj časa tudi Luka Koper. S svojim komentarjem pač dokazuješ, da si Janšev vernik z nedokončano osnovno šolo. In od takšnih ljudi nimaš kaj dobrega in pametnega pričakovati.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2020 ob 16:05 gost

      BANDA JANŠEVA NA VELIKO RAZMETAVA DENAR, KI GA BOMO MORALI TISTI, KI NE DOBIMO NIČESAR, NAJBOLJ VRAČATI. IN NAŠI ZANAMCI.

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2020 ob 16:23 Pišta gost

      Če je kdo premožen ne rabi dobiti pomoči, zakaj ste nekateri tako sovražno nastrojeni. Da nebo pomote , tudi jaz ne dobim,sem ravno na meji pa nisem tako proti tistim, ki ga dobijo. Tudi moji znanci in prijatelji ne dobijo, pa ni panike. Enim ni nikoli prav, vedno je bilo tako. Pa srečno, vlada jj dela dobro.

      8 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 16:46 gost

        Pišta, ti si totalni primitivec. Ravno Janša, Šircelj in ostali desnuharji so v parlamentu in izven njega vedno vpili VSAKEMU PO VPLAČANEM. Če sem jaz v pokojninsko blagajno vplačal štirikrat več od nekoga in ta dobi dvakrat po 300 evrov, ki jih bomo morali jaz in moji nasledniki vračati, on jih pa ne bo, je zame to krivično, nepošteno, mimo Ustave. Jaz od svoje pokojnine, ki sem si jo zaslužil z velikimi vplačili v pokojninsko in invalidsko blagajno, plačujem dohodnino, o ne. Da ne omenjam verskih uslužbencev. Mimo Ustave, mimo pameti in mimo poštenosti. Kako dela vlada Janeza Janše dobro, se vidi po številu umlih vsak dan in po ogromni zadolžitvi države v devetih mesecih. Naštej mi vsaj en pameten razlog zakaj NEKATERI UPOKOJENCI - TISTI, KI SO NAJMANJ VPLAČALI V POKOJNINSKO BLAGAJNO - rabijo dvakratni dodatek, ostali pa ne, če je a vse zaprto, nimajo možnosti kam iti na dopust, ................... in zapraviti. SAMO PODKUPOVANJE ZA VOLILNE GLASOVE in nič več.

        20 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 11:41 Ilus gost

        Jaz sem pa v levici, katera zagovarja socijalno državo. g. Pišta popolnoma se strinjam z vami kaj pišete, saj jaz moja družina in ožji sorodniki nismo od Corona paketov nič dobili, pa mi ni žal, razen ukrepov, katere smo popolnoma upoštevali in jih še naprej upoštevamo. Nikakor se pa nemorem strinjati z.....gostom......,kateri ima po njegovi pisavi..... dosti pod palcem, mogoče preveč (PREMOŽNI).....pa je proti socialno šibkim upokojencem, če jim je vlada namenila solidarnostni dodatek. PREMOŽNI...gost...ima, bi pa še več in več. Tako so delali v Yugoslaviji komunisti, ko so procentualno dvigovali plače,.. regrese, dobičke, vse na višino plače,... nakar smo čez leta prišli na razmerja plač vse od 1 : 50. In takšno vodenje, je pripeljalo do finančnega zloma bivše države.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2020 ob 16:51 gost

      Nej je narobe če se da tistim keri res nimajo ampak to je glij problem ker tisti ne dobijo.. Dobijo pa tisti ker niso amaništa ali pa zelo malo naredili za to našo Slovenijo. To je problem štekaš.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 17:12 gost

        Ti bom dal primer bogatega privatnika, ki je v pokojninsko in invalidsko blagajno vplačeval minimalne prispevke, denar, ki mu je ostal pa je dal žep. Zaradi tega ima nizko pokojnino, ima pa ogromno denarja nekje. Za nagrado, ker državi ni dal veliko, ga ta država nagradi z dvakratnim izplačilom po 300 evrov. Enako na tisoče kmetov. Jaz te možnosti ( in vsi delavci ) nisem imel, ker mi je bil od plače ( v nasprotju s privatnikom in kmetom ) odtegnjen vsak cent na višino plače. V pokojninsko blagajno sem vplačal nekajkrat več on njiju, od pokojnine plačujem dohodnino, kar onadva ne, imata denar v " nogavici " in država ju nagradi z denarjem, katerega bom moral vraćati tudi jaz, ki ničesar nisem dobil. IN POTEM BO JANŠA V PARLAMENTU IN DRUGOD LAGAL, DA SMO ČISTO VSI DOBILI. Njegove ovce bodo pa trajbale tisto norost: vrnite denar, ki vam ga je Janša dal. MENI JANŠA NI DAL NITI ENEGA EVRA NE SVOJEGA NE PRORAČUNSKEGA DENARJA. IN ŠE MARSIKOMU.

        18 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2020 ob 18:13 Pišta gost

      Razumen jezo nekaterih, tudi jaz sem bil včasih jezen, ko nisem dobil otroških, malenkost je presegalo. Sosed velik kmet, žena zaposlena mu je plačevala zdravstveno, njegov prihodek se je lepo množil. Srednja šola , faks in to trije, njegovi so bili spet na boljšem. Oba z ženo sva ostala brez službe, znajdi se. Vsako delo je bilo dobro, pa so se razmere uredile. Oba sva upokojena, ni se za pritoževati. Tudi sedaj nimava ugodnosti pa gre, samo da bo zdravje. Od nikogar ne pričakujem nič. Vsakemu želim dobro. Tisti, ki so včasih imeli veliko, sedaj nimajo. Priznam, da ni vse na svetu prav in da se dogajajo krivice. Vedno so se, bodimo tudi malo zadovoljni, strpni in se imejmo radi. lp

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.12.2020 ob 18:15 Beny gost

      Če cerkvi pripada župnikom zakaj nebi pripadalo tistim ki dobivajo socialno pomoc edino njih je ven spusto se vidi Janša in Jelinčič proti sociale

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.12.2020 ob 18:27 gost

      Pišta, zopet mimo mlatiš. Otroški dodatki so nekaj čisto drugega kot to zadolževanje države in nespametno razmetavanje države. Otroški dodatki so v veliki večini držav obvezni in se plačujejo iz državnega proračuna. Za to nespametno in nepotrebno razmetavanje denarja pa Janša na velko zadolžuje državo. NEHAJ ZAGOVARJATI SVOJEGA PASTIRJA. Ravno ta Janez Janša je s svojo vlado leta 2012 z zakonom ZUJFom vzel nam veliko upokojencem dodatek za rekreacijo, na deset tisočem študentom štipendije, nekaterim protiustavno cele pokojnine ( Ustavno sodišče jih je pozneje vrnilo, a v tem času je marsikateri upokojenec umrl brez svoje zaslužene pokojnine ), ......................... V Sloveniji ni bolj pokvarjenega človeka od Janeza Janše, a ima svoje vernike, ki ga podpirate. Na koncu boš še rekel, da je pravilno, da država plačuje verske uslužbence, čeprav ima Vatikanska cerkev ogromno premoženje, ne plačuje davkov kot ostali, in je po Ustavi ločena od države.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.12.2020 ob 18:59 Delavec gost

      Če nebi imeli velikih afer Tes6 in podobnih zadev,ki niso nikoli dobili epiloga,bi v tej državi lahko vsi lepo živeli.Je kdo za velike kraje v tej državi odgovarjal?

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 23:30 gost

        pozabil si orožje, patrijo, lastninjenje in prodajo podjetij in še kup nečednosti in lopovščin

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 9:21 gost

        Glej čudo, v vseh teh velikih aferah je bil zraven veliki, neomadeževani, večno nedolžen ( tudi takrat, ko ga obsodijo sodišča na vse stopnjah, reši ga pa stari Petrič, ki je sedaj za nagrado svetovalec predsednika države kljub svojim 84. letom, njemu ni potrebno v penzijo ), najpametnejši, nasposobnejši, nepogrešljivi, večni kaplar, ki želi postati maršal, a so to samo njegove neuresničljive sanje.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 9:26 gost

        Glavna pri TEŠ 6 sta bila Pahor in Janša. Kje sta danes vsi vemo. Morala bi pa oba biti v zaporu. Pa Lahovnik, Rotnik in kakšen poslanec SD in SDS tudi.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.12.2020 ob 19:32 Beny gost

      Cerkve črpajo iz Vatikana pa od ljudi ka pa župnik to kosta ka tam haljo gor drži ma dajte socialni šibki in keri dobivajo socialno pomoč pa nedo dobili to Nej pravično

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.12.2020 ob 19:33 Ha , ha , ha , gost

      Ja levnuharji provincialni zahojeni , le prečitajte si PKP- 7 , pa tudi ostale , kaj so vam pa vaše komunjare dale , kaj je v vseh teh letih naredil za upokojence model ,ki kao kandidira za mandatarja , samo štenkate lenuhi in socialci.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 20:15 gost

        Kaj je pa puklasti čelavi kaplar naredil za upokojence?????????? Leta 2012 jim je vzel dodatek za rekreacijo, z zakonom ZPIZ - 2 je novim upokojencem po 1.1.2013 za 40 let določil mizerno pokojnino v višini 57 % plače. Jaz sem se upokojil dve leti prej po Ropovem zakonu in imam pokojnino v višini 79 % plače. CUCEK JANŠEV, če ničesar ne veš, je bolje, da ne pišeš na portalu.

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 12:17 ilus gost

        gost- vemo ćigavo trobilo si. Vkolikor že omenjaš ZPIZ-2 bi bilo dobro omeniti tudi, da so takratne vse parlamentarne stranke (leve - desne) tudi podpisnice tega zakona. Vendar po gospodarski krizi (recesiji), bi leve politične stranke (vlada) morale ZPIZ-2 ukinit in zakon vrniti v prvotno stanje. Zakaj pa to niso storili,....bi dobro bilo povprašati Kaahhlaa.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.12.2020 ob 20:17 Mali gost

      Mogoče sem spregledal da bi starši otrok opravičeni 200 eur dodatka ker so doma pri otrocih pod prisilo ker so šole zaprte in nimajo vsi babic v domači občini poleg tega pa Kusteceva teh problemov nima, sami idioti v tej vladi, mogoče bo pa Pkp 8 to zajel

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.12.2020 ob 21:07 Ha , ha , ha , gost

      Tij zgoraj sploh nimaš penzije , tak bolj sociala , saj se pa te poznamo , non stop se lažeš in nakladaš o penziji , nimaš pa minute delovne dobe , piss off bi rekli Angleži.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.12.2020 ob 0:25 VRNITE DENAR ! gost

      Nobeden levičar in kominist še ni vrnil pejneze nazaj, ki ste jih dobili letos od Janše, ki ga tak serete, PEJNEZI VAM NE SMRDIJO HA??? Ajde da vidim kateri bo prvi v Sloveniji, da ga javno objavimo, VRNITE DENAR V DOBRODELNE NAMENE, AJDE DA VIDIM JUNAKA. Dvoličneži FUJ.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 9:40 gost

        Evo ga. Že je tu tisti nespametnež, ki nima svoje glave za misliti, temveč v neskončnost ponavlja tisto, kar je nekje v Janševih medijih videl in prebral. Človek, Janša ni nikomur delil svojega denarja pač pa davkoplačevalskega, katerega bomo morali vračati tudi tisti, ki nismo ničesar dobili. VELIKO LJUDI NI DOBILO NITI ENEGA EVRA, pa naj Janša laže v parlamentu tri dni, če hoče, da smo čisto vsi dobili. VELIKO UPOKOJENCEV ( z mano vred ) NI DOBILO NIČESAR, zato bi od novinarjev bilo pošteno, da zapišejo, da je del upokojencev nekaj dobil, ne pa, da pišejo, da so UPOKOJENCI DOBILI, kar je očitna laž. Še precej ljudi bi se našlo, ki bi zaradi izgube dela in še kaj, še kako potrebovali denar, a ga niso dobili. Vsekakor bolj kot vatikanski bogati župniki, škofi in drugi cerkveni uradniki. Pa še v Ustavi piše, da sta država in cerkev ločeni. Pač Janšev vernik z nedokončano osnovno šolo. Se nimaš kaj čuditi.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.12.2020 ob 8:58 gost

      Zakaj bi negdo vračal denar saj pa to ni denar Janeza groznuga,,, grinča,,, ampak davkoplačevalski denar vseh Slovencev. Štekaš bedak segreti.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.12.2020 ob 9:06 kilopnja gost

      Debeli, še vedno niste zrušili koalicije ? Nagnali ste Pivčevo da bi Kahla ustoličili, širiti svoj antijanša fanatizem po družbenih omrežjih, medije imate v rokah, največje kapitaliste v državi, belega pigmejca z Murgel...pa nič z vas, pa bedni ste u božju mater Debeli, nesposobni na kvadrat, vi ki kot pravite, nesposobnega, Janšo nemrete spraviti s položaja ? Kaj pa če bi mogoče znova s Patrio probali ?? Samo pravim, to je bila prava zgodbica..mogoče bi srpski fačuk Makarovićeva kaj spesnila ?

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.12.2020 ob 9:27 sobočanec gost

      VIDITE da se po teh profilih vedno in najbolj buni LEVA NEOTESANA BANDA!!! To so pizde ,ki jih seveda resnica močno boli in bo BANDO bolela še dolgo saj pa taki primitivci ne morejo priti na položaj ki so ga tako hvalospevno zapustili!!!! Serjejo sami sebi na glavo in v neotesan GOBEC!!!! Z delom ste pokazali kam spadate kreteni!!!!!!!!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.12.2020 ob 9:35 Največji delavnici socialna podpora gost

      Kaj janči na nas si pozabo saj pa največ prispevali v državno blagajno mi moremo imeti podporo 600€ saj p v našem lepem predmestju m sobote največ delavcev je

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.12.2020 ob 11:57 gost

      Sramota.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      20.12.2020 ob 12:49 AAAAAAAAAAA gost

      Naj se razmi ge san proti ten dodatkon apsolutno, pejneze bi trbelo ponucati za gospodarstvo nej pa za bombončke. Ta vlada je najslabša ka je mogouče meti. Poven pa še tou neje pa pravica ka man ge 555 Eur pokojnine, tisti keri so pa šli pred lejtami v penzijo pa majo po izračuni 632 z isto pokojninsko osnovo kak man ge. tou pa se lejkop zahvalimo Janši pa Rjavci keriva ne bi volo pa či mi pištolo na čelo denejo.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 13:33 gost

        Ne pozabi na malega debelega plešastega cerkvenega poslanca Jožefa Horvata. Tudi on je bil za ZPIZ - 2, po katerem je novim upokojencem po 1.1.2013 ( spisala sta ga pa Vizjak in Janša ) pripadala za 40 let dela sramotno nizka pokojnina v višini 57 % plače. SRAMOTA OD LJUDI. Še tistim desnim ovcam zapišem, da so ljudje v JUGOSLAVIJI imeli pokojnino v višini 85 % plače.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 14:40 gost gost

        gost- pozabil si omenit, da v JUGOSLAVIJI pa tudi pozneje v SLOVENIJI na borčevske penzije, ki so bile in še vedno

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 16:01 gost

        Mi debatiramo o pokojninah iz delovnega razmerja in invalidskih pokojninah. Borčevske pokojnine so bile v vsaki državi in nimajo veze s to debato.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      20.12.2020 ob 15:03 gost

      TUKAJ SE OGLAŠATE SAMI ___DEBILI NEMARNEŽI KRETENI in še bi lahko našteval. Pojma nimate o čem govorite ker ste norci !!!! Bolani izpadi pa kažejo vašo izobraženost in kulturo! Nemogoče da obstaja tako primitiven narod. OGABA

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      20.12.2020 ob 18:04 gost gost

      Kda de kaplar vrno vse nakradeno, te mo ges tuj dal nazaj, če mi kaj da. Samo on ne davle svoje. Oni, ka se je pa podpiso sobočanec, nej je za vervati ,ka v našen mesti živijo takša zarukana budala brez mozga. Sicer pa samo takše lejko kaplar zavaja.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      20.12.2020 ob 20:10 ana gost

      Najprej dokaži, potem obsojaj. Svoje predstanike, je kolturno in fajn, da jih spoštujemo, mar ne......s tem pokažemo svojo kulturo. Vsak se naj najprej pogleda v ogledalo ali je res tak OK, da se dela z drugih norca. Se malo zamislite nekateri..... Želim vam obilo Božjega blagoslova in naj vas sreča PAMET. Nimam nič proti komentiranju, ampak obstaja nek nivo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.