https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V torek začetek poskusnega množičnega testiranja v Sloveniji

20.12.2020  

Ministrstvo za zdravje je začetek poskusnega množičnega testiranja na novi koronavirus s ponedeljka zamaknilo na torek. Na ministrstvu še potekajo določena strokovna usklajevanja, med drugim tudi o dodatnih lokacijah poskusnega testiranja, poroča STA.


Po napovedi bi morali poskusno množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom v ponedeljek začeti v Ljubljani na Kongresnem trgu, a se je zdaj to prestavilo na torek. V mobilnem laboratoriju naj bi na uro lahko izvedli predvidoma 60 testov. Posameznik, ki se bo želel testirati, pa bo moral s sabo prinesti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.  Za varnost in upoštevanje varnostne razdalje bo skrbela ljubljanska civilna zaščita, morda tudi mestni redarji.

Hitre teste je ministrstvo za zdravje v postopku javnega naročanja naročilo pri družbi Majbert Pharm, ki je ponudila najnižjo ceno, in sicer 1,982 evra z DDV za test. Prvo delno dobavo hitrih testov bodo skladno s pogodbo izvedli v ponedeljek, skupna količina dobavljenih testov pa bo okoli 500.000. Prednost antigenskih testov je predvsem hitrost, saj je rezultat znan v nekaj minutah, vendar se na račun hitrosti izgubi zanesljivost.

*Fotografije so simbolične (Vir: Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2020 ob 18:30 Štef gost

      Hitri smo kot slovenski vlaki ,vlada pa nas iz tedna v teden nateguje isto kot z cepivom vsak po svoje nekaj pove

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2020 ob 18:41 gost

      VSTRAN VRŽEN DENAR. ZOPET SDS ZRAVEN.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2020 ob 18:50 gost

      Kaki pomen ima testiranje vse eno je če jih je 200 eli pa 201.zakaj bi se trošo denar kar nas ne reši virusa. Glavno da si bodo spet eni delili davkoplačevalski denar edino to je poanta tega posranega testiranja.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.12.2020 ob 19:00 gost

      Zdaj ko je cepivo na vratih nevem kaj bo pomagalo množično testiranje. Sicer pa testov sploh še nimajo. Vse se spet sesuva v prah. Saj niinč novega če pa teste bi naj nabavil največji organizator korona zabav.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.12.2020 ob 19:03 gost

      Budalo splon ne ve kaj se mu v državi dogaja. Kajti vse se potaplja samo Janez grozni nan z obale maše v pozdrav.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.12.2020 ob 18:01 marko gost

      Zaradi takših debilov kak ste smo tam ge smo.Če bi mogli plačati cepivo bi grugače razmišljali debili.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.12.2020 ob 18:03 marko gost

      Eni te isti debili vsaki dan

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.12.2020 ob 18:05 marko gost

      Eni isti debili vsaki dan.Verjetno na sociali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.